Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Slotje..

Breuls.log8 reacties

Okay, ik ben gezwicht. Ik heb op deze blog heel lang een 'ach je doet maar'-beleid gevoerd als het om reacties gaat. Echter trekken enkele berichten of absolute randdebielen of hersenloze neonazi's aan, en daar heb ik niet zo'n trek in.

Elk topic kan dan ook vanaf nu gesloten worden voor reacties. Op een lichte manier overigens, als je slim bent kun je het omzeilen, maar dat punt is ook niet waar het om gaat. Iedereen is welkom te reageren, maar ik stel het wel op prijs als je je verstand gebruikt bij wat je neerzet, en vooral, dat je het doet in een taal die ik ook machtig ben.

De berichten over Virussen, DJ worden, Lonsdale en Neonazi's zijn daarom gesloten. Er zijn genoeg blogs die precies het niveau van zulke reacties toejuichen, ga daar maar heen.

Reacties

Denniswebsite

Ik heb het ook hoor, ik plaatst bijv. een berichtje over die blauwe bandjes (waarvan de opbrengst naar azie gaat) gaan ze aan mij vragen of ik hun een bandje kan sturen. Terwijl ik het gewoon van NU.nl heb afgehaald.

Echt die mensen lezen niet...

Pierrewebsite

Als je bij mij terecht komt via een bekende zoekmachine dan staat de reactiemogelijkheid dicht (op basis van de referer). Pas als je doorklikt naar een andere bericht staat het weer open. Ik kreeg ook veel mensen die via Google bij één bericht kwamen en daar vragen gingen stellen waar ik logischerwijs geen antwoord op kon weten of te klagen over dingen waarover ze bij de leverancier van het product moeten zijn.
Berichten die ouder zijn dan 30 dagen zijn sowieso gesloten, die zijn meestal vooral doelwit van spammers of andere grapjassen.
Een "ach je doet maar" beleid is leuk, maar als je (zoals in jouw geval) wat beter gelezen wordt zul je toch wat huisregels moeten hebben. Ik vind een paar automatische locks (die niet te strak zijn) wel zo relaxed en eenvoudig te onderhouden.

Denniswebsite

Ik zoek ook nog een paar van die plugins die ook de comment spammers tegen gaan.
Maar dat wat Pierre heeft is ook wel mooi, dat ze niet via google gelijk een reactie kunnen geven.

Peter Breuls •

Dat is op zich een goed idee Pierre. Die zal ik effe onthouden voor binnenkort.

Metalman • website

Btw, als je echt spammers tegen wilt gaan moet je ook zeker dit gaan gebruiken. Het is een initiatief van Google om comment spam tegen te gaan, door links in comments niet langer te indexeren. Hierdoor kunnen spammers hun site ranking niet meer omhoog halen door hun link op een grote site te plaatsen. Je moet aan de links in de comments een attribuut toevoegen: rel="nofollow"

Dit soort dingen maakt je site ook alweer nét iets minder aantrekkelijk om te spammen.

HighLander - FOK! •

Jammer Breuls.
Je hebt het lang geprobeerd uit te stellen, maar het was wel te verwachten.
Principes zijn prachtig, maar niet overal tegen opgewassen.

Roelwebsite

Blacklist (dat er ook al een tijd voor MovableType is) is heel leuk en handig, maar dat voorkomt niet het 'probleem' waarmee Breuls zit.

Ik heb ook een aantal van die berichten op m'n blog die hoog in de Google-resultaten staan en daardoor bepaalde figuren aantrekken. En dan komen idd domme reacties in een taal die geen Nederlands genoemd kan en mag worden. Soms gooi ik zo'n bericht dicht. Soms ook niet. En 't komt ook voor dat het MDI en/of de provider van betreffende poster een mailtje ontvangt met een klacht van mijn kant (ja, soms gaat men echt te ver).

Sommigen menen dat de reactiemogelijkheid gelijk staat aan het zonder fatsoen/respect/enz. en/of kennis van spelling spuien van een mening. Nou, dat is dus niet het .