Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

FOK! down, waarom?

FOK!262 reacties

Ja, en dan is het dinsdagmiddag, en realiseer je je dat je favoriete site al meer dan 24 uur niet of nauwelijks bereikbaar is. Welkom bij de club, ook de meeste crewleden van FOK! zitten momenteel duimen te draaien in afwachting van betere tijden. Bij de afdeling IT zitten we echter niet stil, wij proberen een overzicht van de situatie te krijgen en voor verbetering te zorgen. Dit met behulp van FOK!kers die op bepaalde gebieden meer kennis hebben dan wijzelf, dat is altijd weer het mooie van een community.

Ik zal even kort uit proberen te leggen wat er nu precies aan de hand is. Het begon gistermiddag met onze webservers, die het zo druk begonnen te krijgen dat ze geen normale taken meer kunnen uitvoeren. Voor de minder in servers ingelezen personen: de webservers zorgen ervoor dat de pagina's die je op je scherm ziet opgebouwd en naar je browser verstuurd worden. Als ze meer te verwerken krijgen dan ze aan kunnen, krijg je een trage website.

Onze eerste aandacht bij een dergelijke situatie gaat altijd uit naar de zogenoemde accesslogs. Hierin noteert de server welke pagina's er worden opgevraagd, en wie dat doet. Daarin proberen we patronen te vinden die aanduiden of iemand bezig is veel pagina's tegelijk op te vragen, of dat een bepaalde pagina zo vaak wordt opgevraagd dat het de moeite waard is te controleren hoeveel moeite het de servers kost deze pagina te verwerken. Als we zulke patronen vinden is het meestal voldoende om het IP van de persoon te blokkeren of de kwaaddoende pagina al dan niet tijdelijk te verwijderen. Van dit soort overbelasting, waarbij feitelijk de normale werking van de servers te actief wordt gebruikt, is over het algemeen goed op te lossen, mits er geen kwade bedoelingen achter de overbelasting zitten.

De huidige overbelasting is echter van een andere aard en wat lastiger om op een eenvoudige manier uit te leggen. Ik doe echter wel een poging. Verzoeken aan een server gebeuren door hier contact mee te leggen en te vertellen wat je wilt. Je browser doet dat: de server van FOK!forum of een van de andere sites wordt benaderd, en verteld dat die en die pagina nodig is. De webserver gaat vervolgens aan de slag om die pagina op te bouwen en stuurt deze naar je browser.

Je kunt echter ook contact leggen met de server, en niet helemaal duidelijk zijn in wat je wil, wie je bent en waar je vandaan komt. Dat laatste is relevant omdat de server ook een antwoord moet teruggeven. Je zou ook contact kunnen leggen met de server en jezelf snel terugtrekken voordat er antwoord kan worden gegeven, of voordat je aan de server duidelijk hebt gemaakt dat je klaar bent met aangeven wat je van 'm wilt. In zulke gevallen wacht de server tot je meer informatie geeft. Aangezien jij je al hebt teruggetrokken staat de server dus op niets te wachten. Dit wachten op het afmaken van het verzoek houdt de server bezet, en als je zo'n onafgemaakt verzoek veelvuldig doet, raakt de server overbelast.

Dat is wat er momenteel aan de hand is, en dat is waartegen we nu remedies aan het zoeken en deels ook vinden zijn. Met behulp van diverse tools en aanwijzingen van behulpzame FOK!kers proberen we de onafgemaakte verzoeken tegen te houden, zodat de servers hun werk kunnen doen. Dit duurt even, want het is veel aanpassen, testen, weer aanpassen, informatie vergaren, testen, etcetera, maar uiteindelijk komen we er wel.

Als ik meer info voor je hebt meld ik het hier.

Reacties

NajGeetsrev

Ik dacht al dat het een soort van aanval was op de Fok! sites. Succes in iedergeval, en ik zal proberen niet nog meer server load te genereren met mijn F5 gedrag. .

gateway •

Heej Breuls Tnx voor de info Hoop dat het een beetje wil vlotten daarzo

ChOas •

Zonder duidelijk te zijn waar je vandaan komt ?

SYN-attack dus ?

ChOas •

wat is DDOS nou? Ik ben blond, verlicht me :')

Distributed Denial Of Service. Een dienst op zo'n manier belasten zodat deze niet meer z'n normale werking kan doen. De eerste 'D' geeft aan dat de aanval vanuit verschillende richtingen komt.

Megumi •

Heeben ze op het datacenter geen packeteer draaien die te raadplegen is?

Ro-maniak

Hummm... een aanval dus? Ik snap eerlijk gezegd niet helemaal waarom er ALLEEN een voor iedere sterfelijke ziel begrijpelijke uitleg wordt gegeven en waarom het verder zo vaag wordt gelaten...

Als er een attack bezig is, dan mag dat toch wel gezegd worden?

Danny

Natuurlijk mag het gezegd worden als er een attack bezig is. Ja, er is een attack bezig al sinds gistermiddag rond het middaguur, en breuls en iteejer doen met de hulp van behulpzame FOK!kers momenteel hun stinkende best om het op te lossen...

ChOas •

Natuurlijk mag het gezegd worden als er een attack bezig is. Ja, er is een attack bezig al sinds gistermiddag rond het middaguur, en breuls en iteejer doen met de hulp van behulpzame FOK!kers momenteel hun stinkende best om het op te lossen...

Is het een SYN-attack en hebben jullie SYN-cookies enabled ?

Danny

geen flauw idee ChOas ik ben niet zo'n servernerd. Ik heb de term SYN-attack wel voorbij horen komen iig.

Escaflowne •

Breuls, bedankt voor de info en succes met oplossen. Ik hoop dat jullie de juiste steun krijgen.

Roland

Even een ander IP adres geven misschien? het adres van sport bijvoorbeeld, binnen een paar uur is elke DNS server op de hoogte...

Of is dit te simpel?

yvonnewebsite

Dank je voor de uitleg, op sport.fok had een user een mooie, Dat is zoiets als iemand die constant bier naar de Server gooit, op een gegeven moment raakt deze overbelast omdat het aangeven van bier sneller gaat dan het opdrinken.

ScareFreak •

We gaan dus een aangifte bij de politie tegemoet zien als ik het goed begrijp?

AliSalami •

Krijgen ze straks wel een stukje taart van je als alles weer in orde is, Danny?

LD •

Hartelijk dank trouwens voor de zeeer nette duidelijk uitleg.

RayMania •

Succes met het oplossen en bedankt voor de info!

ChOas •

Vraag iig of ze syncookies aanzetten, dan beperkt het zich tot een bandbreedte attack en worden de resources van je server minder belast.

Janoz •

Sorry hoor, maar hoe lang blijven jullie je nog verschuilen achter ddos smoesjes? Het lijkt me meer incompetent server beheer gecombineerd met extreme koppigheid. En nee, dat is niet gebaseerd op speculaties.

soylent •

Ik neem aan dat je in httpd.conf de "Timeout" al laag hebt gezet, 4 of 5 seconden oid.

Welk OS gebruiken jullie? Op FreeBSD heb je het accept filter (man accf_http). De kernel vangt dan de TCP connectie op en wacht op het HTTP request. Het Apache child accept() pas wanneer de client ook echt een HTTP request heeft verstuurd. TCP connect attacks voorkomen dit.

Daarnaast heb ik nog wel een scriptje liggen dat dynamisch IP-adressen blokkeert die teveel connecties maken. Dit gebruik ik vaak voor DDoS-aanvallen.

