Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

The River of News

Web, Dev & Technology2 reacties

Een tijdje geleden schreef ik dat ik Radio UserLand de deur uit had gedaan. Wel met de bedoeling er ooit weer eens mee aan de slag te gaan, 'maar voorlopig niet'. Intussen heb ik ook Windows de deur uit gedaan, en kan ik Radio sowieso niet meer gebruiken omdat het alleen op Windows en Mac draait.

Da's niet erg, zou je zeggen. De weblog die je nu leest is self-made en de Engelse blog draait op WordPress. Wat blogactiviteiten betreft is dus alles afgevangen. Behalve de RSS. Ik deed veel met Radio's Aggregator. Ik had iets van 100 feeds, die ik dagelijks even doorbladerde. Met het wegvallen van Radio viel ook mijn RSS-consumptie weg. De meeste aggregators hebben namelijk een andere stijl dan Radio: die geven de feeds en hun berichten weer in een soort e-mailinterface. En dat vind ik niet prettig. Ik houd van de River of News-aanpak.

Dus zat ik zonder RSS-reader, en dus zonder constant interessant leesvoer. Tot deze week. Ik ben namelijk begonnen aan een eigen aggregator. In River-stijl. Het ding is nog lang niet af, maar voor zover-ie werkt is het al erg prettig om 'm te hebben. So far kan ik feeds toevoegen, verwijderen, OPML im- en exporteren en heerlijk overzichtelijk door m'n berichten bladeren.

De gein is dat ik 'm inbouw in een bestaand framework, dat ook van mezelf is. Ik kan de nieuwe aggregator dus, als-ie af is, online zetten en als dienst aanbieden. Ik weet niet of er meer mensen van een RSS-reader in deze stijl houden, maar je bent binnenkort welkom 'm te gebruiken.

Reacties