Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

De positieve draai

Mediareageer

Eén van de series die vorig jaar nieuw was en ik dus niet in de tv-tips heb genoemd is Shit My Dad Says. Een sitcom met William Shatner als de vader uit de titel, gebaseerd op de gelijknamige Twitter-feed. De serie was best grappig; had een leuke setup, een leuke reeks grappen en personages waar je best naar kon blijven kijken. Het was echter geen uitschieter en ik zou 'm niet missen als de serie verdween, dacht ik nog.

De serie is inmiddels verdwenen. Shit My Dad Says scoorde niet, dus exit ermee. Ik kan me voorstellen dat dat lot een serie goedkoper maakt voor buitenlandse omroepen om 'm aan te kopen. SBS heeft 'm namelijk voor de Nederlandse markt binnengesleept en gaat Shit My Dad Says vanaf volgende week uitzenden op Veronica. Dat wordt gemeld in een persbericht.

Wat doe je echter met een serie die geflopt is in de VS? Je zoekt naar de silver lining wanneer je het persbericht opstelt. "Bekroonde sitcom vanaf 13 september bij Veronica", kopt dat bericht. Bekroond? Jazeker! Dat klinkt goed, zou je zeggen.

Echter: de 'bekroning' is de People's Choice Award voor 'favoriete nieuwe tv-comedy' in januari 2011, toen het tv-seizoen halverwege was. Niet echt een ster voor op de schoorsteenmantel. Zeker niet als twee van de vier andere genomineerde sitcoms ook het eerste seizoen niet overleefden: blijkbaar niet zoveel sterke concurrentie.

Naast het noemen van deze bekroning schrijft het persbericht over de meer dan 2,5 miljoen volgers die het Twitter-account, dat de bron was voor de serie, heeft. Je moet immers wat, als je een geflopte serie met een flutaward een beetje goede PR wil geven. ;)

Ik ben benieuwd of de serie in Nederland een beetje kijkers gaat trekken. Ik verwacht namelijk van niet.