Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Telefoonspam

Braindump10 reacties

Ik werd net gebeld door een telemarketingmuts. Of ik interesse had in Groene Stroom. Nee, natuurlijk niet. Afgekapt, wegwezen, opgehangen.

Daarna begon ik 's na te denken over telefoonverkoop. We accepteren het eigenlijk allemaal gewoon. We vinden het irritant, maar meestal heb je toch wel het fatsoen om zo iemand niet bot op te hangen maar eerst een eind aan het gesprek te breien. Waarom eigenlijk? Telefonie is een communicatiemiddel, geen verkoopkanaal. Telemarketing is spam, vind ik. We hebben het over ongevraagde telefoongesprekken van onbekenden over onderwerpen die je niet interesseren. Spam dus. Waarom hangen we dat niet meteen op? E-mail verwijder je toch ook per direct zodra je ontdekt dat het spam is?

Het probleem is: als ik de telefoon direct ophang, desnoods nog met een boodschap "mevrouw ik ben hier niet van gediend" of iets dergelijks, ben ik een botte lul. En dat wil ik niet zijn. Als ik e-mail verwijder voel ik me geen botte lul, omdat er geen daadwerkelijke interactie met de tegenpartij is geweest. Da's lastig. Als ik erover nadenk zou ik telemarketing eigenlijk gewoon op willen hangen zonder ook maar iets te zeggen. Zou dat acceptabel zijn? Gewoon niets zeggen, de telefoon van m'n hoofd bewegen en op ophangen drukken? Zou de tegenpartij terugbellen omdat ze niet begrijpen dat je de verbinding bewust hebt verbroken? Als ik het dan uitleg, ben ik dan alsnog een botte lul?

Is het mijn goed recht om telefoongesprekken waar ik niet om heb gevraagd (en het gesprek aan het begin van deze post was er een zonder nummerherkenning) te willen beëindigen zonder rekening te houden met de beleving van de andere persoon aan de lijn? Of heb ik het maar te accepteren en moet ik zo'z gesprek netjes afmaken?

Ik weet het niet..

Woord van het jaar

Van het webreageer

Geinig lijstje, alleen bijzonder sneu dat er woorden uit geboycot zijn. "Fokken" is namelijk slechts 1x vermeld, terwijl er veel enthousiaste FOK!kers dat woord hebben aangemeld. Lullig.

Office help is onduidelijk

about:breuls5 reacties

Als ik gewoon even wil opzoeken of ik de Outlook datafile tussen 2 PC's kan synchroniseren, kan ik dat helaas niet 123 vinden. En da's kut. Ik wil namelijk zowel op mijn PC als op mijn laptop met dezelfde outlook data kunnen werken, en als ik op de ene computer iets gedaan heb, wil ik kunnen synchroniseren zodat de andere computer ook up-to-date is.

Dat moet een Microsoft Office in 2003 (inmiddels 2004, maargoed) toch zeker wel ondersteunen? Zo'n basic feature?