Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 22: V

Mediareageer

Toen ik een klein Breulsje was, keek mijn moeder op tv naar de miniserie V. Ik keek zo half even een stukje mee, waarschijnlijk vlak voordat ik ging slapen ofzo, ik weet het niet meer. Op het scherm zag ik een mens zijn huid afdoen, waaronder een hagedis-achtig persoon schuilt. Freaky! Het was het engste dat ik had gezien en zou dat nog lang blijven. Jarenlang is dat beeld ook het enige geweest dat ik me van V wist te herinneren, totdat ABC vorig seizoen startte met de remake. Die maakte mij nieuwsgierig.

Het verhaal komt sterk overeen met de oude serie: de aarde wordt overspoeld door ruimteschepen, met daarop bewoners van een onbekende planeet, van een onbekend ras maar die verdacht sterk op mensen lijken. Ze worden de Visitors genoemd, de Bezoekers, en ze kondigen aan dat ze in vrede komen, geen kwaad willen en zelfs de mensheid kunnen helpen. En dat doen ze ook; de Bezoekers worden al snel geaccepteerd in de maatschappij (hoewel de serie zich over de hele wereld afspeelt, wordt logischerwijs gefocust op de aliens in Amerika) en richten medische centra op, waarin ze mensen genezen van de meest ingewikkelde ziektes. Geen probleem dus, zo'n buitenaardse invasie!

Natuurlijk zit er meer achter: we zien al snel dat de Bezoekers niet zonder verborgen agenda naar Aarde komen. Zo zijn ze eigenlijk al jaren op onze planeet, alleen viel niemand dat ooit op, want ja, ze lijken zo sterk op ons. En ze willen iets van ons, al is het nog niet duidelijk wat.

Onder de Bezoekers die al jaren op Aarde verblijven heeft zich in al die jaren een verzet gevormd. Bezoekers die vinden dat de originele plannen van de aliens niet meer door de beugel kunnen, noemen zich 'the Fifth Column' en proberen de plannen van Opperbezoeker Anna (Morena Baccarin, FireFly) te dwarsbomen. Hierbij krijgen ze hulp van een aantal mensen die de Bezoekers niet vertrouwen.

V is een sci-fi thrillerserie, met niet zozeer de focus op buitenaardse wezens, als wel op indringers in onze maatschappij en wat onze hoofdpersonen ertegen doen. We zien ook de Bezoekers in hun ruimteschepen onderling en hoe ze onze media tegen ons gebruiken, wat V een licht politiek tintje geeft.

V, keert midseason (in november) terug met seizoen 2 op ABC. In Nederland nog niet te zien.

Morgen: ambtenaren zijn zo gek nog wel.