Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 21: Two and Half Men

Mediareageer

Over het algemeen ben ik erg fan van de sitcoms die proberen een eigen stijl te ontwikkelen, een eigen tintje te vinden of anderszins herkenbaar te zijn. Zoals de geeks in The Big Bang Theory, de catchphrases en running gags in How I Met Your Mother of  de fantasie-scenes in Scrubs. Soms is het echter wel verfrissend om te kijken naar een sitcom die 'gewoon' leuk is.

En 'gewoon' leuk, dat geldt voor Two and a Half Men. Gewoon een serie over twee broers die in een huis wonen, samen met de zoon van een van hen. Charlie Harper (Charlie Sheen, Hot Shots) heeft zijn broer Alan (John Cryer) en zijn zoon Jake in huis genomen, na Alans scheiding. Voor even. Tijdelijk onderdak, zo was het plan, maar zeven jaar later leven ze nog steeds gedrieën in Charlies huis in Malibu, aan het strand. Charlie is namelijk succesvol reclamejingle-schrijver, en kan zich dus een kast van een huis wel veroorloven.

Alan doet het ook niet slecht; hij is chiropractor en heeft zijn eigen praktijk. Jake daarentegen doet het slecht op school, besteed zijn tijd aan games, tv kijken en slapen en is daardoor regelmatig een bron van zorgen voor zijn vader.

Two and a Half Men beschrijft de situatie van twee broers die ongewild samen in huis komen en zo een nieuw leven opbouwen, met alle moeilijkheden die daarbij komen kijken. Charlies oneindige stroom one night stands (in de eerdere seizoenen), zijn ergernis dat Alan het maar niet voor elkaar krijgt het huis te verlaten en Alans ongeluk met vrouwen zijn de grootste bronnen van de grappen in de serie. De bijrollen (de moeder van de broers, hun huishoudster, de buurvrouw, collega's, Alans ex en anderen) doen de rest.

Zoals gezegd, Two and a Half Men is 'gewoon' leuk, wat betekent dat de serie voor mij geen urgentie heeft; in tegenstelling tot de eerder genoemde series kan ik best een aflevering overslaan en zit ik tijdens een aflevering niet constant te lachen, maar Two and a Half Men is leuk genoeg om regelmatig eens op te zetten.

Two and a Half Men, maandagen op CBS. Seizoen 7 begint 20 september. In Nederland in overvloed te zien bij Veronica.

Morgen: komen ze wel echt in vrede? Wat willen ze eigenlijk?