Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 2011.1: Ringer

Mediareageer

Net zoals vorig jaar is The CW de zender die een week eerder begint met het nieuwe seizoen dan de grotere concurrenten. Kunnen ze even eerder de aandacht van de kijker trekken. Hebben ze ook wel nodig, want volgende week beginnen de grote hits weer: How I Met Your Mother, Castle, Community, Glee, Two and a Half Men, om er een paar te noemen. Deze week start CW met een paar nieuwe series, waaronder een bijzondere met Sarah Michelle Gellar: Ringer.

In Ringer zien we twee zussen, Bridget en Shiobhan. Het zijn tweelingzussen, beiden gespeeld door Gellar, die totaal verschillende levens leiden. Bridget, een alcoholist, is op de vlucht voor de mafia na getuige te zijn van een moord. Ze vlucht naar Shiobhans huis. Zij is rijk, succesvol en totaal de andere kant van de medaille vergeleken met haar zus. De twee lijken hun relatie te zien verbeteren totdat Siobhan verdwijnt tijdens een boottripje. Het is het begin van een ontdekkingstocht voor Bridget, die haar identiteit aanneemt en erachter komt dat het perfecte leventje van haar zus ook z'n kwade kanten heeft.

Da's de Wikipedia tekst. Heel standaard dus, maar het klinkt wel interessant. Een beeld zegt echter meer dan duizend woorden, dus hier is een trailer:

Het bijzondere aan deze serie is, of lijkt me, aangezien ik nog geen aflevering gezien heb, dat het geen standaard verhaaltje lijkt te worden. Een mysterie, dubbellevens, hopelijk een hoofdpersoon waarmee je een beetje kunt meeleven en de trailer geeft de indruk dat het er best prettig uitziet. En natuurlijk is de cast in orde: Sarah Michelle Gellar brak door als Buffy the Vampire Slayer en ging daarna films doen. Ringer is haar terugkeer naar televisie (in zekere zin zelfs naar dezelde tv-zender), wat natuurlijk interesse trekt van Buffy-fans en het B-woord doet opduiken in alle tv-interviews. Andere acteurs zijn Nestor Carbonell, bekend uit Lost en The Dark Knight, Kristoffer Polaha (uit de ex-tv-tip Life Unexpected) en Justin Bruening (uit de remake van Knight Rider).

Waarom is dit een tv-tip terwijl ik nog niets gezien heb? Nou, ten eerste: het is SMG, come on. Ten tweede verwacht ik een verhaal voorgeschoteld te krijgen waarbij niet alles direct duidelijk is, er iets te raden valt en je een blik krijgt in de levens van twee verschillende en toch zo gelijke zussen. Ringer was oorspronkelijk bedoeld voor ABC, maar die heeft 't laten glippen, zodat CW 'm kon uitzenden. Dat betekent dat het minder een "typische CW-serie" is dan series als Gossip Girl, 90210, The Vampire Diaries en andere series die je niet snel op mijn tv zult vinden. Mijn interesse is gewekt, en misschien de jouwe ook.

» Ringer bij The CW
» Artikel bij New York Times
» Artikel bij New York Post