Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Arme Lonsdale

Van het web51 reacties

Het kledingmerk Lonsdale is een tijd geleden geadopteerd door neo-nazi's. Dat houdt zoveel in dat als je iemand in Lonsdale kleding ziet lopen, dat waarschijnlijk een niet al te tolerant persoon is. En da's kut. Voor Lonsdale. Want dat Londense sportmerk heeft dat nooit gewild.

Volgens Dagelinks zijn ze bezig met een campagne om van dat imago af te komen. Wat ik niet vermeld zie staan, is een media-campagne. Adverteren op radio en TV zou de boodschap wel over moeten kunnen brengen, dus waar wachten ze nog op?

Reacties

Marcus •

Ik ben zelf ook eigenaar van Lonsdale kleding, maar daarbij ben ik ook nog linkser dan de SP en PVDA bij elkaar. Die paar truien liggen nu achterin mijn kast, dus nee, dit gaat niet zo goed voor Lonsdale. Wat ik wel te gek voor woorden vind is dat scholen het dragen van de kleding verbieden. Wat is er gebeurd met vrijheid van meningsuiting? Als je een neo-**** bent, mag je dat best laten doorschemeren via je kleding, vind ik. Je moet alleen hopen dat je mij niet tegenkomt. =p
Misschien is het alleen een fase, eigenlijk.

Marcus •

Hihi. het woord Na zi word gecensureerd. Wat ouderwets. =D

me

wat heeft het zijn van een neo **** nu te maken met kleding? die gedachte zit toch in je hoofd. juist door dit soort opmerkingen krijgt lonsdale een slechte naam. zoals ik op een andere site ook al heb gemeld, iemand in een strak pak kan net zo goed dezelfde gedachten hebben als jij. lonsdale is gewoon een mooi sport merk. net als traingspakken voor gabbers, afzakbroeken voor skaters, hoofddoeken voor moslims en zelfs 2 maten te grote broeken voor negers. dat wil toch niet zeggen dat die mensen allemaal slecht zijn omdat ze uitkomen voor hun favoriete kleding?

Peter Breuls •

Lees je wel waarop je reageert, me? Het punt van mijn bericht is juist dat Lonsdale er helemaal niets mee te maken heeft.

ik •

Daaaag vrijheid van meningsuiting.
Als je Lonsdale verbiedt, mag je voor mijn part ook geitenwollen sokken verbieden.
Ik heb er geen enkele moeite mee dat je iemand's politiek overtuiging kan aflezen aan z'n kledij. En of die overtuiging nu links of rechts is, kan me niet schelen. Het is niet de taak van de scholen om als pseudo-moraalridder op te treden en aan studenten op te dringen welke meningen volgens hen mogelijk zijn en welke niet. Dit is pure discriminatie.

rens •

ik vind dit belachelijk ik vind gewoon dat je met lonsdale (boksmerk) mag lopen ik loop er zelf ook mee ik ben nederlander ik ben neo-*****

Peter Breuls •

En als je nou nog even kunt melden WAT je belachelijk vindt?

manon

ik vind het zwaar belachelijk dat het verboden word, het werd toch ook niet verboden toen de boxers het droegen en nu mensen er een verhaaltje omheen verzinnen door te zeggen dat ****'s het dragen en dan wel verboden word dat vind ik pas racisme!!!

muis

ik vind het ook stom da ze het gaan verbiede om lonsdale nimer te drage zo belachelyk iedereen draagt toch wat em wil waarom dan zo een belachelyk gedoe ik draag niks liever en zal het blyve drage moge of ni

NL-Trutjuh-NL •

Ik blijf in mn Lonsdale kleding dragen wanneer ik wil niet die andere gekken wahahaha ik heb het gekocht dus blijf ik der in lopen tot ik sterf zow ennuh motte die turken of waat veur ras het owk is die rottige hoofddoeken wegdoen want dat vind ik erg om naar te kijken nu JULLIE weer sumpele zielen

HighLander •

Es effu kijkuh of ik ook zo vaaG kan reaGeru.
Mensuh die nie de moeituh nemuh om normaal te leren tYpen moeten al heluhmaal niet over moeilijkuh onderwerpuh beginnen zoals Lonsdeel, of denkuh dat zuh mee kunnuh pratuh.

