Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

UPC DVR installatie-avontuur

about:breuls11 reacties

Mijn nieuwe UPC DVR doet het niet. "Goh Breuls, wat verbaast ons dat nou. UPC is normaal gesproken zo'n servicegericht bedrijf..." Jaah, maar toch.. ;)

Ik heb vandaag de DVR, de Digitale Video Recorder die de normale UPC Mediabox gaat vervangen, van het Postkantoor opgehaald. Meteen aangesloten natuurlijk, want we zijn nieuwsgierig! Doet-ie het niet. Waarom niet, vraag ik me af, en dus loop ik de handleiding een paar keer door, reset wat dingen, doe de installatie opnieuw. Niks. Hij blijft een scherm tonen met de tekst:

De installatie wordt nu voltooid; dit kan enkele minuten duren. U krijgt daarna een korte introductie te zien, en vervolgens kunt u genieten van UPC Digitale Televisie.

Okay, denk ik. Volgens het boekje kan deze melding wel een uur blijven staan, en ik heb nog genoeg te doen dus ik vermaak me ergens anders mee en kom na een uur terug bij de TV. Niks. Ik bellen.

Het leuke is dat je, als je de helpdesk belt, een persoon aan de lijn krijgt die begint met enorm te slijmen:

Breuls
Hallo, ik heb een probleem met de installatie van mijn DVR.

Helpdesker
Okay, dan ga ik mijn best doen u zo goed mogelijk te helpen, daarvoor zit ik hier.

Ik ben de exacte bewoording vergeten, maar het verbaast me niks als in het Grote Handboek voor UPC Helpdeskers zo'n standaardzinnetje staat waar ze verplicht mee moeten beginnen. Ieuw. Jakkes. En ieuw. Dat komt zooo fake over. Doe-dat-niet! Af!

Anyway, het leukste komt nog. Mijn DVR doet het niet, omdat-ie nog niet geactiveerd is. Blijkbaar versturen ze die dingen zonder dat de klant er iets aan heeft. Wat mij geadviseerd is: sluit de oude mediabox weer aan en blijf die gebruiken. Als die uitvalt, sluit dan de nieuwe aan en gebruik die. Ja, je leest het goed: UPC gaat op een gegeven moment die oude afsluiten en de nieuwe aansluiten. Zonder mij te vertellen wanneer dat precies is.

Breuls
Dat af- en aansluiten, gebeurt dat overdag?

Helpdesker
Dat kan, maar het kan ook 's ochtends, 's avonds.. hangt af van wanneer het systeem doorloopt.

Breuls
Ah, dus ik kan midden in een film zitten en ineens die boxen moeten gaan verwisselen?

Helpdesker
Eh, ja, dat is inderdaad mogelijk.

Je begrijpt, het is weer bijzonder vreemd geregeld. Dat aan- en afsluiten zou overigens binnen drie dagen na ontvangst het geval moeten zijn. De DVR is vorige week woensdag door TNT aan de deur aangeboden, maar ik was op m'n werk. Zaterdag miste ik de openingstijden van het Postkantoor. Als ik deze hele week had moeten werken en weinig tijd had om naar het Postkantoor te gaan en dat ding op te halen, was dat pas aanstaande zaterdag gebeurd. Als UPC voor die tijd had besloten de switch te maken, had ik een paar dagen zonder televisie gezeten!

Nu heb ik dus een fancy DVR met coole features die het wel doet, maar softwarematig geblokkeerd is: in het digitale menu zit een klein tv-schermpje. Deze toont het beeld (plus geluid) van de zender die geselecteerd was voordat ik het menu aanzette. Jawel: het TV-signaal komt gewoon binnen, loud and clear, maar ik mag er nog niet naar kijken. Want geblokkeerd.

En het ergste is eigenlijk nog dat mijn televisiescherm me vertelde dat ik een paar minuten moest wachten, wat dus onzin is. Nergens staat dat ik moet wachten op activering. Nergens staat waarom, terwijl een goede uitleg UPC veel begrip zou kunnen opleveren. Nergens staat of wordt mij verteld hoe lang ik hierop moet wachten. Ik lijk wel gek dat ik gewoon nog doodleuk klant van UPC blijf.

