Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Telefoonspam

Braindump10 reacties

Ik werd net gebeld door een telemarketingmuts. Of ik interesse had in Groene Stroom. Nee, natuurlijk niet. Afgekapt, wegwezen, opgehangen.

Daarna begon ik 's na te denken over telefoonverkoop. We accepteren het eigenlijk allemaal gewoon. We vinden het irritant, maar meestal heb je toch wel het fatsoen om zo iemand niet bot op te hangen maar eerst een eind aan het gesprek te breien. Waarom eigenlijk? Telefonie is een communicatiemiddel, geen verkoopkanaal. Telemarketing is spam, vind ik. We hebben het over ongevraagde telefoongesprekken van onbekenden over onderwerpen die je niet interesseren. Spam dus. Waarom hangen we dat niet meteen op? E-mail verwijder je toch ook per direct zodra je ontdekt dat het spam is?

Het probleem is: als ik de telefoon direct ophang, desnoods nog met een boodschap "mevrouw ik ben hier niet van gediend" of iets dergelijks, ben ik een botte lul. En dat wil ik niet zijn. Als ik e-mail verwijder voel ik me geen botte lul, omdat er geen daadwerkelijke interactie met de tegenpartij is geweest. Da's lastig. Als ik erover nadenk zou ik telemarketing eigenlijk gewoon op willen hangen zonder ook maar iets te zeggen. Zou dat acceptabel zijn? Gewoon niets zeggen, de telefoon van m'n hoofd bewegen en op ophangen drukken? Zou de tegenpartij terugbellen omdat ze niet begrijpen dat je de verbinding bewust hebt verbroken? Als ik het dan uitleg, ben ik dan alsnog een botte lul?

Is het mijn goed recht om telefoongesprekken waar ik niet om heb gevraagd (en het gesprek aan het begin van deze post was er een zonder nummerherkenning) te willen beëindigen zonder rekening te houden met de beleving van de andere persoon aan de lijn? Of heb ik het maar te accepteren en moet ik zo'z gesprek netjes afmaken?

Ik weet het niet..

Reacties

CaPS_ • website

Je kan ook het vriendelijk, doch dringend mededelen dat je hier niet van gediend bent opvatten als het verwijderen van spam .

Hepyro • website

Ik heb er soms ook last van en ik doe eigenlijk hetzelfde als jij dat ik toch gewoon netjes en beleefd blijf ookal vallen ze je lastig met ongewenste reclame en natuurlijk proberen om je iets aan te smeren wat je natuurlijk de nodige euri gaat kosten...

Dit is trouwens wel een voedingsbodem voor een goeie discussie op FOK! btw maar ik wil geen lemming zijn dus leg de bal bij jou neer

marja

Er schijnt een nummer te zijn wat je kunt bellen om er deels van af te komen.
Iemand enig idee?

Jan

Heb veel last van ongewenste telemarketingmutsen.
Er zou een e-mail adres zijn om hier van af te komen?
Wie kan mij helpen

Han Maenen

Ik werd zojuist door een telefoonspammer opgebeld. Dat merk je ook door geroezemoes op de achtergrond van de andere spammers in de telefoonspamcentrale, het zg. call center. Ik vind telefoonspam onbeschoft en bot heb zojuist zonder een woord te zeggen opgehangen. Koop niets van spammers!

anita

Vanavond best laat WEER wakker gebeld door UPC.De zoveelste keer al.Zeggen dat je geen interesse hebt en dat ze nooit meer hoeven te bellen of je aanmelden bij infofilter heeft geen enkel nut.UPC heeft hier gewoon op z'n Hollands gezegd 'SCHIJT"aan.Weer een vergalde nachtrust.BEDANKT UPC EN GA ZO DOOR !

anita

Even nog een aanvulling.Ik ga nu naar mijn werk.Niet uitgeslapen en om tussen 1 en 2 (in de middag) WEER wakker te worden gebeld door UPC.Krankzinnig toch? Telefoon uitzetten is voor mij geen optie,toch weer UPC.BORD VOOR JE KOP? EEN HELE GROTE WAARSCHIJNLIJK.BEDANKT UPC.