Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

FOK!eiland

Braindump3 reacties

FOK! had tot vanavond een bijzondere plek op het forum. Eén van de subfora was namelijk ingericht als een soort fictieve wereld: een eiland, middenin een grote wijde lege zee..

Het FOK!eiland was leuk. Je kon er met z'n allen meedoen in een soort rollenspel, met als omgeving dat eiland, waarop iedereen zijn huisje of kasteel had, en de baan had die hij wilde, of juist geen baan. Hele verhalen werden er geschreven, prachtige lappen tekst om van te genieten. Je kon er uren doorbrengen met het lezen van die verhalen, of het meeschrijven eraan, of het deelnemen in de dialogen. Samen maakten we er een gezellig bende van, wat zich ook uitte in de meetings die we af en toen organiseerden. De eilandmeetings zijn nog steeds de leukste die ik heb meegemaakt.

Toen ik op FOK! nog niets voor de crew achter de schermen deed, was ik nog een actieve deelnemer aan het eiland. Ik deed ook mee in een aantal verhalen, en bouwde een aparte pagina waarop ik alle bewoners en hun activiteiten bijhield. Je kon je daar echt creatief uiten, lekker bezig zijn, mits er genoeg mensen meededen. Zonder interactie is het namelijk niet te doen, tenzij je zelf goed bent met klonen (andere useraccounts).

Helaas is het eiland de laatste tijd enorm in populariteit gedaald. Er kwamen nauwelijks nieuwe mensen, en van alle leuke 'bewoners' uit mijn tijd bleven er niet veel over. Het eiland zakte weg, en werd een schim van wat het ooit was, ook al deden er nog enkelen hun best er wat van te maken.

We hebben het forum vanavond gesloten. Sterker nog: ik heb de knop zelf ingedrukt. Uit een overleg tussen de Forum-Admins is gekomen dat het forum maar eens dichtmoest, na talloze mislukte pogingen het eiland in leven te houden. Jammer maar helaas. Ook al kwam ik er zelf nauwelijks nog, ik zal het eiland missen.

Bedankt aan iedereen met wie ik een leuke tijd heb gehad daar, ik zal het niet snel vergeten.

Reacties

Maanvis • website

Jammer dat mijn Eiland-afscheidskick gesloten werd, maar ik zal het toch gaan missen. Toch waren mijn ervaringen met het eiland voornamelijk negatief. Er werd getwijfeld aan mijn intenties, maar mijn posts waren goed en eilands...