Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Online zijn

Web, Dev & Technology1 reactie

De BBC meldt vandaag dat Nederland binnen Europa het dichtsbevolkt is, als het gaat om het aantal internetaansluitingen. Met 83% van de bevolking online hebben we een flinke voorsprong op de nummers 2, Zweden en Noorwegen met beiden 70%.

Britten zijn het meest online:

"The UK had the most active online population, spending more than 34.4 hours online each month and a peak of more than 21.8m people online in any given day."

Nu vraag ik me echter af: wat is, in deze context, "online"? Is dat 'actief achter een PC zitten en bezig zijn met zaken die een internetverbindingen nodig hebben'? Of is dat veel breder te zien?

Ik luister bijvoorbeeld constant via internet naar de radio. En dan ook echt constant: zowel op m'n werk als thuis heb ik een lekker muziekje op staan dat meestal streaming binnenkomt. Ben ik 'online' als ik naar de radio luister, maar verder gewoon met iets offline's aan het werk ben? Ben ik 'online' als ik een boek lees en daarbij de radio-stream aan heb in de achtergrond? Ben ik 'online' als ik iets willekeurigs aan het doen ben en ik krijg via IM of IRC een berichtje dat ik even beantwoord?

Deze vraag wordt min of meer ook gesteld in het BBC artikel, maar niet beantwoord. Laat ik daar eens een poging toe doen: op al het bovenstaande is het antwoord 'ja'. Ik ben, tenzij ik onderweg ben (maar dan soms ook via mijn telefoon), altijd online. Of ik iets met de verbinding doe of niet, mijn huishouden en daarmee mijn persoontje, is in principe altijd online.

En jij?

Reacties

Benjamin • website

Als de computer aan staat (zo goed als altijd als ik thuis ben) ben ik ook meestal wel iets via het internet aan het doen. Muziek, TV, e-mail, MSN...

Ik denk trouwens dat de definitie van deze online niet gegeven is, maar dat er een enquete is gehouden waarin mensen konden aangeven hoeveel ze gemiddeld per dag online waren. Niet echt waterdichte statistiek dus lijkt me.