Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Nieuwe Breuls.log

Breuls.logreageer

Christoffelberg

Kijk nou! Een hele nieuwe layout voor Breuls.log!

Toen ik bijna tien jaar geleden begon met deze website, zonder precies te plannen dat ik er een weblog van ging maken, bouwde ik dit op een setje scriptjes die het schrijven van teksten en het tonen ervan zo ongeveer nog maar net konden ondersteunen. In de jaren erna heb ik regelmatig gesleuteld aan de code, een paar keer de layout omgegooid en een paar jaar geleden is de software geïntegreerd in Replique, het pakket dat oorspronkelijk als forumsoftware is gebouwd (en is ingezet voor FOK!forum). De oude scripts heb ik toen omgezet naar plugins voor Replique, zodat er een weblog kon draaien op hetzelfde systeem dat elders een forum is.

Ik vond het echter tijd voor iets nieuws. De oude scripts zijn de deur uit, Replique is de deur uit en de database is opnieuw ontworpen. Mocht het je interesseren: deze site draait nu op een Zend Framework applicatie (versie 1, dat nog wel), met een backend die gebruik maakt van Twitter Bootstrap.

Wat je van de update merkt, naast natuurlijk de nieuwe layout? Weinig eigenlijk, behalve dat de URL's wat mooier zijn, het reageren iets netter is (en je kunt inloggen met Facebook, ook handig) en ik, in tegenstelling tot voorheen, nu een beetje handig reacties kan beheren en spam eenvoudiger kan verwijderen. Dat doet het ook altijd goed.

Breuls.log is niet meer de website waar ik hele dagen op aan het schrijven ben. Twitter en Facebook hebben veel van mijn online uitlaatklepbehoeften weggenomen. Toch wil ik af en toe nog eens iets posten, rants schrijven over bedrijven (hoi, UPC!) en linkjes dumpen. Het werd eens tijd dat dat geheel een iets netter uiterlijk kreeg en technisch beter in elkaar stak.

Dus: welkom op m'n nieuwe stekje! Mooi he? Mocht je bugs tegenkomen, want die zijn er vast, dan hoor ik het graag. Heb ik weer wat te doen.

Oh, en de foto in de header, en bovenin deze post? Dat is de Christoffelberg, het hoogste punt van Curaçao. Heb de foto gemaakt in mijn eerste week in Curaçao, in mei 2009. De foto vervangt een foto van het Wales Millennium Centre, dat tot vandaag de bovenrand van deze site sierde.