Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Bloggen vanuit je tekstverwerker

Web, Dev & Technologyreageer

Op een aantal plekken op het internet wordt momenteel geschreven over het feit dat je met Microsoft Word naar je Blogger.com weblog kunt posten. Da's natuurlijk erg cool, maar niet nieuw. Met Radio UserLand en Word kan dat al 3,5 jaar.

Toevoeging op vrijdagochtend: Ik ben overigens niet helemaal compleet met deze post. De techniek die door Radio UserLand wordt gebruikt is deels ook al van Blogger zelf: de Blogger API. Deze interface wordt door de code waar Radio op draait al sinds 2001 ondersteund. De docs van Blogger for Word verraden niet direct hoe deze implementatie werkt, maar ik neem aan dat het gewoon de hele tijd al mogelijk is geweest om Word als editor voor je Blogger weblog te gebruiken.

Dus, hoe noemen we dit.. oude wijn in nieuwe zakken?