Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Figurant spelen

Braindump20 reacties

Ik sta, geheel voor de lol en een extra verdienste hier en daar, als figurant ingeschreven bij een castingbureau. Je weet immers maar nooit of je een keer op een filmset kunt kijken en er nog wat mee verdienen ook. Echter, wat ze je geven voor een dagje figurant spelen is echt belachelijk. Net weer een mailtje binnen voor een nieuwe politieserie.

Op één van de draaidagen wordt er gefilmd van half zes 's middags tot uiterlijk dezelfde tijd 's nachts. Klokje rond dus. Vergoeding voor het de hele tijd aanwezig zijn: 37,50 euro, eventueel met 7,50 extra als het na middernacht doorgaat. Inclusief reiskosten. Met andere woorden: als je, zoals ik, niet bepaald in de buurt van de set woont, ben je driekwart van dat bedrag al kwijt aan reiskosten!

Kijk, ik snap wel dat je als figurant niet vreselijk waardevol bent. Voor jou honderd anderen. Daarnaast voer je  niet echt veel uit. Een beetje wachten, nog wat wachten, even door het beeld lopen en weer wachten. Het is dus best logisch dat je er geen enorm bedrag voor krijgt. Echter: als ik een hele dag opoffer en de overgrote meerderheid van de vergoeding aan de NS en strippenkaarten moet doneren, wat schiet ik er dan mee op?

Reacties

Roelwebsite

Jamaar, Breuls, figurant zijn is natuurlijk wel dé kans voor uiteindelijk de grote doorbraak .

Maanvis • website

Figureren moet je dan ook alleen doen omdat je het leuk vindt, niet omdat je er iets mee wilt verdienen
Ikzelf heb gefigureerd in de film In Oranje, en het was hartstikke leuk om te doen, het voelde als een soort open dag voor het maken van een film

Peter Breuls •

Mja, ik heb al een paar films aan me voorbij laten gaan omdat ik geen tijd had. Want dat is het wel: werken of figureren? Hangt af van wat het betaald..

nikki • website

weet iemand het adres waar je je kan inschrijven voor een film bijvoorbeelkd waar heeft yannick van de velde zich ingeschreven bij welk adres

zeg ev snel wil het weten

nikkiwebsite

kan iemand zeggen waar yannick van de velde zich heeft ingeschreven stuur dat adres evev naar ilovesomebody@hotmail.com

IRIS

Hoi,

Ik zou ook wel willen weten waar men zich kan inschrijven voor de rol van figurant... een kleine bijverdienste en nieuwschierigheid zijn mijn motivaties

Anneke

Hallo,

Zou iemand mij kunnen vertellen waar je je als figurant kan inschrijven. Ben je er trouwens verzekerd van dat ze je een keer vragen?? Het lijkt me echt leuk om te doen.

alex

heey weet iemand bij welk casting bureau yanick van de velde zich heeft aangemeld
als iemand het weet kun je mij dan even mailen
alexxbosch@hotmail.com

andre

figureren doe je niet voor het geld, ik toch niet, maar bvb, we hebben gisteren nog 'gefigureerd' voor een aflevering van Familie, en dit al verschillende malen, het was zoals zo vaak een leuke dag, ... natuurlijk als je het wil doen als springplank naar de film moet je zeker een background hebben, kan je rollen spelen ? teksten onthouden ? de gepaste feeling voor het werk.?.. duizenden zaken, en acteren doe je niet, je bent het , of niet... ps: nog een bemerking van de Familie medewerkers; figuranten zijn voor ons even belangrijk als de acteurs, ... ! ach gewoon leuke sfeer en in je hoofd mooie herinneringen die je nooit iemand kunnen afnemen ! maar belgen zijn nu eenmaal diepe denkers, ps ik verblijf het grote deel van het jaar in Bali, daar leer je wel anders denken, en doen !

Peter Breuls •

Dat is echt mijn achternaam, maar ik ken niemand uit Berg aan de Maas.

miranda

Een kennis van mij had het laatst over figuranten rollen, omdat ik vertelde dat ik in die buurt dingen wil gaan doen. Als iemand een goed casting bureau weet, mail me dan alstjeblieft: mirandathoen@hotmail.com

Alvast super bedankt.

Kuba Szutkowskiwebsite

Beste Allen,

Ik ben een korte studenten film aan het produceren en ik zoek nog een aantal figuranten voor een scène aanstaande zondag de 20ste januari 2008 tussen 11:00 en 13:00. Ik zie dat er op deze blog mensen geïnteresseerd zijn in figurant spelen. Wie weet kunnen jullie ons helpen.

Deze film heeft een fictie opstelling maar is in feite een portret van de filmmaker Erik van Zuylen, ouwe rot in het vak. Hij speelt ook de hoofdrol naast een aantal andere acteurs en zijn vrouw Joyce Roodnat (schrijfster, journaliste). Klik op de onderstaande link voor het script:
http://szutkowski.eu/script_erik.html

In deze scène (zie scène 1 in het script) speel je jezelf als bezoeker van het filmtheater Kriterion (roeterstraat 170 te Amsterdam, http://www.kriterion.nl/informatie/).

Dit is een studentenfilm met een zogenaamd niet-of-nauwelijks budget dus we kunnen je geen vergoeding bieden maar wel een hartelijk ontvangst om 11:00 met een kopje koffie om vervolgens tussen 11:30 en 13:00 de nodige beelden te schieten.
Heel graag hoor ik of iemand interesse heeft om de zondag op een dergelijke gezellige manier te beginnen. Neem je vrienden mee! Of forward dit bericht naar mogelijk geïnteresseerden.

Zo ja, mail me even en dan stuur ik je een callsheet.

Alvast bedankt.

Grote groet,
Kuba Szutkowski
szutkowski@gmail.com

Kim

Hee! Ik ben op zoek naar een castingbureau waar je gratis kan inschrijven, want ik zie alleen maar waar je voor moet betalen, en daar heb ik het geld gewoon niet voor...

Debswebsite

Hey,
Weten jullie nog plaatsen waar ze figuranten nodig hebben,ik heb er vorige week gedaan voor de vrt en ik moet zeggen,kheb de smaak te pakken,kvond da zeer leuk.
Geef me maar een seintje thx
Debs xxx

Kim Zion

Ik zou me graag in willen schrijven bij een figuranten bureau.
Alleen valt het mij op overal vraagt men inschrijfgeld.
Zijn er ook bureaus die echt oprecht belangstelling hebben zonder dat je ervoor moet betalen, het gaat tenslotte toch om je inzetbaarheid en capaciteiten.
Graag naar mij mailen als je wat advies of bureaus hebt/weet.
M.V.G.Kim

jamaneko@hotmail.com

Denise van de Loo

Ik zou graag bij een figuranten bureau willen werken. Het lijkt me ontzettend leuk om te doen. Heb vroeger op school vaak toneelstukjes mogen uitvoeren en heb toen een leuke tijd gehad.
ok zal me daar bij voorledig inzetten.

Met vriendelijke groet Denise.