Cause it's a freaking shame!

michelle •

Waarom denkt iedereen dat hoofddoekjes te vergelijken zijn met Lonsdale? Lonsdale is, bij mijn weten, geen uiting van religie. Als je hoofddoekjes wilt verbieden, moet je ook keppeltjes en kruizen verbieden. Maar als je je eens zou verdiepen in de oorsprong van Lonsdale zou je kunnen zien dat Lonsdale NIET racistisch is.
Het merk sponsort zelfs 'Racism Beat it'. Dus dat zegt ook wel weer wat. Denken ze nou echt dat het helpt als ze Lonsdale verbieden? Zijn de racisten ineens niet meer racistisch zonder Lonsdale? Al wordt het merk verboden, er worden wel weer nieuwe methodes en symolieken gevonden. Mag Lonsdale niet, stappen ze over op iets anders. Mogen witte veters niet meer, stappen ze over op rode.
Niet iedereen die Lonsdale draagt is racistiesch, niet iedereen in leren broeken is een liefhebber van SM. Als je zo gaat redeneren blijf je bezig. Pak de mensen aa op hun gedrag, niet op hun kleding. Zo dupeer je een merk wat er in feite noks mee te maken heeft!

HighLander •

Ey Breuls, het heeft wel effect gehad die post van mij.
De popi! stijl en taalfouten zijn er in ieder geval uit, nu nog hersens en logica d'rin.
Al zou goed lezen wellicht ook al ruim voldoende kunnen zijn.

danielle

ik ben ook een lonsdale drager en snap niet waarom het verboden zou moeten worden! ik vind dat hetzelfde als turken met hoofddoeken op hun kop daar doen wij toch ook niets aan! ik vind als lonsdale verboden word, dat de hoofdoek ook af gaat!!

roy

lonsdale mag blijfen vind ik en turken en mar.......... moggen ook blijfen iendereen mag iets ieder mag zijn eigen zin!!!!!!

lonsdale liefhebberwebsite

hey ik vindt dat lonsdale geen racisten merk is oor maar ik loop er wel ik geef toe ik ben
een natie en als ze lonsdale verbieden.moet je ook die kk hoofd doeken verbieden kortom het ziet er niet uit..!!!..
en net als t.v.g. die is neergenald om zn mening..
als die kk .... het niet eens zijn met de mening van de blanken laat ze dan op flikkeren naar hun eigen land zo nu die kk ..... weer

...-88-... •

lonsdale is niet racistisch maarjah dit is weer echt nederland met al die problemen...kijk in Engeland in de hoogste divisie van het voetbal heeft Blackburn Rovers lonsdale als shirtsponsor staan de reclame borden te glitteren met de naam lonsdale langs de kanten van het voetbalveld...maarjah in nederland zijn er weer mensen die problemen gaan maken en het zijn altijd dezelfde waar het vanaf komt..en trouwens waarom worden na-zi's hier nou weer bij betrokken in jullie reacties? ten eerste ECHTE neo's die dragen geen lonsdale..ten tweede zijn ze ook niet racistisch maar Nationalistisch...maarjah iedereen vat alles maar verkeerd op hiero in NL..en ik kan er niet omheen draaien..het komt allemaal door het volk van buitenaf ook wel allochtonen genoemd..dus conclusie: NATIONALISME IS NOODZAAK!!

"Rum Und Ehre Der Waffen SS"

__*Stefake*___website

Weet ge ik draag lonsdale int school en tis toch verbode of ni? De leerkrachte bij ons zegge da niks op ze. Ge moogt toch drage wa ge wilt zeker int school. Wie da da ni mee eens is e moe mij ma toevoege Tijgerke_love@msn.com

-

WTF?!

wat maakt het uit dat het merk zelf racisme verbiedt ?
Het komt gewoon door die racisten/ neo ****'s dat mensen de beeld krijgen dat alleen racisten Lonsdale dragen .

