Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

The Dark Knight Rises

Film / Comicsreageer

Dat wordt de titel van Christopher Nolans derde Batman-film: The Dark Knight Rises. Ik heb 't nieuws even een dagje op me in laten werken, en ik weet het nog niet, eigenlijk. De titel bevat de volledige titel van de vorige film. Dat was natuurlijk ook zo met de vorige Batman-serie, aangezien de eerste film Batman heette, maar in dit geval vind ik het wat verwarrend. Zeker omdat er ook comics zijn met de titels The Dark Knight Returns (is een aanrader, overigens) en The Dark Knight Strikes Back, is Rises misschien niet de meest originele naam. Maar ik vind het dan weer wel cool dat er geen 'Batman' in de titel zit, en ik neem ook aan dat Rises slaat op de inhoud van de film. Vertrouwen in Nolan cs heb ik dan weer wel.

Online zijn er intussen discussies over wie de villain zou moeten of kunnen worden. Nolan heeft aangegeven dat we geen Mr. Freeze of The Riddler hoeven te verwachten, en dat vind ik goed. Op FOK! worden Hush of Bane genoemd als wenselijke personages, en IGN weidde een artikel aan mogelijke kandidaten.

Ik zou graag iets origineels zien. Iemand die we niet kennen, maar die wel een goed verhaal kan opleveren. Wat dat betreft hebben de comics genoeg kandidaten, en hebben we aan Nolans vorige werk gezien dat hij weet hoe de gebruikelijke Batman-karakters in zijn wereld passen. Een ding is daarbij zo goed als zeker: het wordt weer een topfilm. Jammer dat we nog bijna twee jaar moeten wachten. Ik breng die tijd wel door met de comics.