Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

FOK!gerommel

FOK!6 reacties

Amigo: "Ik weet de hele achtergrond niet, maar binnen Fok! heeft het gerommeld."

Reacties

Vampier • website

"Fok! downtijd door ruzie?"

Zoals iedereen al weet is fok op dit moment nog steeds down, duizenden fok! fans zijn verstoken van hun frontpage nieuws en hun dagelijkse onzin op het forum.

Voordat de update doorgevoerd werd is er verteld dat fok! Niet zo lang uit de lucht zou zijn. We zitten inmiddels alweer op bijna 2 dagen. 2 dagen zonder fok voor sommige die al hun vrije tijd op het forum doorbrachten.

Het begon allemaal met deze e-mail op 16 feb.

quote:
-----[i]
Goh, zo kun je ook hits genereren:
In de wandelgangen hoorde ik vandaag dat de jongerensite FOK! er eind deze week mee stopt.
FOK! is ooit begonnen als jongerensite met als doel de grootste van Nederland te worden. En eerlijk is eerlijk, FOK! is groot geworden (deze week werd het 85.000ste lid geregistreerd) en komt regelmatig als eerste met nieuwsberichten. Reden waarom ze stoppen is mij dan ook (nog) niet duidelijk. Op de website van FOK! staat nog geen enkele mededeling over het einde van FOK!
Weet iemand hier iets meer over? Lijkt me een hele bijzondere beslissing aangezien het toch een vrij populaire site is. Dus kan iemand mij meer vertellen, gaan ze echt stoppen of staat de site te koop? Ben erg benieuwd.
Bron : E-mail
[/i]-----

Ook kunnen we dat lezen op mediafact.nl

Toen kwam de aankondiging dat Danny besloten had om topix eruit te gooien met wat diplomatieke termen liet hij toch wel weten het niet met het beleid van Jorma en Arjen eens te zijn.... het klonk nogal.... ‘pist off’

Mijn conslusie:


quote:
-----[i]
door een ruzie tussen Arjen, Jorma en Danny heeft Danny besloten om met topix te breken... hier waren Jorma en Arjen niet blij mee en gingen met het nieuws dat fok! zou stoppen naar webads.nl (of ze hebben e-mails verstuurd die dat zouden kunnen suggereren) want zonder banners namelijk geen inkomsten

Arjen en Jorma hebben dus hun handen van fok! getrokken en gezegd dat topix niet meer gebruikt mocht worden... rechtzaak e.d dus ze werden gedwongen te updaten zelfs als het nog niet afwas.[/i]
-----

resultaat downtijd

Dit was mijn versie, maar weggehaald van mijn weblog na erop aangesproken te zijn

Maanvis • website

Naja, ik mail die jongens van webads even hierover dan. Duidelijkheid is een vereiste

Vampier • website

nee ik wordt niet gecensureerd maar ik heb iemand die 'hoog bij fok staat' gezegd de posting te verwijderen.... echter!! Ik wil even wel iets quoten van de FP toen fok in onderhoud was.

quote:
[b]Wat moet ik nou ?
Geplaatst door Phoenixx op 19-02-04 @ 23:13

Lieve allemaal. Niet al te lang geleden ben ik in een - op zijn zachtst gezegd ? klote situatie verzeild geraakt. Het ergste leed lijkt inmiddels geleden te zijn. De direkte problemen, de ?gevolgen?, zogezegd, zijn inmiddels redelijk ondervangen en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. De ?oorzaak? van alle ellende bestaat echter nog steeds.

Ik zet dit verhaal ?achter de schermen? en niet in R&P omdat ik dit tè privé vind om met 85.000 users te delen. Om privacy redenen zal ik de personen in dit verhaal puur fictieve namen geven. Een vader (Darkwing Duck), een moeder (Turbo McKwek) en een dochtertje (Kwekkelientje). Ik ben dus een soort van oppasmoeder van Kwekkelientje. Laat ik bij het begin beginnen.

Darkwing en Turbo hadden elkaar leren kennen, raakten bevriend, zeer goed bevriend zelfs. Om een lang verhaal kort te maken: Darkwing en Turbo kregen een kindje. Tijdens de zwangerschap en kort na de geboorte was Turbo natuurlijk hartstikke druk met de kleine Kwekkelientje, maar ook Darkwing week geen moment van haar zijde. Later, ik kan me niet precies herinneren wanneer dat precies was, begon de aandacht van Turbo behoorlijk te verminderen. Steeds vaker kwam de volledige opvoeding en verzorging van Kwekkelientje op de schouders van Darkwing terecht. Hij kon dat gelukkig aan en het ging goed met Kwekkelientje, ze werd een leuke, vrolijke meid met steeds meer vriendjes en vriendinnetjes. Darkwing zocht en vond een aantal mensen die ook een beetje op Kwekkelientje wilden letten. Een vader heeft per slot van rekening ook maar twee handen en twee ogen en anderen zouden hem goed kunnen helpen Kwekkelientje een goede opvoeding en verzorging te geven. Turbo kwam ook wel eens, op onregelmatige tijden langs waaien. Kwekkelientje werd dan stevig door haar moeder geknuffeld en zij deed Kwekkies haartjes mooi. Ik heb dat nooit helemaal begrepen. Waarom zou een moeder haar dochtertjes haar invlechten maar niets doen aan de bebloede knietjes omdat ze met spelen gevallen is? Schouderophalend zag ik het aan. Als vader en moeder het met deze situatie eens waren, wie ben ik dan om me daar tegenaan te gaan bemoeien? Nou ja. Om een lang verhaal kort te maken: Kwekkelientje groeide op tot een knappe, verstandige meid met een groot gevoel voor humor. Ze verdiende een beetje bij en kon zo vader Darkwing helpen in haar onderhoud te voorzien, maar bij lange na niet genoeg om ook Darkwing te onderhouden. Dat vond Darkwing ook niet nodig. Hij was trots op ?zijn meid? zoals ze was en dat was voor hem voldoende.

Na al die tijd van korte aandacht op onregelmatige tijden stond Turbo McKwek opeens op de stoep bij Darkwing Duck. "Darkwing," zei ze, "waarom heb jij de voogdij over onze dochter? Het is òns kind, niet alleen maar jouw kind. Ik wil ook zeggenschap hebben over haar. Ze is knap, ze is intelligent, ze is een potentiële Miss Universe. Geef mij ook een gedeelte van de voogdij en ze zal goudgeld verdienen als model!" Nou - hiermee ging Darkwing natuurlijk niet akkoord. Zíjn kleine meid, als commercieel produkt! Absoluut niet! Laat haar gewoon nog die vrolijke meid zijn... Maar Turbo liet zich niet zomaar afschepen. "Wacht maar," zei ze, "als jij me niet de voogdij geeft, dan maak ik haar kapot!" Darkwing was helemaal ontdaan, maar gelukkig waren daar nog alle oppasmoeders en -vaders die hem steunden en inmiddels lijken we alle mogelijkheden die Turbo zou kunnen hebben om Kwekkelientje kapot te krijgen afgeschermd te zijn en lijkt Kwekkelientje een mooie toekomst te hebben. Zonder Turbo.

Ik ben ervan overtuigd dat we goed gehandeld hebben. Maar toch, toch vraag ik me af: had dit niet voorkomen kunnen worden? En nog belangrijker: is Kwekkelientje nu veilig?[/b]
Laten we hopen dat Kwekkelientje veilig blijft en niet van naam/papa hoeft te veranderen.