Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

De iPhone 4

Web, Dev & Technologyreageer

Ken je dat gevoel, dat je iets wil hebben, maar je verstand je vertelt dat je best nog even kunt wachten met de aanschaf, omdat je het nog niet nodig hebt, en dat het veel geld kost dat je misschien beter kunt besteden? Dat je daarom dus dat ene ding dat je wil hebben nog maar niet aanschaft, totdat het weer gaat kriebelen?

Daar heb ik een beetje last van. De vervang-wens van mijn gebroken iPhone 3G wordt groter, nu ik toch af en toe door de barsten op het scherm niet goed de tekst eronder kan lezen. En alle buzz over de iPhone 4 (hoewel die voornamelijk negatief is) hebben me toch richting product- en specificatiepagina's, online discusies en daarmee richting een aankoopneiging gestuurd; het is immers wel een hele vooruitgang op een 3G, zeker als die 3G kapot is. En mijn eerdere redenatie over het los aanschaffen van een i4 zodat ik wat ademruimte in mijn T-Mobile contract heb begint ook steeds aantrekkelijker te worden. En financieel kan ik het tegenover mezelf ook wel verantwoorden, als ik de 16GB versie neem, in plaats van de 32GB, die ik eigenlijk wil. En ik kan er een uit de UK halen zonder er zelf heen te vliegen, wat veel pecunia scheelt.

Allerlei mini-Breulsjes op mijn schouder, die me proberen over te halen. Argh!

Nu is er nog het probleem van de ontvangst. Het antenneprobleem. De death grip. Het wegvallen van telefoongesprekken. Als je zo links en rechts eens rondkijkt zijn de geluiden verschillend: hoewel het redelijk goed te reproduceren lijkt dat je de ontvangst kunt verslechteren door bepaalde delen van de telefoon aan te raken, zijn er genoeg i4-bezitters die melden desondanks geen last te hebben van verbroken verbindingen. Het probleem kan dus best meevallen, hoewel anderen er duidelijk echt wel last van hebben.

En bovendien meent CNN dat er een grote kans is op een hardwarematige fix, die bovendien toe te passen is op bestaande toestellen. Als ik er eentje zou bestellen, zou die vanuit de fabriek verscheept worden, wat de kans weer groter maakt dat de fix, een coating op het metaal, daar al op toegepast is. Problem solved, als het allemaal waar is.

Wat zitten er een hoop haken en ogen aan zo'n telefoon-aanschaf. Eerst vanavond de persconferentie maar eens afwachten.