Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Bloggers en hun bronnen

Weblogs1 reactie

Blogland is een beetje opgeschud door een rechtszaak tussen Apple en een paar bloggers. Zij schreven over aanstaande Apple producten, en wilden niet aan Apple prijsgeven wie hen deze inside information had geleverd. De rechter besliste dat de bloggers dat wel degelijk moeten doen.

Ver~Basterd: "Webloggers en makers van websites hebben niet hetzelfde recht op bescherming van hun bronnen als journalisten."
Future Tense: "In the Superior Court of Santa Clara County, California today, a judge will hear arguments that could help define whether bloggers have the same publishing rights as other journalists."
BBC: "A California judge said in a preliminary ruling that bloggers should not have the same protection afforded to journalists under US law."

Ik ga geen hele rits linkjes geven, want iedereen schrijft zo'n beetje hetzelfde. Wat ik me echter afvraag: wat is de juridische waarde van het journalist zijn? Ben je journalist omdat je een opleiding hebt gehad, bij een geaccepteerd medium werkt, of iets anders in die richting, of ben je het omdat je het vak uitoefent? Wat maakt deze bloggers dan géén journalisten?

Reacties

bas • website

Dat vroeg ik me dus ook al af!

Hoxha geeft op mijn vraag antwoord op de weblog experience en zegt:

"Ik weet niet hoe dat in Belgie zit, maar een journalist in Nederland heeft geen andere status dan een 'normale burger'. Het is geen beschermde titel zoals arts of architect. Iedereen mag zich journalist noemen, dus dat gebeurt ook heel veel."

Het is mijn inziens nog erg onduidelijk geregeld!