Ik weet dat ik een 48 uur ban heb, maar ik wil best meedenken Dit soort dingen doe ik constant voor m'n werk, maar dan vooral om 2 uur 's nachts Emailadres is in de DB te vinden.

soylent •

"TCP connect attacks voorkomen dit."

Ik bedoelde natuurlijk: "TCP connect attacks worden hiermee voorkomen"

MissBliss •

Pffft, wat is nou de lol van zo'n aanval?
Nou ja, heel veel succes ermee iig!

Hugo •

Bedankt voor de informatie. Succes met het oplossen!

SeaOfLove •

Succes ermee heren! Hopelijk kunnen we snel weer fok!ken ;-)

ButchNL •

Bel anders Choas even, hij is een guru in die pc shit en kan echt alles fixen voor de juiste prijs. (een meter bier is doorgaans voldoende)

Coolfool • website

Succes met de fixup! Wel jammer dat ik nu niet bij het recept van gamba's van Isabeau kan dat ik vanavond zou maken. Dan schuift dat maar even op naar morgen

backonline •

$IPTABLES -A INPUT -i $INTERFACE -p tcp --tcp-flags ALL ACK,RST,SYN,FIN -j DROP
$IPTABLES -A INPUT -i $INTERFACE -p tcp --tcp-flags SYN,FIN SYN,FIN -j DROP
$IPTABLES -A INPUT -i $INTERFACE -p tcp --tcp-flags SYN,RST SYN,RST -j DROP

Skinkie •

@backonline
Je instellingen die nu riching Iteejer zijn gegaan zijn iets agressiever. De drop all policy met wat uitzonderingen en wat limits op syn.

Megumi •

Ik mag hopen dat.. DDOS maar verder daar staat een ban op

BarthezZ

uhmm Skinkie

Het is zowiezo toch normaal dat je bij zo'n grote site een DROP ALL neemt met uitzonderingen van dingen die echt ndoig zijn? dat weet elke basic server beheerder

pm me op irc als je nog een goeie server beheerder zoekt ^^ (of mail)

Paarse_paashaas •

Dood aan die DDoS-ers, ik krijg ontwenningsverschijnselen zolang zonder Fok!

flugeltje •

Heel veel succes guys. Enne Breuls, goeie uitleg. Zelfs ík snapte het

(al was de uitleg die Yvonne hier neergooide nóg duidelijker :') )

Fok-usert •

Wat een sneuaards die het plezier van velen zo weten te vernueke.

Succes met het fixen!

Skinkie •

@BarthezZ wat wij normaal vinden... vindt niet iedereen normaal @fok Is dat genoeg hint?

Marsepein •

Duidelijke uitleg! En heel veel succes gewenst met het oplossen.

killswitch •

"Sorry hoor, maar hoe lang blijven jullie je nog verschuilen achter ddos smoesjes? Het lijkt me meer incompetent server beheer gecombineerd met extreme koppigheid. En nee, dat is niet gebaseerd op speculaties."

oeh, leg me eens uit dan waar het wel op gebaseerd is

Tha_T •

"Sorry hoor, maar hoe lang blijven jullie je nog verschuilen achter ddos smoesjes? Het lijkt me meer incompetent server beheer gecombineerd met extreme koppigheid. En nee, dat is niet gebaseerd op speculaties."

Je kunt ook overdrijven natuurlijk

Megumi •

Ik zou in elk geval de dataverkeer in kaart brengen en wellicht kan RedBus dit keer via de packeteer als ze dat hebben uitkomst bieden. Alles is waar te nemen met zo een ding. Verder wens ik jullie veel succes. En een DDOS is een vorm van vandalisme. En ik ben wellicht niet de perfecte member van FOK . Maar het is wel een forum wat ik liefheb. Dus veel succes.

Megumi •

quote:
"Sorry hoor, maar hoe lang blijven jullie je nog verschuilen achter ddos smoesjes? Het lijkt me meer incompetent server beheer gecombineerd met extreme koppigheid. En nee, dat is niet gebaseerd op speculaties."

Je kunt ook overdrijven natuurlijk
Behalve deze opmerking die dom is wat nuttigs als advies te geven?

Sjeen

@Slarioux
Ik zei toch dat je de goden niet moest verzoeken met dat juichtopic in FB

@Yvonne
Mooie uitleg, al werd hier geroepen 'dan kun je gewoon niet zuipen...'

Veel succes @ Breuls en Iteejer

ijsmeis •

Succes met het zoeken van een oplossing/oplossen.

Silmarwen •

Duidelijke uitleg! Ik begreep het zowaar.

Hopelijk is het snel opgelost.

SuperHarregarre •

Ik weet nog een leuk topic!

[ONZ]WackChecko

OP: Ha! Ik heb een topic geopend op Fok! Bizar nietwaar? Weet iemand er nog meer bizarre dingen? Zoals bijvoorbeeld...

LeeHarveyOswaldwebsite

Zegt de DDOS'ser zo van "hehehe maar je hebt dat ip toch zelf gegeven he"


[sub]oke niet grappig, soort tvp dan maar? Dit soort vragen moeten trws ook op fok gesteld worden voor het posten van de berichten! Nooit meer een maikuul achtige user!

Hoeveel centimeter is anderhalve meter?
[/sub]

Daniel

Wat wel eens wil helpen bij dit soort grappen is gedurende 10 seconden alle open connecties loggen, kijken hoeveel verkeer er overheen is gegaan en vervolgens de top 1000 IP's bannen. Doe dat een paar keer en je aanvaller moet wel een heel indrukwekkend leger hebben wil hij e.e.a. vol kunnen houden.

Trouwens, ik zou denken dat True wel zou ingrijpen bij attacks die al meer dan 24 uur aan de gang zijn? Zij moeten ook wel klamme ballen krijgen van al dat loze verkeer over hun netwerk.

LeeHarveyOswaldwebsite

Ik denk dat de 40GB/s lijn naar redbus wel wat dataverkeer kan verwerken? Het is meer de belasting "op" de server dan de belasting van het verkeer "naar" de server.

quote:
Wat is de vierde letter in Rotterdam?
Ze worden steeds moeilijker

AtleX •

Dus de switch is kapot (Danny), de webservers zijn overbelast (sport.fok.nl) of er is een DDoS die de servers downkrijgt? Wat is het nou?

Als het een DDoS zou zijn had True er allang de stekker uitgetrokken om de aanval uit te laten razen. Maar nee, jullie gaan 24 uur tegen een 'aanval' aan zitten kijken die blijkbaar zo groot is dat alles en iedereen onderuitgaat behalve sport.fok.nl, ondertussen proberend "er wat aan te doen"? Laat me niet lachen, gezien de keren dat jullie je verscholen hebben achter DDoS aanvallen moeten jullie inmiddels experts zijn op dat gebied, en dan zou je niet een dag lang krampachtig proberen je site weer up te krijgen terwijl de aanval schijnbaar nog bezig is.

ACM

't Is sowieso natuurlijk nog maar de vraag of het een DDoS-aanval is of domweg een DDoS situatie (denial of service zegt niets over de oorzaak... een te strenge firewall zorgt ook voor denial of service).
Als je webservers om wat voor reden dan ook unresponsive worden, zal dat er voor zorgen dat de browsers hun connectie na een tijdje wachten afsluiten... op de webserver ziet dat er zo uit als je nu beschreef.

