Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

UPC Horizon blijft sukkelen

Mediareageer

Ik sta op een mailinglijst van de Consumentenbond over UPC Horizon. Niet gek; ik ben zelf één van de ontevreden klanten. Er kwam een nieuw mailtje met een verwijzing naar een actuele stand van zaken, waar ik maar een nieuwsbericht van gemaakt heb:

De problemen met de nieuwe mediabox van UPC, Horizon geheten, zijn nog immer aanhoudend. Nieuwe klanten van de kabelaar ondervinden evenveel problemen als klanten die een half jaar geleden het product afnamen. Dit meldt de Consumentenbond in een recent verslag van een doorlopend onderzoek naar het televisieplatform.

FOK!: UPC's Horizon-mediabox nog steeds problematisch

Zelf ben ik inderdaad ook nog niet tevreden. De nieuwe update zou in juni of juli komen, en op dit moment is niet duidelijk wanneer deze daadwerkelijk in mijn regio wordt uitgevoerd. Intussen valt nog af en toe het internet uit (nee, niet meer zo vaak, het is nu slechts incidenteel, maar toch) en is het een absolute hindernisbaan om een aflevering van een tv-serie (bijvoorbeeld van HBO On Demand) op te zoeken in het on demand-menu. Dat het intypen van een titel in het zoekscherm soms niet luistert naar de gekozen letter en geen backspace-optie lijkt te hebben is daarbij nog wel het meest ergerlijk. Ik overweeg een Apple TV te kopen zodat ik HBO Go kan gebruiken (via m'n iPad), om geen On Demand te hoeven gebruiken, maar dat is eigenlijk een beetje een overtrokken workaround.

De reden dat ik het nog niet heb opgezegd, iets dat veel klanten uit het onderzoek graag willen, is dat ik nog steeds graag de nieuwe generatie van digitale tv wil meemaken. Ik wil niet terug naar die ouderwetse mediabox; ik wil gewoon dat de boel het doet. Daarbij komt dat ik niet verwacht dat UPC achterlijk is en wel degelijk de intentie heeft een goed product neer te zetten, en als ik dan de minpunten afweeg tegen de, eh, 'niet-minpunten', dan heb ik altijd het gevoel dat ik nog wel even kan volhouden. Immers; het gewone tv kijken gaat bij mij redelijk, en dat doe ik niet eens heel veel.

Maar die update moet wel zo langzamerhand eens komen. Het wordt tijd dat Horizon zijn beloftes gaat waarmaken.