Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 18: The Good Guys

Mediareageer

Als je naar het aanbod van politieseries kijkt, valt al snel op dat de moorden overheersen. In deze serie tv-tips kwamen al twee moordseries voorbij. Daarom is het leuk als er eens wat afwisseling is op politiegebied. 

Afgelopen lente begon FOX met het uitzenden van een aantal afleveringen van een nieuwe politieserie: The Good Guys. Hierin geen moordzaken met alle gebruikelijke heisa er omheen, maar ouderwetse politie-actie. De serie, feitelijk een buddy-comedy, draait om Jack Bailey (Colin Hanks, Roswell, King Kong), een ambitieuze moderne detective, en zijn partner Dan Stark (Bradley Whitford, The West Wing, Studio 60 on the Sunset Strip), een ouderwetse rot in het vak, die duidelijk is blijven hangen in het verleden.

Stark en Bailey staat niet zo hoog aangeschreven in hun bureau, en dus worden ze veelal op kleine zaken afgestuurd; diefstal, inbraken, geen dramatische dingen, maar wel zaken die net boven de standaard agenten vallen. Waar Bailey het allemaal netjes af wil handelen en Stark staat te popelen om de bad guys op te pakken, zijn beiden niet zo blij met hun beperkte baantje.

Gelukkig levert elke saaie zaak extra werk op voor de heren; een grotere zaak blijkt zich te verschuilen achter de standaardklus, die het duo in meer spannend gebied brengt. Stark en Bailey pakken de grotere zaak, zonder te rapporteren aan het bureau, vaak zelf op, brengen zichzelf in de problemen en zorgen over het algemeen voor een vermakend verhaal. Stark, met zijn ouderwetse kijk op 'boeven vangen' en totale onkunde met computers en andere moderne technologie, en Bailey die soms niet het lef heeft om de grote stappen te nemen. 

Het is nog niet duidelijk hoe The Good Guys zich gaat ontwikkelen; een beschrijving zoals bovenstaand kan een formuleserie opleveren die uiteindelijk gaat vervelen. We hebben echter nog maar negen afleveringen gehad en zullen pas komende herfst zien of het vermakend genoeg blijft. Tot nu toe, echter, kijkt het prettig weg, en is het dus nog prima aan te bevelen.

The Good Guys, vrijdagen op FOX. Seizoen 1 vervolgt met aflevering 10 op 24 september. In Nederland nog niet te zien.

Morgen: Het is geel en het eet donuts.