Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

'Uw pas? Oh, ja, die hebben we gedeactiveerd'

about:breuls6 reacties

Wat ik nou weer meemaak is wel een van de meest bizarre bureaucratische fuckups die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb een rekening bij de ING. Zo'n oude Postbankrekening. Met een Giropas. Zo'n blauwe. Geldig tot 2012, staat erop.

Echter; gisteren kon ik ineens niet meer pinnen. De automaat gaf aan dat het 'technisch niet mogelijk was' om de transactie te voltooien. Vreemd. Aan mijn saldo kan het niet liggen; ik heb een positief saldo en ik kan flink rood staan als ik dat wil. Dus ik naar een andere pinautomaat. Zelfde mededeling. Geen geld voor Breuls.

Vandaag ben ik daarom maar in de telefoon gekropen. ING gebeld. Uitgelegd dat ik niet kan pinnen en niet snap waarom. De verklaring bleek toen simpel: mijn pas is gedeactiveerd. Aha. Gedeactiveerd? "Ja," zo legde mevrouw ING uit, "we hebben u in juli al een nieuwe pas teruggestuurd," en nou komt het, "maar die is teruggekomen met de post." Ze legde uit dat de melding een 'ongeldig adres' of iets dergelijks was. Blijkbaar is TNT Post het ook al aan het verkloten.

Mijn onherroepelijke wedervraag daarop was natuurlijk simpel: als de pas is teruggekomen, weten jullie dat de enige andere pas in mijn bezit is, en bovendien mijn enige kans op toegang tot mijn rekening. Waarom blokkeren jullie in godsnaam alsnog die pas? Daar kon ze niet echt antwoord op geven.

Mij een nieuwe pas opsturen kan alleen als ik 'even' mijn adres wijzig en daarna een nieuwe pas aanvraag. Het wijzigen van dat adres, zo werd me uitgelegd, kan twee weken duren. De wijziging moet ik echter schriftelijk, want ondertekend, doorgeven. Dat gaat me dus nog twee tot drie weken postverzending kosten. En daarna moet ik een nieuwe pas aanvragen. Dat kan ook een paar weken duren.

ING heeft me dus, volledig bewust van de situatie, buiten mijn bankrekening gesloten en ik kan waarschijnlijk pas over ruim anderhalve maand (als alles meezit) weer zelf geld opnemen. Goeie servicegerichte bank, die ING! Not.

Reacties

Junkie • website

ABN-AMro heeft wel leuke service. Daar zit ik nu zelf bij. Daar was deze situatie nooit gebeurd. Want je moet de pas zelf activeren bij een pin-automaat.

SNS Bank heeft dezelfde Horror-praktijken als ING.
En ik hoor ook goede dingen over de Rabobank.

Naar een nieuwe bank gaan is niet zo moeilijk door de overstap-service die ze moeten aanbieden.

Intrepidity

Mja, zolang alles werkt is de ING een prima bank, maar als er iets mis gaat verneuken ze het ook goed..
Sterkte!

LeeHarveyOswaldwebsite

Dit klinkt wel weer als typisch ING ja

Wees blij dat je niet bij de Rabo zit, dan moet je voor de verhuizing langs bij je eigen bankfiliaal... Dan zou je zo rond juni dus weer bij je geld kunnen

Peter Breuls •

Ik ga nu geld overmaken naar een huisgenoot en via hem pinnen. Niet bepaald een comfortabele oplossing, maar het zou me door de pinloze weken heen moeten helpen.

Arjan •

Ik had iets vergelijkbaars bij de ING. Ik had via internet een reis geboekt en toen kreeg ik van de reisorganisatie te horen dat ze het geld niet konden afschrijven. Toen ik de dure betaallijn van de ING belde, gaven ze aan dat ze mijn creditcard geblokkeerd. De reden was dat ze de reisorganisatie niet vertrouwden. Gelukkig kon ik alsnog reserveren. Ik was nog net op tijd.

Peter Breuls •

Maar dat kwam dus eigenlijk voort uit een poging tot goede service? Mislukte service, maar die gedachte is wel wat waard.