Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

De metro stopt..

Braindump5 reacties

Het is bijna twaalf uur. De metro komt aan op station Maashaven. De radio van mijn walkman laat Veronica horen. Ze draaien Live met Overcome.

De metro blijft stilstaan. De radio valt stil. Niemand zegt een woord. Ik kijk op de klok. Het is twaalf uur. Ik besef me dat in heel Europa mensen stilhouden, zwijgen, en denken aan de bomaanslagen in Madrid. Ik vraag me af waarom we dit eigenlijk aan het doen zijn. Wat is het nut?

Eén minuut over twaalf. Ik denk dat dit een signaal is riching terroristen dat ze behoorlijk fout bezig zijn. Wie het ook zijn. Dat we laten zien dat we dit niet pikken. Maar ach, ze luisteren toch niet. Waarom zouden ze ook, egoïsten..

Er klinkt geluid, Hakken. Een vrouw loopt door de metro en gaat aan het einde van de wagon zitten. Ik zou niet zijn gaan lopen in deze drie minuten. Ik zou even hebben gewacht.

Twee minuten over twaalf. Heel Europa. Tegelijk. Dat is best wel indrukwekkend. Iedereen in bedrijven, bussen, treinen, thuis.. allemaal stil. Niemand zegt een woord. Heel Europa.

Op Veronica kondigt Kas van Iersel de stilte af, en draait Gary Jules met Mad World. Mooi gekozen. De metro trekt op. Het is drie over twaalf. De wereld begint weer te draaien. Auto's rijden weer. Vogels fluiten weer. Bedrijven werken weer door. Alsof er niets aan de hand is.

Dat was het dan. Drie minuten stil. En nu?

Reacties

Maanvis • website

Aangekondigde vergeldingsacties voor komende terroristische acties zijn wellicht ok. Op deze manier kunnen de terroristen een weloverwogen keus maken als ze een dergelijke actie willen plegen, en of ze het die atoombom op de hoofdstad van hun regime waard vinden.

bosmeneer • website

Dan toch maar even een paar kanttekeningen, ook al is het een leuk stukje.

Allereerst luisteren terroristen hier niet naar, het was immers stil, ze gniffelen, ze hebben bereikt wat ze bereikt hebben en zullen hiermee zowel meer tegenstanders als aanhangers krijgen.

Ten tweede floten de vogels om 1 minuut over 12 ook wel. De natuur gaat wel door, maar de mens (welke het veroorzaakt heeft) blijft staan.


Laat dit een goed moment geweest zijn om na te denken over wat wij aan het doen zijn. We maken elkaar af om geloofsovertuiging, ras en meningsuiting. Zijn wij daarom het superieure wezen op deze bol vol levende organismen?

Breuls •

bosmeneer: in de metro HOOR ik helemaal geen vogels. Dat was gewoon een bullshitzinnetje voor de beeldvorming.

bosmeneer • website

Mijn stukje was dan ook om er nog eens extra over na te denken
En nog begrijp ik de 3 minuten niet. Hebben we op 12 september ook zolang ons mond gehouden?

Roelwebsite

bosmeneer> nee, op vrijdag 14 september. Toen stonden velen (inclusief ondergetekende) stil, op de vluchtstrook langs de snelweg. Noem het respect. Noem het overbodig.

Als we doorgaan alsof er niets gebeurd is, is het ook niet goed ...