Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

OpenOffice naar de Mac

Van het webreageer

Ik ben een enthousiast gebruiker van iWork, maar op mijn laptop (ja, da's een Mac) heb ik ook NeoOffice draaien voor de zaken die iWork niet aankan (lees: ODF-bestanden). NeoOffice is een bewerking van OpenOffice.org (OOo) zodat deze geschikt is voor Mac OSX. De eigen versie van OOo draait namelijk alleen onder X11, wat inhoudt dat het niet 'native' op OSX draait en dus minder prettig werkt.

NeoOffice loopt echter standaard achter op OOo. Dat kan immers niet anders. TUAW heeft nu echter goed nieuws: OOo komt eindelijk zelf met een Mac-versie. Het duurt nog wel even, namelijk tot 2008, maar het komt eraan. Mooi zo!