Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Rathergate

Weblogsreageer

Volkskrant Weblog: "Een breuklijn in de geschiedenis van de media. Zo noemen sommige commentatoren 9 september 2004, de dag dat CBS News werd 'neergeblogd'"

De Volkskrant zet het geheel, in het Nederlands, met veel links uiteen.

Zie ook 13 september

Live bookmarks

Van het web1 reactie

Ben Goodger: "Live Bookmarks [..] were never intended to be an answer to the power RSS readers or a comprehensive solution to hardcore RSS/news junkies. There are plenty of software packages out there (including Thunderbird) that do a better job. Firefox's RSS capabilities are designed to expose as much of RSS to regular people as makes sense for light news reading/dynamic content." (via)

Dit in reactie op kritieken die FireFox onlangs kreeg op de gebrekkige implementatie van RSS support. De preview release biedt de mogelijkheid RSS feeds te lezen via de bookmarks, en dat noemen ze Live Bookmarks. Echter, het schijnt (nee, klopt, zelf heb ik het nog niet geprobeerd) dat berichten zonder titel en/of link niet getoond worden. En ja, dan werkt het niet altijd.

Ben Goodger is het gezicht van de FireFox developers. En hij heeft gelijk. Door RSS te demonstreren in een mainstream applicatie als FireFox, kun je RSS onder de aandacht brengen bij gebruikers die er in andere gevallen niet mee in aanraking zouden zijn gekomen. Dat is dus een pluspunt. Een klein beetje evangelisatie.

Waar ik echter ook wel een punt in zie, is de beredenering van Adam Curry of Dave Winer (geen idee meer wie van de twee) tijdens hun audioshow Trade Secrets. Door RSS slecht en halfslachtig te implementeren krijgen nieuwe gebruikers geen goed beeld van de mogelijkheden. Ze zien RSS, proberen wat en merken dat het niet altijd goed werkt. Resultaat: "nah, dit is niks" en weg is RSS.

Ik hoop dan ook dat er in de nabije toekomst nog iets gaat verbeteren aan de Live Bookmarks.

Time for a change

Breuls.log4 reacties

Okee, ik ben het zat. Deze layout dus. Ik wil eens gaan kijken of ik een leuk nieuw jasje kan verzinnen voor deze weblog. Iemand suggesties?

Zeg, is dat in ofzo?

Media3 reacties

Ik hoor tegenwoordig steeds meer radioreclames waarin kinderen de boodschap vertellen. Het zijn leuke spotjes, maar is dat een nieuwe rage onder radioreclames ofzo? Zijn de "scenes tussen inspreker en regisseur" weer uit de mode?

Audio blogging

Van het webreageer

Erwin: "Het heeft iets weg van radio, maar is toch weer net wat anders. Audiobloggen wordt het wel genoemd en deze vorm van 'radio-on-demand' lijkt wat aan belangstelling te winnen."

Ik luister inmiddels al een paar weken naar enkele audioblogs, inclusief de genoemde shows van Adam Curry, en het wordt steeds interessanter. En leuker. Lekker op weg naar je werk, of tijdens een fietstochtje met je MP3-apparaat in je oor luisteren naar wat iemand te vertellen heeft, en bij saaie onderwerpen even doorspoelen.

Ik zou het bijna zelf ook gaan doen: audiobloggen. Ware het niet dat ik eigenlijk niet zoveel te vertellen heb. Desalniettemin: cool stuff.