Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 11: Community

Mediareageer

Veel sitcoms hebben als cast een "bij elkaar geraapt zooitje" en daarmee proberen ze hun wekelijkse afleveringen in te vullen. Dat bedoel ik niet negatief; onder die omschrijving schaar ik Friends, How I Met Your Mother en The Office, allen succesvolle en erg leuke series.

In Community is er echter daadwerkelijk sprake van een bij elkaar geraapt zooitje. Op een 'community college' in Colorado ziet geschorst advocaat Jeff Winger (Joel McHale, The Soup) een aantrekkelijke vrouwelijke medestudent, en hij besluit haar uit te nodigen voor zijn Spaanse studieclub. Die bestaat natuurlijk niet, maar al snel krijgen andere studenten er lucht van en met alle interesse besluiten ze zich bij de club aan te sluiten. Dat ze daardoor juist die club in het leven roepen, is de bron van Community; een groep misfits op een community college die met elkaar studeren voor de lessen Spaans op die school.

Het spreekt vanzelf, in sitcomwereld, dat deze groep vervolgens bij elkaar blijft. Niet alleen om samen te studeren voor Spaans of andere vakken, maar omdat ze eigenlijk verder niet zoveel vrienden hebben. Gedurende de serie volgen we Jeff, die al snel als leider van de groep wordt beschouwd, en zijn nieuwe vrienden in hun perikelen rondom lessen, sociale situaties en onderlinge problemen.

Community is grappig vanwege de samenstelling van de groep. Jeff is een beetje een losbol, waarvan je je afvraagt hoe hij ooit advocaat is geworden. Zijn groepsgenoten varieren van de nette studente tot een gescheiden moeder, tot een oud-quarterback die niet zo succesvol meer is, tot een ooit succesvol zakenman die al zeven keer gescheiden is (gespeeld door Chevy Chase). Ze hebben allemaal hun eigenaardigheden, zoals dat hoort in een sitcom, en allemaal doen ze wel eens iets waar de rest van de groep vreemd van opkijkt. Tel daarbij op de wat wereldvreemde decaan van de school, de machtswelluste leraar Spaans en nog een reeks andere personeelsleden en medestudenten, en je hebt een lekker zooitje. 

Community, donderdagen op NBC. Seizoen 2 begint 23 september. In Nederland nog niet te zien.

Morgen: een seriemoordenaar die denkt geen geweten te hebben.