Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Nieuwe server, oude problemen

Breuls.log7 reacties

Okay, er mag dan een nieuwe server zijn, maar de configuratie is niet volledig overgenomen. Zoals Rick al opmerkte, had ik de afgelopen dagen wederom dit probleem. De oorzaak daarvan lag in de configuratie van PHP, is toen door Priorweb opgelost.

Deze keer had ik niet echt zin om weer naar hen te rennen om het te fixen, dus ik heb wat RewriteRules voor Apache erbij gepakt. In plaats van vertrouwen op de PHP settings, omzeil ik deze nu door alle 'coole' URL's om te schrijven naar een variant die gebruik maakt van de querystring. Problem solved.

Reacties

Peter Breuls •

Dat gebruik ik al vier jaar bosmeneer. En die werkt ook prima. Het is PHP zelf die moeilijk doet.

bosmeneerwebsite

Als het oude probleem zich voldoet, dan zie ik niet dat het een PHP-probleem is. Het gaat om het aanroepen van het bestand wat fout gaat en niet om de verwerking ervan? Maar jij bent de pro hier, dus ik zal er verder niet op in gaan

Peter Breuls •

Ja, PHP doet lastig zodra je een slash achter een bestandsnaam zet. Dat kun je niet met multiviews oplossen.

Peter Breuls •

Ja, de regexp in de RewriteRule gaat niet goed om met het vraagteken. Moet het nog fixen.