Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Pffrt, iPad...

Web, Dev & Technology4 reacties

Zoals ik onlangs via Twitter opmerkte is het deze week niet mogelijk om te ontsnappen aan de aandacht voor Apple's iPad. Ik kan geen techweblog, krant of standaard nieuwssite lezen of er is wel een item over de iPad. Ik kan mijn RSS-lezer niet openen zonder me door een berg iPad-berichten te moeten worstelen. En tv-programma's? Ik ben het onderwerp al tegengekomen in sitcoms (Modern Family had zelfs voor de launch al een iPad op de set), talkshows (David Letterman nam het ding leuk op de hak) en nieuwsprogramma's.


Het is inmiddels doodnormaal dat er een groep fanboys en tech-geïnteresseerden is die bij iedere Apple-release een beetje extra interesse toont. Helemaal als het gaat om nieuwe apparaten. Maar zoals bij de bekendmaking al geconstateerd; de iPad is een grote iPod. Of iPhone. Meer niet. Er is niks nieuws aan; het scherm is gewoon groter.

In response op mijn Twitter-klacht werd opgemerkt dat ik zelf uiteindelijk ook zal zwichten en een iPad in huis zal halen. Kan best: het apparaat ziet er goed uit, heeft een goed formaat en het is nu nog maar de eerste versie. Maar zoals ik al eens aangaf: ik wil een tablet-Mac, niet een tablet-iPod. Het feit dat de iPad is beperkt tot het App Store universum is een grote dealbreaker. Ik wil gewoon alles kunnen doen wat ik op mijn Mac ook kan, zij het aangepast voor touchscreen. Ik wil zelf software installeren en twintig applicaties tegelijk open hebben.

Er zijn meer mensen die er zo over denken, maar toch is de iPad een enorme hype, zo in dit lanceringsweekend. En het is voor een deel ook heus wel terecht; veel mensen gaan hier veel plezier aan beleven, applicaties vinden die ultiem handig voor ze zijn en tot de ontdekking komen dat ze dit apparaat al jaren hadden willen hebben. Prima. Maar moet dan alles in het teken staan van de iPad? Alles? Kunnen we ons gewoon eens gezamenlijk niet als Apple fanboys gedragen en niet allemaal over hetzelfde schrijven?

In other news: Doctor Who is terug. Yay!

Reacties

Alicia Jennifer • website

Toch ironisch dat je je ergert aan de aandacht voor iets en er vervolgens zelf nog wat extra aandacht aan besteedt =P

Peter Breuls •

Ja, ik heb nog overwogen die ironie aan te stippen in de post, maar die leek me wel duidelijk. ;-)

Els • website

Wat de toegevoegde waarde is van een IPad weet ik ook niet maar ik ben bang dat ook ik de verleiding niet ga weerstaan. Al is het waarschijnlijk alleen om vormgeving en het idee dat ik er digitale boeken mee kan lezen.

Peter Breuls •

Maar digitale boeken kun je ook lezen met een Kindle, en die is daar helemaal op toegespitst, met aandacht voor leescomfort, geen spiegelend scherm etcetera. Dat is dan toch veel beter?