Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

The next step

about:breuls13 reacties

Anderhalf jaar geleden verhuisde ik van het pittoreske Mijnsheerenland naar Rotterdam Delfshaven. Dat was een verhuizing met een extra lading. Omdat mijn moeder in het jaar ervoor was overleden en De Maashoek, de verhuurder van 'ons' huis, mij liever zag vertrekken uit het huis dat op haar naam gehuurd werd, moest ik gedwongen weg uit het huis waar ik al 21 jaar woonde, was opgegroeid en feitelijk een groot deel mee was vergroeid. Niet zo'n leuke situatie dus.

Achteraf ben ik er wel blij mee, want ik wilde nu eenmaal graag in de stad wonen. Dat scheelde bus- en metroritjes van ruim een half uur voordat ik ergens kon zijn. Maar dat is me eigenlijk nog niet dichtbij genoeg. En dus ben ik sinds vorig jaar herfst actief gaan rondzoeken naar mogelijkheden, en kwam ik erachter dat Rotterdam Centrum stikt van de nieuwbouwprojecten. Als je bijvoorbeeld naast de Centrale Bibliotheek gaat staan kun je, al ronddraaiend, zeker vijf locaties zien waar gesloopt of gebouwd werd of nog gaat worden. En dat opent mogelijkheden.

Na ruim achter het net gegrepen te hebben bij het project Statendam (te duur en/of al verkocht) ben ik eens gaan kijken bij een bouwproject schuin er tegenover: de Hofdame. Leuk pand, ligging is net zo goed als de Statendam en de appartementen zijn allemaal prima in orde. Zo dacht ik. Bovendien was de Hofdame al bijna klaar terwijl de eerste paal voor de Statendam er nog niet in zat. En dus ging ik me langzaam inlezen in de woningtypen van het project, prijzen, hypotheken en wat er nog meer bij het kopen van een huis komt kijken.

Ik ga hier niet de hele route vanaf medio december uitspellen. In plaats daarvan spring ik meteen naar het goede nieuws: ik ga verhuizen! Op 2 februari zat ik bij de makelaar om de koopakte te tekenen en afgelopen vrijdag ben ik langs de notaris geweest om de boel officieel te maken. Dat maakt me vanaf nu (of vanaf deze zomer, het is nog niet opgeleverd) mede-eigenaar van 'dat nieuwe gebouw naast de Laurenskerk' en over anderhalve maand (of later, de datum van oplevering staat nog niet vast) richt ik daar mijn appartementje op vijfhoog met uitzicht op een groot deel van Rotterdam in. Hoera!

Ik geef wel een seintje als de housewarming eraan komt. Want die hou ik deze keer wel.