Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Underdog

Braindump2 reacties

Dus, Maud is de underdog en Boris de gedoodverfde winnaar. In de aanloop naar de finale van Idols 2004 vliegen de speculaties om je heen. Boris wint, want hij is beter. Maud wint, want iedereen stemt op haar omdat ze de underdog is. Maar is ze dat wel?

Maud had afgelopen zaterdag meer stemmen dan Boris. Dat maakt dat het laatste klopt. Echter: persoonlijk vond ik haar ook beter dan Boris. Wat weer maakt dat het eerste (de beste krijgt de meeste stemmen) klopt. Valt dan nog te voorspellen wie er zaterdag gaat winnen? Ik denk het niet. Maud is geen underdog, Alice was dat. Maud heeft perfect gezongen, prima shows neergezet en terecht meer stemmen gekregen dan Boris, die absoluut geweldig zong, maar het laatste nummer teveel zijn idool nadeed. Wil niet zeggen dat-ie ineens geen goede kandidaat meer is, maar afgelopen zaterdag was Maud gewoon beter.

Zelfs voordat de finale ook maar begonnen is, is het al een nek-aan-nek race tussen twee mijns inziens prima winnaars. Er kan er maar een de winnaar zijn, maar wie van de twee dat is zal niet uitmaken, omdat ze het allebei verdienen.

Reacties

Roelwebsite

Voordeel van Boris is dat ie al veel meer ervaring met optredens en zingen heeft. Bovendien zingt ie over het hele seizoen gezien veel beter dan Maud, dus uitsluitend op basis van afgelopen zaterdag zeggen dat Maud de beste is, is wat kort door de bocht .

Ach, we zullen zien. Ik blijf overigens erbij dat RTL de stempercentages van elke uitzending bekend moeten maken. Zo blijft het mij veel te mysterieus. 't Is heel makkelijk om nu te roepen dat Maud afgelopen zaterdag de meeste stemmen kreeg. Niemand die dat tegenspreekt (of kan tegenspreken).
Overigens las ik op FOK! dat bij Kruidvat de sjaaltjes voor JK, Boris en Maud al waren binnengekomen vóórdat Marlies eruit gestemd werd. Dat is op z'n minst opvallend te noemen.