Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Athens smathens

Van het webreageer

"For your protection and ours we have established a procedure for parties wishing to introduce a link to the ATHENS 2004 website on their site. By introducing a link to the ATHENS 2004 official Website on your site you are agreeing to comply with the ATHENS 2004 Website General Terms and Conditions." (via)

De oude Grieken gaan niet echt met hun tijd mee. Ze lijken de VRT wel. Maargoed, regels zijn er om gebroken te worden, dus hier is een link naar de Olympische Spelen.

Fast Forward

Van het webreageer

Sp!ts: "Met luide urban-, eclectic- en drum & bass-dancemuziek is zaterdag in Rotterdam de jaarlijkse Dance Parade begonnen. Veertig wagens en naar schatting 350.000 danceliefhebbers trekken door de stad."

Ik wil daar eigenlijk heen, maar ik ben erg moe en best wel brak van de nodige vloeibare versnaperingen gisteravond. Ik denk dat ik dus lekker thuis blijf. Beetje met de PS2 rommelen, TV kijken, wat PHP werk verrichten...

Laatste nieuws

Van het webreageer

Uit een persbericht via de mail:

"Vanaf vandaag kan men op de website Laatstenieuws.net snel zien wat het belangrijkste nieuws van de dag is. De site zoekt een flink aantal bronnen af en kijkt, door middel van zelf ontworpen software, hoe vaak een artikel wordt geciteerd. De meest geciteerde artikelen vormen het belangrijkste nieuws op dat moment. Zo is er op elk moment van de dag een compleet beeld van het belangrijkste nieuws."

Klinkt als Google nieuws. De site haalt nieuws uit kranten, van teletekst en andere internetsites, waaronder FOK!. Alles netjes met bronvermelding, alleen niet enorm overzichtelijk. En ik zie geen RSS feeds.

Auw!

about:breulsreageer

Stel. Het regent. Je zit met een groep mensen in zo'n enorme tent. Een metertje of 50x20 ofzo. Groot. En je zit daar, en je moet enorm je blaas legen. Maar: het regent, enorm, en je houdt het liever op. Echter, de regen zakt een beetje, en je besluit het te wagen. Je sprint de tent uit, gaat na de opening in de tent doorgekropen te zijn direct naar links, en je knalt in enorme vaart tegen een canvas touw aan dat de tent op z'n plek houdt.

Auw!

Dat was om half negen vanavond, en ik heb nog steeds moeite mijn linkerbovenbeen te bewegen. Damn, wat doet dat pijn. Maar de gebruikelijke "we halen wat te drinken en we maken het gezellig"-afsluiting van Jeugdland was erg okay.