Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 7: Cougar Town

Mediareageer

Bill Lawrence is de man achter hitseries als Spin City en Scrubs, series die een bepaald soort humor vertegenwoordigen en zich daarmee onderscheiden van andere series. Scrubs heeft vorig jaar zijn laatste seizoen gehad, in hetzelfde jaar dat Lawrence met een nieuwe serie op de proppen kwam. 

Een cougar is een 'oudere' vrouw (en daarmee bedoelen we 40+) die in de vijver van jonge mannen vist. Courteney Cox, die na de annulering van Dirt toe was aan een nieuwe rol, speelt de rol van Jules Cobb, feitelijk een oudere versie van Friends' Monica Geller, die recent gescheiden is, een zoon heeft en eigenlijk wel weer op zoek is naar een (jonge) man.

Gek genoeg heb ik me een seizoen lang afgevraagd waarom de serie Cougar Town heet. Zo'n enorme cougar is Jules namelijk helemaal niet, en de serie draait meer om haar vriendschap met haar collega, buren en haar ex-man, dan om iets anders. De onderlinge contacten in de groep zijn vreemd maar vertrouwd, grappig en origineel. Zoals in Scrubs hebben sommige personages hun eigen manier van met elkaar communiceren, of op elkaar reageren, wat verfrissend is, en grappig. Heb ik grappig al genoemd?

Cougar Town is een lekker wegkijkende, simpele sitcom, waarbij de rare trekjes van de personages al snel gaan wennen, waardoor je graag nog een aflevering kijkt.

Cougar Town, woensdagen op ABC. Seizoen 2 begint 22 september, met een gastrol van Jennifer Aniston. In Nederland te zien bij Net5.

Morgen: if now one else can help, and if you can find him...