Dus de vraag is natuurlijk nu welke er eerst was: de unresponsive server, of de massa clients die tevergeefs probeert te connecten

LeeHarveyOswaldwebsite

sport.fok.nl:

quote:
Non-authoritative answer:
Name: athena.fok.nl
Address: 213.193.208.10
Aliases: sport.fok.nl
forum.fok.nl:
quote:
Name: forum.fok.nl
Address: 213.193.208.11
Ander ip misschien? Vandaar dat sport.fok.nl het wel doet?

Brighteyes •

Keep up the good work guys! _O_

Hulde voor het harde werk!

Vagere_Hein

jongens respect voor jullie inzet. En wat een ontzettende lijers weer die het voor anderen verpesten, direct en indirect. Ik heb PR-afspraken die ik hierdoor niet kan nakomen.

Nosh •

Heel veel succes nog, gil maar als er cafeine-rantsoenen aangevoerd moeten worden!

JeRa •

Het is niet zozeer een DoS door veel aanvragen naar de webserver, maar eerder een SYN flood waardoor de backlog queue volloopt. De maatregelen hiertegen zijn evident en worden zo snel mogelijk toegepast.

Tonks •

Ik ben geen aap!

Ik vind die vragen onder Reageer! echt leuk trouwens

Osiris •

SYN-Cookies schijnen aan te staan, maar volgens mij is d'r iemand óf vergeten die nieuwe kernel te laden óf `echo 1 >/proc/sys/net/ipv4/tcp_syncookies` vergeten uit te voeren

[/stuurlui-aan-wal-weten-'t-altijd-beter ]

Ronald •

Ik snap niet dat zoiets zo lang moet duren, is toch allemaal best amateuristisch geregeld bij Fok!

Ik begrijp dat het vrijwilligerswerk is, althans grotendeels, maar dan nog.

AliSalami •

ACM, je krijgt een stuk taart van Danny als je de zaak met je Tweakersvrienden helpt op te lossen

peaceman

Zit iemand van een jaloers forum wellicht achter deze attack?? Zou zielig zijn, maar ja, zo'n attack is natuurlijk al zielig.
ENfin.. voordeel is wel dat je ff tijd hebt voor andere zaken. :-)

Sterkte in elk geval aan de mensen die er aan werken.

Kees

SYN attack -> SYN-cookies aan
Als je link dan overbelast -> bij true aan de bel gaan hangen
Als het een connect attack is -> scriptje schrijven en IP's bannen

miss_bleuwebsite

Hmmm blijft kennelijk grappig.
Helpt ook niet echt mee dat er een stelletje geenstijlers nu zitten te geilen op hun F5 toets na het bericht van gisteren. En de Google ads die nu draaien.

soylent •

peaceman, hij heeft geen toegang denk ik, dus dat is lastig voor 'm

Al moet ik zeggen dat ik wel een hele hoop BS opmerking langs zie scrollen hier.

Het vervelende van DDoS-aanvallen is dat je er echt weinig tegen kan doen. Vorig jaar lag een forumsite van mij 5 dagen onder vuur. Allerlei leuke truukjes uitgehaald, wat ook werkte tot ze weer wat nieuws gingen doen. Dat ging een tijdje zo door tot ze kwamen met een DDoS van een paar honderd Mbit... Toen zei de provider "mazzellz"....

Die vragen zijn echt super trouwens.

miss_bleuwebsite

[i]Door AliSalami - 24.10.2006 @ 18:55
ACM, je krijgt een stuk taart van Danny als je de zaak met je Tweakersvrienden helpt op te lossen [/i]
Volgens mij geeft kees al een heel mooi antwoord hier een stukje boven

Vagere_Hein •

peaceman, laat maar zitten. De mensen die echt wat bij te dragen hebben doen dat wel en nemen contact met breuls en iteejer op of posten hier wat nuttigs. Onzekere nerds die hier alleen maar komen om zich op internet beter te voelen zijn onze energie niet waard.

peaceman

enfin als het straks (lees: ergens deze week, want ik wil niemand opjagen) dan dank ik allen voor de moeite die hij/zij gedaan hebben.
Er zullen ongetwijfeld weer lui gaan zeiken. Niets van aan trekken! Als ze het beter weten/kunnen moeten ze zelf maar een forum op gaan zetten.

Zet m op!

Lois •

Bedankt voor de heldere uitleg, ik begreep hem zowaar zonder het bierdrink verhaal van Yvonne
We wachten het geduldig af jongens, en petje af voor jullie enorme inzet.

ACM

"ACM, je krijgt een stuk taart van Danny als je de zaak met je Tweakersvrienden helpt op te lossen"

Helaas, maar de tijd dat wij nog hulp aan Fok! aanbieden is toch echt voorbij.

Skinkie •

Voor iedereen die tips geeft over syncookies, bedenk even hoe handig het is deze in je kernel aan te zetten En vervolgens ook nog te enablen in /proc.

Zover ik vanmiddag heb besproken *dacht* Iteejer in een of ander Debian script het te hebben aangezet, maar aangezien er geen proc entry was kwam ik al snel tot de conclusie dat de kernel (van True) wellicht wat minimalistisch was. De laatste update die ik weet is dat Jera en Iteejer met elkaar aan het bellen is hoe de kernel kan worden upgegrade met een stock deb kernel. Mocht dat niet (tot ieders verwachting) werken, dan gaan we die AMD64 even kennis laten maken met gcc.

AliSalami •

Het is jammer dat ik niet kan zien of je de echte ACM bent omdat je je hier heel gemakkelijk als een ander voor kan doen (ik was al even Danny hierboven ;-)), maar mocht je de echte zijn, dan mag je die uitspraak op het forum wel toelichten als ie weer up is.

Werd er zo slecht geluisterd?

cptmarco •

Succes met het oplossen van de problemen... Ik mis Fok!

ACM

Ik ben de echte acm hoor, mailadres staat er bij en je mag gerust daarop mailen om te vragen of ik het echt ben

Zeer is er niet, maar we hebben er gewoon geen zin meer in om hulp na de diverse ervaringen waarbij we wel hulp aanboden.

Pwn_zoon •

Gelukkig hebben we LineRider nog om de downtijd mee door te komen :')

peaceman

Vrede op aarde :-S

Maar is je aanwezigheid hier nu dan een vorm van leedvermaak? Anders zou ik zeggen: geef eens wat tips ;-)

AliSalami •

Jammer ACM. De eraring, ook met ddosaanvallen, was wel te gebruiken geweest.. Maar de verhalen al eerder gehoord hebbende kan ik het me wel indenken

ACM

peaceman: ik heb ondanks dat hierboven toch wel iig een tip gegeven mbt ddos-en. En Kees en Daniel ook al, zoals je kan zien.

AliSalami: onze ervaring met DDoS-en is gelukkig alweer een jaar of wat geleden. Ervaring met tegenstribbelende webservers is daarentegen van korter geleden (direct na onze merge nog) en vandaar dat ik al eerder suggereerde dat wat op een DDoS-aanval lijkt niet per se een aanval is.

peaceman

ok ACM. Ik weet natuurlijk niet wie waar bij hoort, al herken ik enkele foknamen. Toch jammer dat Fok! en tweakers blijkbaar geen goede buren (meer) zijn.

Darklight •

Hopen dat het snel, over is, heeft wel lang genoeg geduurt nu

AliSalami •

Het vreemde ACM is dat soortgelijke problemen (althans voor het gezicht) zich de laatste tijd vaker hebben voorgedaan. Dat er dus één website draaide (Sport.fok) en de rest niet, terwijl Sport.fok ook de banners/usericons en bepaalde afbeeldingen niet kon laden. Nu kan het gaan om technisch iets heel anders (dat zegt Breuls tenminste), maar het blijft zo typisch..

