Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Winterstop bijna voorbij

Media5 reacties

Wij downloaders, die al die leuke Amerikaanse TV-series tegelijk met de Amerikanen volgen, wachten al enkele weken op de nieuwe afleveringen van een aantal series. Het is across the pond namelijk gebruikelijk om in november/december even te stoppen met het uitzenden van series, en daar in januari weer mee door te gaan. Uiterst noodzakelijk voor de producenten van de series, iets vervelender voor de fans.

Een serie die overigens pas mid-season begint en dus aanvangt als alle andere series hun seizoen weer oppikken, is 24. Op 14 en 15 januari worden de eerste vier afleveringen van seizoen zes uitgezonden. Ik kan nu al niet wachten!

Hier mijn persoonlijke agenda:
  • 30 Rock, afgelopen donderdag
  • Scrubs, afgelopen donderdag
  • Studio 60 on the Sunset Strip, maandag 8 22 januari
  • Smallville, donderdag 11 januari
  • 24, zondag 14 januari
  • Prison Break, maandag 22 januari
Voor de liefhebbers: TV.com is the place to be voor episode-info, uitzenddata, samenvattingen en nieuws over TV-series en andere programma's (wel voornamelijk USA-gericht).

Openingstijden

about:breulsreageer

Ik woon in een stad waar de winkels gewoon op zondag open zijn, maar het dichtsbijzijnde Postkantoor is op zaterdagmiddag om 2 uur voor de rest van het weekend gesloten. Niet alleen is het "u was overdag niet thuis, dus we komen het pakketje vanavond opnieuw brengen" afgeschaft, nee, je moet ook nog eens op de tijd letten op de dag dat je na een zware werkweek (en in mijn geval een avondje zuipen) lekker uitslaapt.

En maar klagen dat e-mail het van de papieren post wint.. ze maken zichzelf ook niet echt populair bij de TNT. Nu moet ik maandag maar even opletten dat ik niet te laat van mijn werk vertrek, omdat ik anders wederom een sluitingstijd mis.

Forumgrazer

Web, Dev & Technologyreageer

Een zoekfunctie behoort tot de lastigste onderdelen van forumsoftware. Het moet de gebruiker de mogelijkheid bieden alles op het forum te vinden, diverse categorieen te selecteren, zoekopdrachten te verfijnen, etcetera. Replique, de software die ik mede onderhoud en draait onder het FOK!forum, heeft zelf slechts een lichte zoekfunctie, die lang niet alle mogelijkheden biedt die je van een zoekfunctie zou willen.

Om die reden zijn er al diverse initiatieven ontstaan buiten de software om. Diverse users hebben zoekmachines gemaakt, binnen FOK! zelf hebben we een zoekfunctie ontwikkeld, en sommigen gebruiken gewoon Google of Yahoo! om op het forum te zoeken.

Google biedt zelf ook de mogelijkheid om een custom search engine te bouwen, en Erwin Boogert heeft deze mogelijkheid gebruikt om een Nederlandse forumzoekmachine te bouwen. Forumgrazer zoekt in 600 Nederlandse discussiefora, waaronder FOK!forum. Handig voor als je iets zoekt, en FOK!kers hebben er weer een zoeker bij. Plus: een mooi initiatief om Nederlandse fora te verenigen als informatiebron.