Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Bloggers en hun bronnen

Weblogs1 reactie

Blogland is een beetje opgeschud door een rechtszaak tussen Apple en een paar bloggers. Zij schreven over aanstaande Apple producten, en wilden niet aan Apple prijsgeven wie hen deze inside information had geleverd. De rechter besliste dat de bloggers dat wel degelijk moeten doen.

Ver~Basterd: "Webloggers en makers van websites hebben niet hetzelfde recht op bescherming van hun bronnen als journalisten."
Future Tense: "In the Superior Court of Santa Clara County, California today, a judge will hear arguments that could help define whether bloggers have the same publishing rights as other journalists."
BBC: "A California judge said in a preliminary ruling that bloggers should not have the same protection afforded to journalists under US law."

Ik ga geen hele rits linkjes geven, want iedereen schrijft zo'n beetje hetzelfde. Wat ik me echter afvraag: wat is de juridische waarde van het journalist zijn? Ben je journalist omdat je een opleiding hebt gehad, bij een geaccepteerd medium werkt, of iets anders in die richting, of ben je het omdat je het vak uitoefent? Wat maakt deze bloggers dan géén journalisten?

InHolland weblogs

Weblogs1 reactie

Frank-ly: "Besluit je om weblogs in te zetten als communicatiekanaal, zorg dan dat het een toegevoegde waarde heeft aan je communicatiemix. Nu zie ik de weblogs op de Inholland site als een leuke gimmick, met weinig additionele communicatiewaarde ten opzichte van de overige middelen."

Ik was verrast om in de reclames te horen dat InHolland aan weblogs doet. Ik ben er op zich blij mee, maar dat werd een stuk minder toen ik bij het bezoeken van de site van de hogeschool maar bitter weinig weblogs tegenkwam. Close, but no cigar?

Ik ben het met Franks stuk eens, en ik vraag me af hoe hier intern over gesproken is. Hoe de studenten ingelicht zijn over de blogmogelijkheden en of er regels zijn. Hoe vrij zijn de InHolland studenten om een blog te beginnen? En heeft dat te maken met waarom er maar zo weinig zijn?

Stel nou dat er een InHolland student is die daar wat over kan zeggen, ik ben een en al oor.


Saying goodbye

Overig1 reactie

Je zou zeggen dat ik kan kiezen uit legio voorbeelden om iemand te condoleren en sterkte te wensen, maar ik weet niets beters dan simpelweg dat te doen. Sterkte, Angel, en gecondoleerd.