BarthezZ

AliSalami,
Uit de beperkte info die ik heb over fok heb ik vernomen dat het onder losse webservers en losse load balancers draait (als 't al onder een load balancer draait) en dus een beetje buiten elkaar om loopt.

Pietje •

AliSalami: sport draait nog niet achter de loadbalancer, maar samen op een andere server. Daar draait ook beta op ofzo.

AliSalami •

Dat weet ik Pietje en Barthezz. Ik weet dus ook wel waarom Sport.fok nog draait, ik vind het alleen vreemd dat gelijke problemen (voor het oog) zich al tijden voordoen (buiten de database-problemen om)

__ruoivaS__ •

Kan er niet even snel een phpbb forum geinstalleerd worden op de server van foksport

AOPWPAW@)12312iroj1fklsdnadsf •

Waarom verbaast dit mij niet, wat een amateurgedoe weer :').

jeroblenwebsite

volgens mij ziten die gasten van geen stijl erachter.
die begonnen een antie fok actie precies op het moment dat fok down ging...

DFa •

Geenstijl zit er niet achter. Waarom zouden ze aandacht besteden aan een incompetente website + crew?

Fok was allang down toen ze erover berichtten..

ik •

jeroblen, ik denk het niet. Als de Telegraaf daar achter zou komen, zouden die daar niet erg blij mee zijn.

SpankTheMonkey •

Een tijdelijk phpbb forum op de server van sport.fok zou wel leuk zijn ja.

ik •

en een tijdelijke fp, en een tijdelijk games, en een tijdelijk weblog en een tijdelijk bb-blog en een tijdelijk fotoboek. Nee, laten ze dit maar gewoon oplossen. Geen tijd steken in een tijdelijk iets, maar in het oplossen van de probs nu.

__ruoivaS__ •

een phpbb systeem zet je in 2 minuten in elkaar. hadden ze wel ff kunnen doen, een soort van nood-fok, dat daarna weer in de ijskast gaat tot de volgende downtime (gepland voor 8 t/m 11 december)

soylent •

Ja laten we uren besteden aan tijdelijke shit, terwijl die energie ook in het oplossen kan gestoken worden :---------)

ik •

er is een tijdelijk topic op sport.fok.nl, dus daar kan iedereen stoom afblazen. Moeten ze wel ingelogd zijn op FOK!

SpankTheMonkey •

Uren? Een phpbb forum is 2 min. geinstalleerd man

Razztwizzle • website

Mensen, heel veel succes en thumbs up voor iedereen die er aan werkt. Voordeel is wel: ik doe eindelijk weer iets aan m'n studie :') bastards.

Blackbully

wanneer komt er weer een update?
bericht staat er ondertussen al bijna 5 uur.

ben wel benieuwd hoe het gaat

The_President •

Het is natuurlijk pijnlijk voor geenstijl om te zien dat gamert voor geen meter loopt maar ik denk niet dat ze zo laag zullen zakken... Succes Breuls en Iteejer!

ephram •

quote:
maar aangezien er geen proc entry was kwam ik al snel tot de conclusie dat de kernel (van True) wellicht wat minimalistisch was. De laatste update die ik weet is dat Jera en Iteejer met elkaar aan het bellen is hoe de kernel kan worden upgegrade met een stock deb kernel.
Ongelofelijk na meer dan 24 uur down te zijn, is men nu even aan het bellen om na te gaan hoe je een deb kernel installeert? Dus men weet zelf niet wat de huidige kernel kan en doet...

apt-get install ... moeilijk jongens... Als je dan een debian server wil beheren zorg dan dat je weet hoe dit moet....

Of ga naar irc.debian.org #debian... moeilijk allemaal, alleen kan ik na zo een downtijd geen begrip meer opbrengen voor dit gepruts.

RealZeus •

Iteejer,Breuls en cs. Succes met het reanimeren van Fok! *mummelt iets over verslaafd zijn en mijn leven,wat doe je.

RealZeus •

Het ziekste vind ik trouwens al die mensen die hier lopen te klagen en die ik eigenlijk niet van Fok! ken.Kleine tip:als je je verveeld,zoek dan een hobby.

FUFR •

[quote Geenstijl,23-10]
-edit: dit is een speciale Fok!-filterpost- De hoofddirectie van NieuwNieuws-Copy&Paste platform Fok! is in paniek. De site heeft er lucht van gekregen dat GeenStijl bezig is met een eigen forum. Ja, GeenStijl binnenkort met een eigen forum, dus waarom heb je Fok! dan nog nodig zou je zeggen. Precies, dat denken de fokkertjes ook en daarom zijn ze begonnen met een grootscheepse reclamecampagne op onze nieuwssite NieuwNieuws. Fok heeft voor 10.000 euri aan Google Ads ingekocht. Kost wat, maar dat spaar je dan ook uit door minderjarige Fok!nieuwsposters. Fok! gratis lullen over alles.

[/quote]
Had men die 10K niet beter in apparatuur kunnen steken? :Y

FUFR •

hier een spaatje please en een
bordje bitterballen..

static

Houd eens op met dat gezeik. We zijn down en er wordt aan gewerkt. Helaas dat het zo lang duurt maar het is niet anders.

ephram •

quote:
Het ziekste vind ik trouwens al die mensen die hier lopen te klagen en die ik eigenlijk niet van Fok! ken.Kleine tip:als je je verveeld,zoek dan een hobby.
Ik heb misschien zelden gereageerd, en had to voor kort niet eens een account, maar ik ben wel 1 van de mensen die al meer dan vier jaar dagelijks de fp komt lezen en op jullie banners klikt zodat er geld wordt gegenereerd... Dus waarom ben ik minder dan jou?

__ruoivaS__ •

er zou eigenlijk iets van status.fok.nl moeten komen ofzo. een site die op een apart servertje draait, en waar de status van de rest v/d subsites getoond wordt. en er kunnen down-mededelingen gezet worden enzo.

netsplitter

Door ephram - 24.10.2006 @ 20:52
quote:
maar aangezien er geen proc entry was kwam ik al snel tot de conclusie dat de kernel (van True) wellicht wat minimalistisch was. De laatste update die ik weet is dat Jera en Iteejer met elkaar aan het bellen is hoe de kernel kan worden upgegrade met een stock deb kernel.
Ongelofelijk na meer dan 24 uur down te zijn, is men nu even aan het bellen om na te gaan hoe je een deb kernel installeert? Dus men weet zelf niet wat de huidige kernel kan en doet...

apt-get install ... moeilijk jongens... Als je dan een debian server wil beheren zorg dan dat je weet hoe dit moet....

Of ga naar irc.debian.org #debian... moeilijk allemaal, alleen kan ik na zo een downtijd geen begrip meer opbrengen voor dit gepruts."

Zo makkelijk is het dus niet:

Door Skinkie - 24.10.2006 @ 19:22
Zover ik vanmiddag heb besproken *dacht* Iteejer in een of ander Debian script het te hebben aangezet, maar aangezien er geen proc entry was kwam ik al snel tot de conclusie dat de kernel (van True) wellicht wat minimalistisch was. De laatste update die ik weet is dat Jera en Iteejer met elkaar aan het bellen is hoe de kernel kan worden upgegrade met een stock deb kernel. Mocht dat niet (tot ieders verwachting) werken, dan gaan we die AMD64 even kennis laten maken met gcc.