Reacties

Pierrewebsite

Hoe dan ook, ik hoop dat je nog effe zo gek blijft om je ervaringen hier te vermelden, die van mij (aangevraagd nadat ik jouw bericht over de actie gelezen had) is nog niet binnen, weet ik straks precies wat er allemaal mis zal gaan. :-)

Sander •

Dat zinnetje is idd verplicht. Als het goed is vroeg hij ook aan het eind of je vond dat je goed geholpen was oid

Peter Breuls •

Nee, dat gaf ik zelf al aan. Een eerder belletje naar UPC, paar maanden terug, had dat inderdaad wel.

willem

Zeer herkenbaar allemaal. Heb precies hetzelfde meegemaakt en ben pas na ruim een maand overgezet. Doet het nu, en hoe! Ben heel enthousiast. Gebruikersgemak, beeld- en geluidskwaliteit: Uitstekend!

Janneke •

Hier PRECIES hetzelfde avontuur. Normaal gesproken ben ik best tevreden over UPC (al vind ik het nog steeds lapzwansen...), maar dit vind ik zooooo dom! Echt NERGENS wordt vermeld dat je moet wachten op activering. SLECHT!!!

its me

Het zijn maar mensen die er werken en die moeten zich aan regels houden net als iedereen. Techniek staat niet stil !!! Mensen van een helpdesk kunnen er niets aan doen!! Neem het ze dan ook niet kwalijk. Ze doen hun best.. maar hebben met regels te maken

kevinwebsite

Hmm... Bij mij staat in de handleiding en de brief wel dat je 3 dagen moet wachten op activering. En die 3 dagen gaan ook pas in nadat UPC de bevestiging heeft gekregen dat je de mediabox ontvangen hebt [Aangetekend verstuurd]. Dus je zou nooit zonder komen te zitten, en dat het halvewege een film kan gebeuren tjah.. iedereen wil het zo snel mogelijk? Moeten ze dat alleen 's nachts gaan doen dan? Als er ook intressante films kunnen zijn?

Verder dat die helpdesk zo begint van "Namens UPC bieden wij ons excuus aan voor het ongemak. Ik ben hier om u zo goed mogelijk te helpen, hiervoor heb ik een aantal gegevens van u nodig.

Indien je met de huistelefoon belt: Klopt het dat ik spreek met dhr/mvr [achternaam] op de [straatnaam] in [plaatsnaam]??

Indien je niet met de mobiele telefoon belt: Zou ik uw postcode en huisnummer mogen?

en aan het eind zeggen ze dan weer vrolijk:

Aan het begin van het gesprek heb ik aangegeven dat ik hier ben om u zo goed mogelijk te helpen, heb ik hieraan volgens u voldaan??

Terwijl ze dat zinnetje uitspreken moet je gewoon vast JA beginnen te bleven, want elke seconde naar 0900 telt.. En dat bellen naar hun helpdesk gebeurd nogal vaaaakkkkk.... !

paul

mij vertelden ze het er direct bij dat het pas drie dagen na aflevering zou gaan werken. overigens kun je het ding rustig een week laten staan bij het postkantoor, die order loopt pas door als er bevestiging is dat dat ding afgeleverd is bij de klant.

femke

Heeft iemand de activeringscode van nijmegen? ben bezig met de mediabox aan te sluiten... installatieboekje kwijt!

groetjes!

peter

Nou ik moet zeggen dat er in de begeleidende brief bij zat dat hij eerst geactiveerd moets worden. Na het telefoontje zou hij binnen 1 uur geactiveerd Zijn. Nou dit deed hij dus ook was zeer tevreden over de snelheid (niet alles is negatief). Wat wel vervelend is dat tijdens opname van een programma de software update begon en het opgenomen programma gewist was (lekker) dit gebeurde me tot nu 2x is erg vervelend. voor de rest werkt hij prima al is de doorspoelsnelheid langzaam zou iets sneller moeten kunnen.