Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

A day at the Hilton

Comic-Conreageer

Zaterdag heb ik geen voet binnen het San Diego Convention Center gezet. Totaal niet aan toegekomen. Zo'n dag was het. Ik had nogal wat bezigheden namelijk.

In de ochtend had ik eigenlijk weinig plannen. Er was een panel voor How I Met Your Mother, dat binnenkort aan het laatste seizoen begint. Ze waren er voor het eerst, en het leek me wel leuk om aanwezig te zijn. Het panel vond plaats in het, naast het convention center gelegen, Hilton Bayfront, en dus nam ik daar plaats in de rij voor de zaal, die tot buiten doorliep. Om bekende verhalen in te korten: ik kwam er niet in. Dat waren twee uur verspild.

De uren erna heb ik besteed aan het rondlopen rondom het convention center en nemen van een paar foto's. Er wordt nogal wat gecosplayd namelijk, en dat is leuk om vast te leggen. Als niet-ervaren fotograaf is het daarbij soms lastig om de juiste cosplayers te fotograferen: ze zijn niet altijd bereikbaar door een afstand en/of een mensenmassa, en soms als een cosplayer al vijf keer is aangehouden voor een foto wil ik niet de zesde zijn, maar zo links en rechts heb ik wel wat kunnen schieten. De leuke foto's zijn binnenkort op FOK! Flickr te zien.

Aan het begin van de middag keerde ik weer terug naar het Hilton. Mijn hele middag, en begin van de avond, stond daar namelijk ingeboekt met persgelegenheden. Warner Brothers en Marvel Studios hadden persconferenties voor hun films (Gravity, Godzilla, Seventh Son, The Lego Movie en 300: Rise of an Empire voor Warners, Captain America: The Winter Soldier en Guardians of the Galaxy voor Marvel) en ik kon aanschuiven in een (overigens vreselijk bomvolle) press room voor Universal television. Erg interessante momenten meegemaakt en de meeste grote castleden van de genoemde films van dichtbij mogen meemaken. Ik voelde me ter plekke overigens net een eenmansstudio: als mijn opnames me niet in de steek laten heb ik audio, video, foto's en notities om door te ploegen als ik weer op een normale werkplek ben. Ja, ik heb Comic-Con dagenlang bewandeld met camera's en een laptop binnen handbereik.

Na een middag luisteren naar of praten met celebrities had ik wel zin in iets ontspannends. In het honkbalstadion Petco Park, dat tegenover het convention center ligt en waar Zachary Levy (bekend uit Chuck en Thor: The Dark World) zijn jaarlijkse 'offsite event' Nerd HQ organiseerde, werd een film vertoond. En niet zomaar een film; we hebben het hier over hippe nerds, dus de screening was van Joss Whedon's Serenity. Deze werd geïntroduceerd door castleden Nathan Fillion en Alan Tudyk, die ik overigens heb gemist omdat Marvels persevenement uitliep.

Heerlijk genoten van de film (die ik natuurlijk al kende), liggend op een honkbalveld. Een unieke ervaring, ook omdat op het moment van de (ahum, spoiler) dood van Wash een kreet van Alan Tudyk himself van een balkon kwam ("NOOOOOO!!") en Nathan Fillion na afloop van de film van datzelfde balkon de aanwezigen, over het algemeen allemaal zijn fans, een goede nacht en thuisreis wenste (de uitgang liep onder dat balkon door, dus we liepen allemaal langs hem). Erg cool. Maar de man is dan ook bijzonder cool en komt altijd over als een toffe peer, dus ook hier.

En hoewel ik feitelijk maar een paar dingetjes heb opgenoemd is de zaterdag daarmee mijn langste dag van de gehele conventie geworden. Geen slechte dag, dat niet!