Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

End of Samsonic

Braindump5 reacties

Ik heb een abonnement op een erg fijn blad: Samsonic. Onlangs heeft een rechter echter bepaald dat de naam teveel lijkt op Samson en het daardoor reclame maakt voor datzelfde tabaksmerk.

Gisteren kreeg ik het nieuwe nummer in de bus. In een begeleidende brief en de openingstekst van de redactie las ik dat het het laatste nummer is. Samsonic stopt. Just like that.Ik snap het niet. Ten eerste snap ik niet dat zo'n rechter alleen naar de naam Samsonic kijkt en zegt dat het reclame is waardoor het niet mag. Ik zie nergens het merk terugkomen. Sonic is altijd al een term geweest die op geluid slaat. Samson is toevallig (okee, niet geheel toevallig, maar dat is naar mijn mening niet eens enorm relevant) een tabaksmerk, maar ook de naam van een televisiehond, of weet ik veel wat nog allemaal meer. De naam Samsonic is gewoon een leuke combinatie van woorden, die goed past bij een muziekblad. De link met tabak is minimaal en al helemaal niet á la "hej joh, ga meteen maar roken".

Trouwens, al was het een vorm van reclame die tot roken aanzet. Afgezien van de vraag hoe erg dat is, is het toch geen reden om meteen maar het hele blad te verbieden? Dat is ook het tweede wat ik niet snap. Waarom verandert Samsonic de naam niet? Noem het blad Simsonic, of Sonic, of iets totaal anders en je bent klaar. Blad kan blijven bestaan, alleen moet je even wennen aan de nieuwe naam.

Ik vind het jammer. Ik las het graag, en zal het best wel missen.

Reacties

Roelwebsite

Niemeyer heeft geen belang meer erbij als de naam van het blad veranderd wordt. Uiteindelijk blijven zij eigenaar van Samson en dus ook het blad.
Verder begrijp ik niet dat ineens dit blad weg moet. Waarom mag hun website dan wel blijven bestaan? Waarom mogen ze wel met een grote stand op Pinkpop blijven staan? De naam komt daar méér in beeld dan bij zo'n blad. Erg krom allemaal. Bronaanpak werkt altijd beter dan symptoombestrijding. En dat laatste is juist datgene waarin de overheid heel goed is .
Owja, ik had er ook een abo op . Nu eens van die drie nummers Aloha gaan genieten .

Linda

Ik vind het ook ontzettend jammer dat het blad verdwijnt.

Hebben jullie al de vervangende nummers gekregen? Ik nog niet. Wil graag Oor als vervanging hebben.