Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tips: de roundup

Mediareageer

De afgelopen weken heb ik op deze plek dagelijks een tv-serie getipt, die leuk is om te volgen in het komende tv-seizoen in de Verenigde Staten. Hierbij ben ik uitgegaan van de officieuze startdatum van het tv-seizoen; vandaag, ook al zijn er al een aantal series (waaronder een van mijn tips) in de vorige weken begonnen.

Om een samenvatting te geven van de tips wil ik ze nog een keer in een handig weekoverzichtje plaatsen. Niet alleen kun je zo zien of je een tip gemist hebt, je kunt ook snel kijken wanneer de series ook alweer precies beginnen. De dagen en data die ik vermeld, en heb vermeld in alle tips, zijn de dagen waarop ze in de VS uitgezonden worden. Als je die uitzendingen dus niet live kijkt, wat voor de meesten zal gelden, kun je overal een dag bij optellen.

Maandag
Castle, seizoen 3 (20/9)
Chuck, seizoen 4 (20/9)
How I Met Your Mother, seizoen 6 (20/9) *
House, seizoen 7 (20/9) *
Two and a Half Men, seizoen 7 (20/9)

Dinsdag
Glee, seizoen 2 (21/9) *
Life Unexpected, seizoen 2 (14/9)

Woensdag
Cougar Town, seizoen 2 (22/9) *
Modern Family, seizoen 2 (22/9)

Donderdag
30 Rock (23/9)
Community, sezoen 2(23/9)
Fringe, seizoen 3 (23/9) *
Parks and Recreation, seizoen 3 (midseason, begint over een paar maanden)
The Big Bang Theory, seizoen 4 (23/9) *
The Mentalist, seizoen 3 (23/9)
The Office, seizoen 7 (23/9)

Vrijdag
Human Target, seizoen 2 (1/10)
Smallville, seizoen 10 (24/9) *
The Good Guys, seizoen 1 (voortzetting) (24/9)

Zaterdag
Saturday Night Live, seizoen 36 (25/9) *

Zondag
Desperate Housewives, seizoen 7 (26/9) *
Dexter, seizoen 5 (26/9)
Family Guy, seizoen 9 (26/9)
The Simpsons, seizoen 22 (26/9)

Zoals je ziet komen bijna alle series in de komende zeven dagen terug; enkelen zijn pas later in het seizoen aan de beurt. Voor V is geen uitzenddag bekend; ABC start met seizoen 2 in november. Vorig seizoen was dit een dinsdagserie. Bij Parks and Recreation vermeldde ik oorspronkelijk een startdatum, maar ook die moet nog een paar maanden wachten.

Als je geen seriejunkie bent en niet kunt kiezen, check dan de sterretjes in bovenstaand schema. Mocht ik maar 1 serie per dag kiezen, dan zou ik die aanraden. Op maandag en donderdag, traditioneel sitcom-heavy dagen, heb ik twee sterretjes gezet: een sitcom en een one hour drama. Mag je zelf kiezen.

En dat was het voor de tv-tips! Ik hoop dat je er wat aan hebt, de komende maanden. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar andere goede series; weet je er eentje, vertel er dan iets over in de comments.