Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Onzichtbare ICT

Web, Dev & Technologyreageer

Tweakers.net: "ICT moet in de toekomst onzichtbaar zijn"

Doet me denken aan afgelopen zaterdag, toen ik bij een korte RSS-uitleg (er kwamen zowaar een paar mensen naar me toe om te vragen wat het is) bedacht dat het flink belachelijk is dat de naam van de techniek (namelijk RSS) wordt gebruikt om het concept syndicatie uit te leggen. Dat moet makkelijker kunnen. Ik heb dat ook geprobeerd makkelijker te maken in mijn essay (linken is momenteel nutteloos ivm de kapotte log, maar zoek 'm binnenkort eens op aan de rechterkant hier), maar ik bleef toch steken in de term RSS. En dat klopt niet.

Zeker voor FOK!termen zou er eem manier moeten zijn het heeeel erg makkelijk en duidelijk uit te leggen. Hulp voor een RSS-newbie-FAQ op rss.fok.nl is bij deze welkom.

Blogproblemen

Breuls.logreageer

Zo, ik heb een FTP wachtwoord, en ben druk doende het probleem te onderzoeken. Welk probleem? Klik aan de rechterzijde maar op een headline, of hieronder op het reageerlinkje. Het enige dat je zult zien is "No input file specified." Dat schijnt een PHP error te zijn, en als ik de config bekijk, zie ik dat de PHP versie op deze server op Nov 21 2003 20:56:43 is ge-update. Laat dat nou precies de dag zijn sinds wanneer ik deze problemen heb..

Het probleem treedt op als ik een PHP-bestand neem en daar een / (slash) achterzet. Dat wil namelijk niet werken, en daar zit het grote probleem: deze site draait op slashes-achter-bestandsnamen. Waarom het niet meer werkt weet ik niet, maar ik ga het uitzoeken. Tips zijn welkom enzo. :)