FUFR •

niet zeuren, static,doen wij ook niet.
schiet maar op met die spa.

ephram •

quote:
Zo makkelijk is het dus niet:
Netsplitter ik snap jouw reactie niet echt... Hoe zo makkelijk is het niet? Ik doe al meer dan 10 jaar debian servers. Zo makkelijk is het wel om naar een standaard debian kernel te gaan. Of alles nog werkt is wat anders want er zal wel weer veel gebricoleerd zijn fok kennende.

__ruoivaS__ •

^_^
Dit is pikachu. Hij is blij. Nog wel. Maar als Fok! straks nog steeds down is, wordt Pikachu boos. Erg boos.

DJMO

ik sluit me aan bij de wachtenden in de rij, en bestel een biertje

breuls en co: suc6!!!

E.T.

moet ik nou weer in downtijd bevallen ofzo.. ?

Ik moet nog een week of 10 hoor!

succes jongens!

__ruoivaS__ •

quote:
Waar zeur ik?
je zeurt dat we niet mogen zeuren, zeurkous!

Theofhilia van Zanten •

Houtje touwtje gekut, leuk ook voor de adverteerders (en vrijwilligers) dit. Grootste forum van Nderland hebben en er dan zo mee omgaan

Dannywebsite

Als ik iedereen zo hoor over het forum kunnen we beter gewoon offline blijven. Al dat nutteloze gezever over incapabel beleid, ik word er strontziek van. Ga maar lekker ergens de clown uithangen!

__ruoivaS__ •

quote:
Als ik iedereen zo hoor over het forum kunnen we beter gewoon offline blijven. Al dat nutteloze gezever over incapabel beleid, ik word er strontziek van. Ga maar lekker ergens de clown uithangen!
nee, doe maar gewoon je best en kom terug online! (ook al ben je een neppe danny!)

killswitch •

"Netsplitter ik snap jouw reactie niet echt... Hoe zo makkelijk is het niet? Ik doe al meer dan 10 jaar debian servers. Zo makkelijk is het wel om naar een standaard debian kernel te gaan. Of alles nog werkt is wat anders want er zal wel weer veel gebricoleerd zijn fok kennende. "

iemand met 10 jaar ervaring zou zich beter nuttig kunnen maken dan alleen maar het werk van anderen af te kraken, je komt nu een beetje over als het nerdje dat nog bij mama in de kelder woont

PDOA • website

Succes luitjes, dat jullie maar mogen slagen, maare... schiet eens een beetje op!!!

Skinkie •

Zal hier nog even een tweede issue posten:

De nieuwe 'deb' kernel kon de root partititie niet vinden. Ik was er niet bij, dus heb ook geen oplossing kunnen bedenken. Maar je kunt je voorstellen als je daarop een kernelpanic krijgt weer teruggaat naar de oude kernel.

Ridocar

Tof, nu naast afkicken van roken ook van Fok! Het zit echt mee

Anyweg, succes achter de schermen toegewenst.

SeaOfLove •

Door Ridocar - 24.10.2006 @ 21:37
Tof, nu naast afkicken van roken ook van Fok! Het zit echt mee

Anyweg, succes achter de schermen toegewenst.

***biertje en bitterballen als vervanging voor het niet-roken en niet-fok!ken?

forumschorem •

fok weer eens down? goh wat verrassend. fok is synoniem voor 'hoe ik een forum verneuk omdat ik geen business-skills in mijn donder heb'. enne, als je meeleest... doe die lekkere breezahdochter van je de groeten van me, yvonne! laterzzz - flip

SeaOfLove •

Door forumschorem - 24.10.2006 @ 21:44
fok weer eens down? goh wat verrassend. fok is synoniem voor 'hoe ik een forum verneuk omdat ik geen business-skills in mijn donder heb'. enne, als je meeleest... doe die lekkere breezahdochter van je de groeten van me, yvonne! laterzzz - flip

*** Jij bent heeeeel triest : Y

Ro-Maniak •

...ik weet er al HELEMAAL niets van, maar ehrm... zo een script dat de top 1000 (2000, 3000) aanvallende IP's logt en keihard drop all blocked... zou je dat re-de-lijk makkelijk kunnen brouwen?

En uiteraard staan alle stuurlui die zeggen dat ze (wel) kunnen varen aan wal, maar als er echt zo "simpele" c.q. voor de hand liggende oplossingen zijn voor aanvallen als deze... waarom worden die dan niet toegepast?

Zoals ik al zei weet ik er geen reet van, maar het valt me (in verband met het bovenstaande) wel op dat je zelden een site zo hard en zo lang op zijn gat ziet liggen, terwijl aanvallen als deze toch vaker zullen voorkomen.

j.a.n.a. •

Ik jongens hou er maar mee op.
Morgen weer een dag!
Succes!

Ro-Maniak •

...ik bedoelde dus: "...zou je dat NIET re-de-lijk makkelijk moeten kunnen brouwen?!!?"

forumschorem •

*Jij bent heeeeel triest : Y*

neuh, het is triest dat iedereen hier die ddos bullshit slikt als zoete koek, terwijl het toch al heel lang duidelijk is dat het incapabele beleid voor de meeste problemen zorgt. het is juist triest dat er weer een ddos uitweg wordt gezocht (zoals zo vaak) terwijl die kale biljartbal liever zijn geld uitgeeft aan google ads dan aan goeie servers. sinds replique is het een en al ellende met fok en de users blijven maar van die ja-knikkende zombies. als je kritiek hebt op het systeem (zoals ik toendertijd) word je er zonder pardon uitgeflikkert. dat is pas triest. maar daar hebben we tijdens de grote mod staking al genoeg van gezien, van dat sterke staaltje 'leiderschap'...

Diepvriez

quote:
gepost door: forumschorem - 24.10.2006 @ 21:55
______________________________
...'blaat'...

...get a life, take a chill pill. Wegblijven is ook een optie.

ChOas •

quote:
...ik weet er al HELEMAAL niets van, maar ehrm... zo een script dat de top 1000 (2000, 3000) aanvallende IP's logt en keihard drop all blocked... zou je dat re-de-lijk makkelijk kunnen brouwen?
Ja, minder dan een half uur... wordt lastiger wanneer de source IPs worden gespoofed, dan heb je er niets aan.
quote:
En uiteraard staan alle stuurlui die zeggen dat ze (wel) kunnen varen aan wal, maar als er echt zo "simpele" c.q. voor de hand liggende oplossingen zijn voor aanvallen als deze... waarom worden die dan niet toegepast?
Omdat die oplossing niet toereikend is voor de aanval waarvan ik denk dat het is. De oplossing welke wel toereikend is vereist een recompile van de kernel omdat de huidige TCP stack bepaalde trucjes mist (let wel, dit is alleen als er aan de hand is wat ik denk dat er aan de hand is)
quote:
Zoals ik al zei weet ik er geen reet van, maar het valt me (in verband met het bovenstaande) wel op dat je zelden een site zo hard en zo lang op zijn gat ziet liggen, terwijl aanvallen als deze toch vaker zullen voorkomen.
Veel vaker, en dat verbaasde mij ook.

Maar nogmaals, wat ik hier boven zeg geldt alleen in het geval dat er aan de hand is wat ik denk wat er aan de hand is (geruchten, stukjes info).

SeaOfLove •

@ forumschorem... het zal best kloppen wat je allemaal zegt...Me irriteren doe ik al een aantal maanden als FOK! weereens zo traag is of de zoveelste foutmelding geeft (msql oid zo uit mijn blote hoofd;-)).
Ik kan daar verder niet echt inhoudelijk op ingaan omdat ik zoveel verstand niet heb van computers.

