Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 8: Human Target

Media / Comicsreageer

Soms is een serie interessant omdat het lekker wegkijkt, geen diepe verhalen heeft, niet veel investeert in een lange doorlopende verhaallijn maar je gewoon een uurtje fijn vermaakt. Human Target is zo'n serie.

Gebaseerd op een DC Comics karakter, is Human Target het verhaal van een man die zich laat inhuren om anderen te beschermen. Hij doet dit door een positie dicht bij de te beschermen persoon in te nemen en zo een oogje in het zeil te houden. Undercover natuurlijk. Dit leidt feitelijk tot een beetje detectivewerk, gecombineerd met vaak lekker uitbundige actie. 

De serie wijkt iets af van de comic, waarin Christopher Chance (in de serie gespeeld door Mark Valley) zich vermomt als de te beschermen persoon, zodat die persoon volledig buiten schot blijft. In de tv-versie neemt Chance de rol van persoonlijk assistent, naaste collega of iets dergelijks aan, en dient dan als een soort van undercover bodyguard. Door zichzelf zo dicht bij zijn klant te positioneren, wordt hij eigenlijk een menselijk doelwit, en ziedaar de titel van de show.

Chance is een veiligheidsexpert, en in de serie zien we hints naar wat dat in zijn verleden betekend heeft. We leren langzaam een beetje waarom hij dit werk doet, maar zoals gezegd overheerst het niet; de achtergrond is precies dat. De focus ligt op de zaak van de dag, waarin Christopher Chance en zijn klant samen proberen de bedreiging op te sporen, uit te schakelen of soms gewoon te ontlopen. Dit levert diverse situaties in uiteenlopende locaties op, wat leuk is voor de diversiteit van de verhalen.

Wanneer bezig met een klant en dicht bij het vuur, wordt Chance bijgestaan door twee collega's. Zij doen achtergrondwerk, zoals het hacken van veiligheidscamera's om met hem mee te kijken, of het klaarstaan met een vluchtauto. Deze collega's, gespeeld door Chi McBride (Pushing Daisies) en Jackie Earle Haley (Watchmen), hebben ook een deel in Chance's verleden, waarvan we in seizoen 2 meer te zien krijgen.

Maar dat verleden buiten beschouwing gelaten, is Human Target gewoon een fijne actieserie, wat misschien wel goed getimed is nu 24 inmiddels is afgelopen. 

Human Target, vrijdagen op FOX. Seizoen 2 begint op 1 oktober. In Nederland te zien bij Veronica.

Morgen: een moderne kijk op het familieleven.