Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Fox ontdekt het internet

Media1 reactie

Fox, het Amerikaanse mediabedrijf, heeft het internet ontdekt en gaat TV-series ook online zetten:

"Zestig procent van de series die op primetime worden uitgezonden zullen de volgende dag te vinden zijn op het internet. Hieronder behoren onder andere de topseries 24 en Prison Break. De series zullen als videostream met advertentieblokken aangeboden worden waarbij het niet mogelijk is om de advertenties over te slaan. (bron)"

Nou, ze zijn vast niet dom daar. Ze weten heus wel dat TV-kijkers allang series als 24 en Prison Break opnemen, de reclame eruit knippen en online zetten. So, why bother?

Ubuntu package updates

Linux / Techreageer

I'm looking for a page on the Ubuntu website that tells me which software packages have recently updated. Or something like that. I can't seem to find such a page. Surely there must be something like that, but where is it?

The River of News

Web, Dev & Technology2 reacties

Een tijdje geleden schreef ik dat ik Radio UserLand de deur uit had gedaan. Wel met de bedoeling er ooit weer eens mee aan de slag te gaan, 'maar voorlopig niet'. Intussen heb ik ook Windows de deur uit gedaan, en kan ik Radio sowieso niet meer gebruiken omdat het alleen op Windows en Mac draait.

Da's niet erg, zou je zeggen. De weblog die je nu leest is self-made en de Engelse blog draait op WordPress. Wat blogactiviteiten betreft is dus alles afgevangen. Behalve de RSS. Ik deed veel met Radio's Aggregator. Ik had iets van 100 feeds, die ik dagelijks even doorbladerde. Met het wegvallen van Radio viel ook mijn RSS-consumptie weg. De meeste aggregators hebben namelijk een andere stijl dan Radio: die geven de feeds en hun berichten weer in een soort e-mailinterface. En dat vind ik niet prettig. Ik houd van de River of News-aanpak.

Dus zat ik zonder RSS-reader, en dus zonder constant interessant leesvoer. Tot deze week. Ik ben namelijk begonnen aan een eigen aggregator. In River-stijl. Het ding is nog lang niet af, maar voor zover-ie werkt is het al erg prettig om 'm te hebben. So far kan ik feeds toevoegen, verwijderen, OPML im- en exporteren en heerlijk overzichtelijk door m'n berichten bladeren.

De gein is dat ik 'm inbouw in een bestaand framework, dat ook van mezelf is. Ik kan de nieuwe aggregator dus, als-ie af is, online zetten en als dienst aanbieden. Ik weet niet of er meer mensen van een RSS-reader in deze stijl houden, maar je bent binnenkort welkom 'm te gebruiken.

Hej, psst, ruileh?

Van het webreageer

Tweakers.net: "Blogger Kyle MacDonald is een wel heel bijzondere actie begonnen: hij wil een rode paperclip ruilen voor een huis. "

Coole actie. Zo zie je maar, online is alles mogelijk. Ik heb hier ook nog wel een paperclip. Iemand ruilen tegen een MacBook?

Caz!

Media1 reactie

Goed, die naam is dus toch serieus: SBS heeft de programmering van de opvolger van Yorin FM bekend gemaakt.

Hoe vaak moet een radiozender eigenlijk van naam veranderen om eindelijk eens te scoren? Caz is van Holland FM, via HitRadio 1224, Veronica FM en de laatste jaren Yorin FM steeds van naam veranderd. Ooit moet toch het belletje gaan rinkelen: "het werkt niet, laten we er maar mee kappen"...

Toch?