Maar wat heeft het voor nut om zo uit je dak te gaan, aan het begin werd al aangegeven dat er fok!kers meehelpen voor een evt. oplossing.

En volgens mij heeft die 'breezahdochter' van Yvonne een FoBo : Y Wie weet vindt ze het wel leuk als je een berichtje achterlaat ipv via haar moeder de groetjes te doen : P

Ridocar

quote:
***biertje en bitterballen als vervanging voor het niet-roken en niet-fok!ken?
Graag. Kan ik wel gebruiken.

Blackbully

quote:
neuh, het is triest dat iedereen hier die ddos bullshit slikt als zoete koek, terwijl het toch al heel lang duidelijk is dat het incapabele beleid voor de meeste problemen zorgt. het is juist triest dat er weer een ddos uitweg wordt gezocht (zoals zo vaak) terwijl die kale biljartbal liever zijn geld uitgeeft aan google ads dan aan goeie servers. sinds replique is het een en al ellende met fok en de users blijven maar van die ja-knikkende zombies. als je kritiek hebt op het systeem (zoals ik toendertijd) word je er zonder pardon uitgeflikkert. dat is pas triest. maar daar hebben we tijdens de grote mod staking al genoeg van gezien, van dat sterke staaltje 'leiderschap'...
Fok is al lang genoeg levend op internet dat het ergends toch iets goed doet lijkt me.

ben je gefrustreerd omdat je ooit er af geknikkerd bent?
zit je wel hoog zeker dat je dat ter sprake moet brengen. _O-

terrestrial •

Ook ik ben beheerder en ik kan heel technisch praatje houden maar eigenlijk is er maar 1 ding belangrijk: Fok moet zijn zaakjes beter voor elkaar krijgen. Ik weet dat jullie nu niks hebben aan zo'n uitspraak.

Maar zoals velen met mij vaststellen hebben de personen die het nu techisch runnen blijkbaar niet de juiste kwaliteiten. Of het nu op vrijwillige basis is of niet. Ook die mensen moet je op hun werk beoordelen. Is dat onder de maat dan zorg je voor professionals. Zo'n grote community als FoK vereist gewoon beter. Anyways suc6 ermee!

SeaOfLove •

quote:
Graag. Kan ik wel gebruiken.

--- ajb *O*... zal ik je personal trainer worden als je na al die downtijd vet bent geworden?

richardDoor terrestrial - 24.10.2006 @ 22:06
Ook ik ben beheerder en ik kan heel technisch praatje houden maar eigenlijk is er maar 1 ding belangrijk: Fok moet zijn zaakjes beter voor elkaar krijgen. Ik weet dat jullie nu niks hebben aan zo'n uitspraak.

Maar zoals velen met mij vaststellen hebben de personen die het nu techisch runnen blijkbaar niet de juiste kwaliteiten. Of het nu op vrijwillige basis is of niet. Ook die mensen moet je op hun werk beoordelen. Is dat onder de maat dan zorg je voor professionals. Zo'n grote community als FoK vereist gewoon beter. Anyways suc6 ermeeNou meld je aan!

forumschorem •

@ terrestrial

Jij weet tenminste waar je het over hebt. helaas is de muur van danny het fok-opperhoofd te dik om een redelijk antwoord daarop te krijgen. wanneer mensen kritiek hebben op het beleid worden ze er zonder pardon uitgesodemieterd en/of beledigd. tweakerts zoals acm (die hier ook zijn zegje heeft gedaan) kunnen dat beamen. als fok beter was omgegaan met tweakers dan was het probleem al lang verholpen, denk ik zo.

Razztwizzle • website

***
neuh, het is triest dat iedereen hier die ddos bullshit slikt als zoete koek, terwijl het toch al heel lang duidelijk is dat het incapabele beleid voor de meeste problemen zorgt. het is juist triest dat er weer een ddos uitweg wordt gezocht (zoals zo vaak) terwijl die kale biljartbal liever zijn geld uitgeeft aan google ads dan aan goeie servers. sinds replique is het een en al ellende met fok en de users blijven maar van die ja-knikkende zombies. als je kritiek hebt op het systeem (zoals ik toendertijd) word je er zonder pardon uitgeflikkert. dat is pas triest. maar daar hebben we tijdens de grote mod staking al genoeg van gezien, van dat sterke staaltje 'leiderschap'
****

Jeetje, de gemoederen lopen op hier zeg :S, het is maar Fok, mensen! Doet de site het een paar dagen niet? Ga je toch lekker verder met je normale leven. Sjonge, een beetje lopen zeiken op een site :') ga iets leuks doen. Het is net als TV: je hòeft niet te kijken, er is ook een 'uit' (-log) knop.

Osiris •

quote:
De oplossing welke wel toereikend is vereist een recompile van de kernel omdat de huidige TCP stack bepaalde trucjes mist (let wel, dit is alleen als er aan de hand is wat ik denk dat er aan de hand is)
Damn, een kernel-recompile duurde op m'n 700 MHz slechts een kwartiertje, je gaat me niet vertellen dat Fok op 286's draait? :')

Ik hóóp voor de Fok-beheerders dat je ongelijk hebt, want als 't werkelijk met een kernel-recompiletje opgelost is, dan is deze downtime wel heel erg beschamend...

Tonks •

***Jeetje, de gemoederen lopen op hier zeg :S, het is maar Fok, mensen! Doet de site het een paar dagen niet? Ga je toch lekker verder met je normale leven. Sjonge, een beetje lopen zeiken op een site :') ga iets leuks doen. Het is net als TV: je hòeft niet te kijken, er is ook een 'uit' (-log) knop.**

Nee die is er niet, het forum is down, kun je niet lezen ofzo!!

AliSalami •

@forumschorem

Als je bepaalde kritiek hebt wordt dat door Danny, maar ook door anderen, al snel gezien als notoire zeikstraal. Maar het is gewoon een feit dat FOK! op dit punt zijn zaakjes gewoon beter voor elkaar moet krijgen. Daarbij is het jammer dat er in het verleden dermate laks op bepaalde hulp is gereageerd dat de mensen die dit gaven, de mensen van Tweakers, het op een moment als deze wel best vinden en geen hulp meer bieden. En dat mag best worden gezegd.

Dat je zoiets zegt betekent niet dat je niet het beste voor hebt met de site of respect hebt voor wat er op dit moment wordt gedaan. Sterker nog, ik heb respect voor het feit dat een Iteejer al 2 dagen naar Redbus is gevlogen, Breuls zijn best doet en diverse anderen, waaronder Jera en skinkie, hun hulp hebben aangeboden. dat ik bepaalde kritiek heb doet daar niets aan af.. :-)

terrestrial •

@richard, oh hij mag me best inhuren hoor. $$$. Serieus, er zijn toch genoeg professionals. Alleen ja het kost wat heh. Maarja voordeel is kun je hoop ellende mee voorkomen. Bijna alles is een keus.. trek je conclusie...

Het hele verhaal met tweakers ken ik niet. Boeit me ook niet echt.

Maarten

Ik lees wel dat ACM hier post dat ze niet nogmaals hun hulp willen <i>aanbieden</i> (en terecht gezien de manier waarop Fok BV er mee omgaat), maar Fok is gewoon een (winstgevende?) onderneming dus is aanbieden ook helemaal niet nodig.

Waarom contacteert de leiding van Fok niet de directie van Tweakers.net met de <i>vraag</i> om tegen bv. een no-cure-no-pay contract de huidige problematiek aan te pakken danwel een adviesrapport te schrijven?