Peace

Kijk.....Op dit soort reactie borden heb je altijd van die mensen die niet eens fatsoenlijk kunnen discusieren of hun mening kunnen uiten.En dan komen ze met grote woorden en zinnen...

En what about the hoofdoeken?Wat valt er zo negatief over te doen?Sommige mensen zetten hier echt dingen,waardoor ik denk dat hun IQ wel TE belachelijk laag is...

En voor de duidelijkheid :HOOFDDOEKEN HEBBEN HELEMAAL NIETS MET DIT LONSDALE VERBOD BERICHT TE MAKEN...DUS EERST GOED LEZEN!

En mijn mening over het Lonsdale verbod op scholen :Het is belachelijk want mensen mogen dragen wat ze willen (OOK HOOFDDOEKEN!)Meeste mensen weten niet eens dat Lonsdale GEEN racisten merk is...Majah...brains zijn niet te koop he...

Maar als het zo door gaat in Nederland kan je wel alles gaan verbieden maar het blijft terug komen..Het beste is gewoon om school kleding in te voeren...Hoe lelijk je het ook vind om het te dragen...Het is veeeeeeel en veeeeeeel beter voor de veiligheid van een leerling...Want er worden op elke school mensen gediscrimineerd om wat ze dragen...

Nou dats watk wou zeggen:)

Ciaooo!

AAN NL-TRUTJUH-NL

NL-TRUTJUH-NL

JE BENT IDD EEN TRUT!JE MOET JE GROTE BEK HOUDEN..ANDERS KOM IK HEM FF VOOR JE DICHT TIMMEREN...GOED?

SIMPELE ZIELEN?KIJK EERST NAAR JE ZELF MET JE ZIELIGE REACTIES...ALS JE ZO TROTS BENT OP HET ''NEDERLANDS ZIJN'' GA DAN EERST GOED NEDERLANDS LEREN SCHRIJVEN...OKAY?

HET IS BIJNA TE ZIELIG VOOR WOORDEN...WHATEVERRRRR

stefke

lonsdale is te max
wie draagt nu geen lonsdale
en bij ons op school zeggen ze der uk nix op dus..
en tis nie omda ge lonsdale draagt da ge racist zijt e ook al zijn er veel die wel racist zijn maar ja
als wij geen kleren van lonsdale mogen dragen
mogen ze uk de hoofdoeken verbieden

stefke

goed gezegt NL-Trutjuh-NL
kben volledig me u eens
lonsdale is gewoon et beste da er is
da ze allemaal ontploffen
blijven lonsdale dragen

esther

ik vind het belachelijk dat er zo raar naar lonsdale kleding wordt gekeken.
Lonsdale is ook een sportmerk en ik vind het heel jammer dat mensen vreemd naar je kijken als je het draagt.
Maar aan de andere kant begrijp ik ook de mensen want het staat ook voor een racistis merk.

Lienke •

Lonsdale is een boksmerk en ik zal het dan ook blijven dragen, wat men ook zegt. Ik ken de geschiedenis van het merk wel een beetje en laatste zei iemand tegen me: "Jij draagt Lonsdale, dus jij bent een racist, ik wil niks met jou te maken hebben!" Toen ik dan vertelde waar de naam Lonsdale vandaan kwam, stond ze daar met een mond vol tanden. En toen vroeg ik haar waar haar bloesje vandaan kwam, het kwam uit H&M, die buiten nog steeds kinderen uit om hun kleren te maken. Dat vond ze dan wel correct!

Ik boks graag, bekijk het graag en ben daarom TROTS om Lonsdale te dragen. In Brussel dragen veel mensen van Marrokaanse afkomst ADIDAS, is dit dan ook niet racistisch als die gasten mij uitmaken voor stomme blanke hoer omdat ik geen sigaretten geef omdat ik die niet bij me heb want ik rook niet! Neeeeeeee, zeal de meerderheid zeggen, want ADIDAS is een sportmerk, wel Lonsdale ook, dus kappen met die zever!

