Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tips 2010: de afvallers

Mediareageer

Er zijn niet zoveel afvallers onder de series die ik vorig jaar heb getipt. Eigenlijk maar drie. Good for me! Het gaat om series die het vorige seizoen niet overleefd hebben: seizoen 2010-2011 was hun laatste seizoen. Het zijn de volgende drie:

Life Unexpected
De serie over een meisje dat (in seizoen 1) op zoek ging naar haar ouders en deze vond. De serie volgde hoofdpersoon Lux en haar ouders Baze en Cate.

Vorig jaar schreef ik: "In Life Unexpected geen actie, moorden, superhelden, mysteries of medische extremiteiten. Het verhaal van de eigenwijze Lux, de onvolwassen Baze en carrièrevrouw Cate is waar het om draait, en dat levert boeiende, mooie, persoonlijke situaties op."

Meh.

Hoewel dat best wel klopte, werden de verhalen minder interessant, meer zeurderig en weinig vernieuwend. Meer van hetzelfde. Nog voordat tv-zender The CW besloot dat het wel genoeg was geweest, was ik al afgehaakt. Mijn tip was fout: het was niet meer zo leuk om aan te zien en de annulering van de serie is mijns inziens terecht gebleken.

Human Target
De actieserie over een groep persoonsbeschermers. Leuke karakters, goede actie, diverse verhalen, het mocht allemaal niet baten, want er waren te weinig kijkers. Jammer, want ik had graag meer gezien.

Smallville
Niet echt een afvaller, dit, want Smallville heeft tien volledige seizoenen gehad. Dat het tiende seizoen het laatste zou zijn was vantevoren besloten, dus de serie is uit eigen intitiatief gestopt. In dit laatste seizoen is het doel uit het eerste seizoen bereikt: hoofdpersonage Clark Kent werd eindelijk de held die we kennen als Superman. Een geweldige finale en iets dat ik nog vaak op DVD zal kijken. Mijn tip staat nog steeds: ga Smallville zien als fantasie/actie/drama een leuke combinatie voor je is.

Samengevat: laat Life Unexpected links liggen en kijk Human Target gewoon alsnog even. Schuif daarna tien seizoenen Smallville in je DVD-speler en zie hoe Superman ontstaat.

Morgen op deze blog: is dat de Slayer?