Fok heeft op dit moment gewoon ervaring nodig. Ervaring krijg je niet spontaan, dat kost tijd en die tijd is er gewoon niet. Elk verstandig bedrijf koopt die ervaring op dat moment maar in.

dujour •

Nou succes allemaal maar.

Als ze nu de servers een half uur uitzetten dan krijgen de mensen die dit doen het idee van goh ze zijn dood en dan houden ze op?

ik simpele ziel.

Tonks •

Dujour, denk je nou echt dat ze elke keer met de hand op enter aan het drukken zijn :')

dujour •

nee tuurlijk niet. maar ze zullen toch wel opletten hoe hun prog's het werk doen.

Maar wat ik zeg simpele ik

forumschorem •

@AliSalami

natuurlijk heb ik respect voor de mensen die de klus dienen te klaren, maar dit is alweer het zoveelste bewijs dat er gewoon professionals moeten zijn ipv vrijwilligers die naast hun baan ook even fok! onderhouden. hoe vaak is dit nu al niet voorgekomen en hoe vaak heeft men gezegd dat dit niet de juiste manier is en hoe vaak is dit afgewimpeld als het zoveelste laat maar lullen verhaal? dus ik snap niet dat danny liever zijn geld in google ads stopt om het forum te promoten dan dat ie ervoor zorgt dat het forum ook eens gewoon normaal blijft draaien, en niet pas om 3 uur 's nachts een acceptabele snelheid heeft. verstand van zaken heeft ie dus niet. want, wat is het nut om je poen uit te geven aan reclame voor een forum dat niet eens normaal presteert?

maeglinwebsite

ik heb het idee dat fok sport het ook niet meer doet.
of ligt dat aan mij.
en het lijkt mij ook weer eens tijd voor een update.
maar ik wens idereen die er aan het oplossen van het probleem werkt veel succes, ik leef met jullie mee als systeembeheerder.

Frumzel •

Het gaat jullie lukken. Daar ben ik van overtuigd! ^O^

Magnatronix •

Hoeveel verdient danny eigenlijk per jaar met Fok?

kozakken

Er wordt dus hard aan gewerkt, mensen doen hun best om de boel weer op de rit te krijgen en het duurt wat langer dan het gemiddelde geduld van een internettende fokker!
What else is new? En ik geloof ook niet dat schelden echt zin heeft om de motivatie van 'onze' mods op te krikken.
Succes!

Gelly •

Sja, zolang Fok! nog een hobbyproject en speeltuin voor zowel Danny als Breuls blijft blijf je dit houden. En dat is jammer.

remlof

Wat een gezeik hier... Ze zijn druk bezig om jullie *gratis* forum weer in de lucht te krijgen... Wens ze liever succes!

/me wenst Breuls en Iteejer succes

Drugshond

Ach ergens is het wel relaxed. Kan ik weer eens wat anders doen. Maar omgekeerd is kun je wel zeggen dat ze straks weer een ervaring rijker zijn. En bepaalde zaken beter kunnen monitoren en dichttimmeren (want dit is niet voor herhaling vatbaar). Maar soms kom je daar pas achter als je al gevallen bent (en ja dat is lullig).

Voor de mensen die kritiek hebben..... Noem eens een forum op met zoveel toeters en bellen.
[*] Plaatjes
[*] Webicoons
[*] PM
[*] Weblogs
[*] Breed opgezette fora
[*] Zeer rijke user-posting-database.
[*] Soms een search funktie
[*] Aanpassingen voor weergave en compliant met vele browsers.
[*] En een aardige crew achter de schermen (uche).

Ik kan er zo snel niet eentje opnoemen.... zeker niet in Hollanda.

cwk •

Nou Drugshond, zo speciaal is Replique niet. Zoek maar eens een forum dat vBulletin gebruikt, dat is dit alles en veel meer. Erg deftig.

Maar goed dat doet er nu niet toe. De crew hoeft aan niemand te antwoorden, neem rustig de tijd.

SeaOfLove •

Door Biogarde - 24.10.2006 @ 22:50
Bier

*** we hadden het nog over je om 22.20 uur : D

SHERMAN •

Stelletje kneuzen hier ook weer!
Danny/Breuls + crew doen hun stinkende best om FOK! weer draaiend te krijgen, en dan zijn er alsnog een stelltje debielen die alles hier gaan zitten afkraken. Als FOK! Dan zo klote is, als Danny dan verkeerde keuzes maak dan blijf je toch lekker weg?!
- GS zegt voor 10.000 euro aan google ads, dus dat is waar? Hoe zou GS aan die info moeten komen?
- “Danny moet is nieuwe servers kopen, dan gaat alles beter” laatste weken nog in FB gekeken? Plannen om servers te komen staan even stil om eerst FOK! Wat beter draaiend te krijgen.
- “FOK! Is de zo’n groot forum en het dan niet eens draaiend kunnen houden, lekker triest van de crew!” Dankzij die zelfde crew is FOK! Groot geworden! En zal Fok! Ook blijven groeien!
Stelletje kneuzen die hier zitten te zeiken! Viel er bij jullie maar wat uit

Aan de crew, zet hem op! Heel veel users zullen er zijn wanneer FOK! Weer online komt, en zij zullen FOK! Ook blijven steunen wanneer het nodig is. OOK wanneer het down is!

__ruoivaS__ •

'Voor de mensen die kritiek hebben..... Noem eens een forum op met zoveel toeters en bellen.'

something awful forum, offtopic forum
maar da's niet nederlands

Drugshond

Ik hoop wel dat er nog een technisch napraatje komt van de uiteindelijke gekozen oplossingsrichting die tot succes heeft geleid.
Gewoon nieuwsgierig.... in tech diskuzz.

wontong •

"Voor de mensen die kritiek hebben..... Noem eens een forum op met zoveel toeters en bellen.
[*] Plaatjes
[*] Webicoons
[*] PM
[*] Weblogs
[*] Breed opgezette fora
[*] Zeer rijke user-posting-database.
[*] Soms een search funktie
[*] Aanpassingen voor weergave en compliant met vele browsers.
[*] En een aardige crew achter de schermen (uche).

Ik kan er zo snel niet eentje opnoemen.... zeker niet in Hollanda."

Roep je nou echt maar wat? Dat zijn allemaal standaard features in zowat elke forumsoftware op aarde, van vBullettin tot Yabb tot PHPBB etc. etc.

Danny

even wat betreft GS, zoals iedereen weet zitten die gasten vol bullshit. We draaien sinds kort google analytics en voor grote sites met veel views moet je dan een adwords account hebben. Om precies te zijn is in totaal voor € 250 aan advertenties ingekocht. Niet specifiek op geenstijl overigens, maar gerelateerd aan een aantal zoekopdrachten.
Waarom geloven mensen toch klakkeloos wat de mongeaulen van GS zeggen? Iedereen weet toch dat dat Telegraafgeroddel is?

SHERMAN •

Oh en dat was natuurlijk gericht aan de gene boven je Dany.

Fijn om trouwens een reactie te zien van je hier, kan je al wat meer informatie vrijgeven?

DJMO

@danny,

GS kan voor mij in de stront zakken, wat zij schrijven geloof ik geen woord van. ik ben en blijf loyaal en trouw aan FOK!

doe jij trouwens nog wel eens aan MSN?

Osiris •

Ej Danny, je kent je eigen doelgroep toch wel een beetje of niet soms :')

Maarehm, wat is er nou écht aan 't handje dan?

golfer •

Lukt het al een beetje IT-ploeg?
Zijn er al updates te melden?

