Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Gezien: Knight Rider

Mediareageer

Als iemand die vroeger met veel enthousiasme naar the A-Team en Knight Rider keek, vond ik de aankondiging, ergens vorig jaar, dat er een Knight Rider film aan zat te komen ronduit geweldig. Een film, zo'n grote spectaculaire bioscoopprent met actie en stunts en een stoere auto!

Niets van dat alles. Het bleek te gaan om een tv-film, zo bleek later, en dus stelde ik mijn verwachtingen bij: tv-films zijn als lange tv-afleveringen: het budget is lager, de eisen aan een script zijn lager, etcetera. En dat is aan de Knight Rider tv-film van afgelopen zondag te merken. Niet dat-ie slecht was, maar hij overstijgt alleen het niveau van de originele serie omdat we met z'n allen twee decennia technische vooruitgang hebben gemaakt, wat je terugziet in de serie.

In de nog geen anderhalf uur durende tv-film zorgt een inbraak bij de uitvinder van de originele KITT ervoor dat een nieuwe versie, de Knight Industries Three Thousand, zijn noodprogramma inschakelt. Hij vlucht en gaat op zoek naar de dochter van zijn maker en haar ex, die niet geheel ontvoevallig de zoon is van ene Michael Knight. De inbrekers waren op zoek naar de technologie achter een high profile IT-project van het Pentagon, en de rest van de film draait erom dat te voorkomen.

Als je de film beoordeelt voor wat-ie is: een backdoor pilot (een tv-film, mede gemaakt om te testen of de wereld klaar is voor de tv-serie), dan kunnen we wat rustiger achterover leunen. Niet dat we niet net zo kritisch zijn over tv als we zijn over film, maar de standaarden zijn toch iets anders. Het verhaal is wat mager, moeilijke situaties worden zonder al te veel obstakels opgelost en de karakters laten niet het achterste van hun tong zien.

Op zich allemaal niet zo positief, maar stel nou dat ze hier een serie van willen maken, dan is het er een in de categorie "ach, waarom niet". De actie is namelijk best leuk, de special effects zijn, alhoewel evenredig ongeloofwaardig als in de originele serie, best stoer en KITT is, als je niet te zeurderig verlangt naar exact hetzelfde model uit de 80's, best een stoere auto. En er is ruimte voor lekker gekissebis tussen KITT en zijn bestuurder. Als ze de verhalen een beetje origineel weten te houden, kan dit best wat worden.

Oordeel: het kan beter, maar laat maar komen die serie.