Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 23: Parks and Recreation

Mediareageer

Het leuke van The Office is dat de setup zo is, dat je meekijkt naar toevallig grappige personages van een kantoor via een documentaire. Die benadering kan natuurlijk werken voor meer situaties dan alleen die van een simpel kantoor. De makers van The Office hebben daarom een tweede sitcom volgens hetzelfde model opgezet, die net zo leuk is: Parks and Recreation.

In Parks and Recreation volgen we de belevenissen van de ambtenaren van de 'Parks Department' van het fictieve stadje Pawnee, Indiana. De Michael Scott van deze afdeling is Leslie Knope (Amy Poehler, Saturday Night Live), een gedreven overheidsdienaar die zichzelf ooit nog in de voetsporen van Madeleine Albright of Hillary Clinton ziet treden. Ze ziet haar werk als nobel en zichzelf als iemand die goed, belangrijk werk verricht, een zelfbeeld dat alleen maar wordt vergroot door de aanwezigheid van de fictieve documentairemakers, door wiens camera's wij de serie volgen.

De rest van de cast is qua setup vergelijkbaar met The Office; de Afdeling Parkbeheer heeft een variëteit aan werknemers die op verschillende wijze naar hun werk en positie kijken, zich verschillend gedragen en van wisselende intelligentie zijn. Ook hier ligt de focus van de humor op de sociale situaties, de gedragingen van personages die zich op hun eigen manier in de maatschappij begeven.

De achtergrond van een lokale overheid en het feit dat Parkbeheer betekent dat er af en toe een buitenscene plaatsvindt geeft Parks and Recreation een leuke afwisseling ten opzichte van The Office. De kans is groot dat als je de ene serie leuk vindt, de andere je ook wel kan behagen.

Parks and Recreation, donderdagen op NBC. Seizoen 3 begint 23 september. In Nederland nog niet te zien.

Morgen: Live from New York, it's...