FredvZwebsite

mmmooe...mooeee....mooeettttt sss...snnn...sneell.snel kkkkk...kkkkunnnn..kunnnen fo.. fo..fo .kkkkken.

/me begint gevaarlijke afkickverschijnselen te krijgen....

SHERMAN •

Ik denk, ik heb het eigenlijk niet geprobeerd, dat Breuls een aantal namen heeft geblokkeerd omzomaar te gebruiken, zoals zijn eigen naam en Danny bijvoorbeeld, zal wel voor ingelogd moeten worden..

SHERMAN •

Dat heeft ie dus niet geblokkeerd.. dan kan het dus inderdaad iedereen zijn.

AliSalami •

Tja, mensen zijn soms goedgelovig Danny
dacht wel dat het iets met dat account te maken zou hebben

Danny

Goed... het was in principe de bedoeling om FOK! te mergen met GeenStijl, en daar zijn ook onderhandelingen over geweest. Toen GeenStijl daarna door te Telegraaf werd overgenomen zijn alle onderhandelingen gestaakt, en heeft GeenStijl beloofd om de gesprekken over een gezamelijk forum voor zich te houden. Jammer genoeg lees ik nu dus dat ze hebben besloten om een eigen forum te beginnen, en proberen ze FOK! daarbij door het slijk te halen, en dat schiet mij in het verkeerde keelgat. Dus: ongezien de tyfus voor GeenStijl.

Catch22 •

Had nu maar de vrienden van T.net te vriend gehouden, dan was je nu allang uit de shit geweest..

Danny •

Dit is een test om te kijken of ik Danny kan invullen als naam. Ik ben dus niet Danny eigenlijk. Testerdetest

NietDannywebsite

Ja en ik ben hem niet, rara.

Ga nu maar aan de slag om Fok! weer up te krijgen.
En voor de mensen die daar niks mee te doen hebben, ga eens iets anders doen, er zijn wel degelijk andere dingen naast Fok!

Aoristuswebsite

Tja, ik kan natuurlijk wel een verhaal ophangen van wat voor prutsers jullie zijn, dat fok! al ruim 2 dagen onbereikbaar is, maar dat heeft geen zin. Verdiep je eens in apache en dns, is mijn advies, daarin kun je al zoveel regelen, dat het onzin is om je je bezig te houden met een zogenaamd teveel aan aanvragen. Het is geen terrorismebestrijding, maar gewoon normaal unixbeheer...

boreeed.... •

"En voor de mensen die daar niks mee te doen hebben, ga eens iets anders doen, er zijn wel degelijk andere dingen naast Fok!"

Please name a few... :')

Danny

ok jonges,

ik ben t nu zat en trek de stekker defenitief uit fok! julie zitten hier maar te zueren en te zanniken terweil iedereen hier harstikke zn best zit te doen om het forem weer op orde te krijgen, en wat lees ik??? we krijge stank voor dank, nou daar bedank ik voor! de stekker blijf defenitief uit het kontact!!!

Ro-Maniak •

Is d'r niet een soort van A-Team, maar dan voor servers??

...een paar mogelijke leden komen hier al steeds voorbij...

So maybe you should hire...........

Mute_me •

Argh waarom ook precies in mn vakantie!
Uit verveling de hele dag op mn werk rondgehangen, en ik ben buiten geweest... wat een enge ervaring.

Als fok binnen een uur weer online is krijgt de crew een krat bier!

DvR •

Succes mannen! Jammer dat dit soort problemen niet gewoon door de hosting provider voorkomen wordt. Is de preciese oorzaak inmiddels bekend?

golfer •

Breuls zal ongetwijfeld wel een tooltje hebben ingebouwd om al die nep-Danny's te kunnen ontmaskeren en ze een perm-ban op Fok! aan te smeren?
Toch? Zo slim en professioneel is ie toch wel?

Mute_me •

Wat nee!! heeft mijn kratje bier daarvoor gezorgd?

Ro-Maniak •

DAAAAAMN! ...bij mij ook... benieuwd of het voorgoed of tijdelijk is, of het is omdat de aanval is opgehouden of omdat een oplossing is gevonden en of we een uitgebreid verslag van de laatste 2 dagen krijgen, dat zich vast zou laten lezen als een spannend jongensboek.

Voor wat betreft het laatste, ik hoop van wel. Hopelijk dan wel een verhaal met veel sappige (technische) details.

Ro-Maniak •

...nu natuurlijk niet allemaal herhaaldelijk en dwangmatig op F5 gaan lopen rammen om te testen of het OOK ECHT WEL ECHT WAAR IS he?!!

Capt. H.M. "Howling Mad" Murdo •

*Is d'r niet een soort van A-Team, maar dan voor servers??

...een paar mogelijke leden komen hier al steeds voorbij...

So maybe you should hire...........*

The A-Team!
Helaas opereren wij alleen als er mooie vrouwen in het spel zijn

SeaOfLove •

dit is zo erg i-spy24

en jaaaaa na maart komt april : P

Ridocar

quote:
ok jonges,

ik ben t nu zat en trek de stekker defenitief uit fok! julie zitten hier maar te zueren en te zanniken terweil iedereen hier harstikke zn best zit te doen om het forem weer op orde te krijgen, en wat lees ik??? we krijge stank voor dank, nou daar bedank ik voor! de stekker blijf defenitief uit het kontact!!!
Als je niet zoveel spelfouten zou maken zou ik je misschien (heel misschien, kleine kans) nog geloven.

Ridocar

quote:
Door SeaOfLove - 25.10.2006 @ 04:15:
en jaaaaa na maart komt april : P
Dankje.
Weet iemand nog de vierde letter van Rotterdam, hoeveel centimeters in anderhalve meter gaan en hoeveel dagen de Nijmeegse 4-daagse duurt?
Ik moet er iedere keer doorheen ctrl-R-en.

Light

"Roep je nou echt maar wat? Dat zijn allemaal standaard features in zowat elke forumsoftware op aarde, van vBullettin tot Yabb tot PHPBB etc. etc."

Ja en nee. Een zeer rijke user-posting-database hebben niet alle fora. Dat kost tijd. FOK! staat op www.big-boards.com als grootste niet-engelstalige forum (op basis van aantal posts).

Dit soort geforceerde downtime helpt niet mee natuurlijk.

Sjowhan •

Succes mannen! Jammer genoeg heeft de downtime plaats gevonden; 1 voordeel: ik ben weer eens echt serieus aan het werk :').

De Concurrentie :-) •

Nou nou nou, wat is me dat hier allemaal zeg. Ik vraag me af wie en waarom ze dit doen? Aan Danny & Crew wel niet erg pro van je. Toch veel succes!
mvg,

De concurrentie (is hard!11)

kareltje_de_grote •

Zet um op Breuls ^O^

Als je een behoefte hebt aan een kratje grolsch laat je het maar weten

SHE

Succes ermee!
Er is ook iets goeds te zeggen over de downtime. Ik was net bezig met een smerige scheldkannonade richting Static toen ik te maken kreeg met hikkende pagina's. Scheelt me toch weer karma!

Kus aan alle betrokkenen.
+ bier

dromenvanger •

Good luck. Ik zal ook niet meer bezoeken van fok! iedere 10 minuten. Heeft toch geen zin. Om de 2 uur even checken of het weer up is dan maar.

Succes ermee!!!!!!

T1andonly •

Goedemorgen, daar zijn we weer...
hebben we weer downtime?