Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Weg met de spam

Breuls.log10 reacties

Goed, ik heb zowel te weinig tijd om te bloggen als te weinig tijd om technische verbeteringen aan deze blog door te voeren, dus heeft het een tijdje geduurd voordat ik een soort van oplossing tegen de comment spam had gemaakt. Het werd vooral de laatste twee maanden stukken erger: constant "hi, nice site" en dan een zwik links. Om gek van te worden.

Vanaf nu moet je, als je reageert, even een vraag beantwoorden. Niks lastigs aan, want het zijn de meest simpele vragen. Doel daarvan is niets meer dan geautomatiseerde scriptjes tegenhouden, omdat ik er vanuit ga dat er geen levende mensen naar mijn weblog komen om handmatig zoveel mogelijk reacties te plaatsen. Er staat nu een handjevol vragen in de lijst. Niet zo boeiend, maar voorlopig even genoeg. Weg met de spam!

Oh, en welkom terug op mijn blog, uweetwel, die site waar niets op gebeurt en die alleen maar comment spam bevat. In 2006 ga ik het toch weer een beetje oppikken, want bloggen blijft leuk. Nog een gelukkig nieuwjaar overigens. ;)

Reacties

bosmeneer • website

Eindelijk!

Het werd inderdaad een béétje veel, hopelijk gaat het nu wat beter. En log je uiteraard wat vaker

QyRoZ • website

Pfffff, nu heb ik ook al een rekenmachine nodig om hier te reageren, te zien aan onderstaande vraag:
* Hoeveel is vier maal drie?

'twaalf' accepteert ie niet!

bosmeneer • website

Is het nu flauw als we alle vragen hier gaan verzamelen om het intelligente spambots makkelijk te maken?

Peter Breuls •

Ja. Het zijn er maar een paar overigens. Ik had niet zo'n zin een enorme reeks onzinnige vragen te verzinnen.