_48_MX_

Ik heb zoon hekel aan R.acisten ... Bah Bah.
De meeste zeggen allemaal dat Nederland blanker moet maar heb je weleens naar de zogenaamde "lonsdale-meiden" gekeken... Bah bah die zijn lelijk... Als Nederland blanker moet, dan mag het zeker niet LELIJKER worden. Bij ons word het ook afgeschaft/afgeraden maar iedereen draagt het toch omdat ze er niks van zeggen.

c.c •

lonsdale is gewoon een sportmerk maar alle racisten lopen erin zei hebben het merk zo gemaakt t*ring kale kaaskoppen (de echte rasiscten dan)

Hollander •

Ik blijf in Lonsdale kleren lopen, wat iedereen der ook van denkt, intresseert me geen zak. Zwarten lopen in Kani, wij lopen in Lonsdale, nou en....

*Chris* •

Ik draag ook LONSDALE kleding! Weten jullie wat ze nu weer van UMBRO hebben gemaakt?? U mag buitenlanders rustig oph*ngen! Men blijft bezig met verzinnen. Ik blijf zulke kleding kopen want ik ben gabber. Als ik er egt problemen mee krijg dan ga ik wel helemaal over op neophyte en masters of hardcore kleding!

Karl Kani is trouwens het tegenover gestelde van LONSDALE het is tegen blanken dus moeten ze daar ook eens negatieve aand8 aan besteden in de media en vooral die k*t politiek! SH

raveteef •

kben er helemaal tege dat lonsdale verboden word ik draag nix anders mij kunnen ze in elk geval niet laten ophouden met lonsdale te dragen xxx enneuh weet er iemand wanneer het project hardcore 2005 is

Fuck Lonsdale •

Jullie kanker Lonsdale dragers Kunnen mijn middelvinger krijgen Kanker joden En wat praten julie over turken en marokanen kaasboeren Ik neuk jullie linker bill spieren Al die gabbers bij mij in de buurt zijn al door mij helemaal ko geslagen

03983

wat ben je nou gefokt aant praten...voel je je bedreigt door lonsdale ofzo? ga dan even lekker trug naar je eigen land...daar dragen ze et niet want daar lopen ze tog allemaal in een verotte afgescheurde lap stof..<-- kk n00b

HALFKAALGABBERWYFIE D-NICE

IK DRAAG OOK LONSDALE EN ZELFS EEN WP-KETTING OM ME NEK EN DAT GA IK ZEKER NIET VERANDEREN VOOR EEN PAAR BUITELANDERS DIE ZICH TE GOED VOELEN EN WTF ALLE GABBERWYVEN ZYN LELYK MOET JE VOOR ME NEUS STAAN EN DAN EENS ZEGGEN DAT ALLE GABBERWYVEN LELYK ZYN.MISS ZYN WE LELYK VOOR JOU OMDAT WE GEEN HOOFDDOEK OP ONS KOP DRAGEN WAT DENK JE NOU HARDCORE 4 LIFE FUCK KARL KANI EN FUBU

DD_misz

hallo mensen ik draag ook lonsdale maar ben geen na zi hoor ik vind het gewoon een goed merk en mensen mochen dragen wat ze willen hun mochen ook met maroc power lopen enzo wrm wij niey\t dat slaat egt nergens op msn tssssssss grote bulshit is dat en gabbers zijn nije altijd na zies onthoudt dat goed mensen wp 4 life

Racklewebsite

Lonsdale kan iedereen dragen zowel blanken als donkere mensen of turken of marrokanen.
Je bent pas een racist als je 'WP' kleding draagt of Lonsdale gebruikt om je beter te voelen als iemand anders

nn •

mijn reaktie hierop is geen reaktie dit is te zielig voor woorden die londentroep

nn •

jullie beseffen niet eens wat het ****sme inhoud echt zielig

nn •

jullie beseffen niet eens wat het ****sme inhoud (echt zielig!)