Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Een vaste telefoonlijn

about:breuls12 reacties

Ik kan me nog herinneren dat het me vroeger, toen ik een klein pubertje was en bij mijn moeder woonde, heel gaaf leek een eigen telefoonlijn te hebben. Een eigen toestel op mijn slaapkamer, met mijn eigen telefoonnummer. Ik kon dan bellen en gebeld worden op mijn telefoon, die alleen van mij was. Dat had iets gaafs. Iets onafhankelijks, en da's erg belangrijk voor een puber. Ik had het op tv en in films gezien, dus het was cool.

Die lijn heb ik nooit gekregen. Een extra nummer en telefoonlijn is veel te duur, dat slaat nergens op. Dus helaas. Maar tijdens mijn tienerjaren begon mobiele telefonie vorm te krijgen. En dat bood mogelijkheden!

Mijn eerste eigen nummer kreeg ik toen ik een Maxer kreeg. Dat was een semafoon, rond die tijd ook door KPN aan jongeren gemarket onder de naam Buzzer, waarmee je getallen kon ontvangen. Een pieper dus. Je kon mijn nummer bellen, een getal intikken en ophangen. Ik kreeg dan dat getal op mijn Maxer te zien. Die was van CallMax, een bedrijf dat nog bestaat en toen een actie had voor nieuwe jongerenklanten van de ABN Amro.

Een jaar later deed Pepsi een actie met de re-releases van de klassieke Star Wars films. Die kwamen toen opnieuw in de bioscoop als opwarmertje voor de tweede trilogie aan films. Bij Pepsi kon je een Space Maxer winnen, of krijgen, of weet ik veel, waarmee je tekst kon ontvangen. Die tekst moest ingesproken worden op het telefoonnummer dat erbij hoorde, en werd dan door een computer omgezet naar echte tekst. Dat was nog veel cooler. Ik had er zo eentje, en was er dolblij mee, ook al sloeg het nergens op.

Maar het allercoolste en leukste en gaafste kwam daarna: mijn eigen mobiele telefoon! Een eigen telefoonnummer, net als mijn Maxers, maar dan eentje waarop ik daadwerkelijk telefonisch te bereiken was. En waarnaar je kon SMS'en. Wat waren die Maxers toen ineens stom zeg. Dit was the real thing! Mijn eerste telefoon was een Philips Diga, een koelkast met een klein antennetje bovenop en een schuifklepje over het toetsenbord. Het was een telefoon met een Libertel iZi pakket. Dat was het allereerste prepaid telefoonpakket. Gloednieuw, want Libertel (dat tegenwoordig Vodafone heet) was de eerste aanbieder die het mogelijk maakte een telefoon te bezitten zonder een abonnement te hoeven afsluiten. KPN volgde heel snel erna en, zo herinner ik me nog, deed heel erg hun best te doen alsof het hun idee was. Inmiddels is het merendeel van de mobiele aansluitingen een prepaid aansluiting.

Ik ga je niet vervelen met alle telefoons die ik sindsdien heb gehad. Ik ben na Libertel naar Ben overgestapt, dat later T-Mobile ging heten, want die had een laag tarief en een cool Nokia dingetje, en heb het telefoonnummer van mijn Philips Diga toen meegenomen. Ik heb dat telefoonnummer nog steeds, wat betekent dat ik al 11, 12 of misschien wel 13 jaar hetzelfde nummer heb. En tot ik aan de iPhone ging heb ik ook merktrouw vastgehouden aan Nokia.

Een eigen vaste telefoon heb ik niet meer nodig gehad. Ik had mijn eigen nummer, en niet alleen was ik daarmee onafhankelijk en kon ik ermee doen wat ik wilde, ik hoefde ook niet meer naar telefooncellen te zoeken om taxi's of naar huis te bellen. Heerlijk bevrijdend voelde dat.

Tegenwoordig is het doodnormaal om een mobiele telefoon te hebben, zelfs voor hele jonge tieners. En we noemen het niet eens meer mobiele telefoons. Het zijn nu gewoon telefoons. Nog maar heel zelden hoor je iemand spreken over "mijn GSM", of "m'n nul-zes". Misschien hoor je nog wel eens "mijn mobiel" want dat klinkt leuker dan telefoon, maar het onderscheid tussen vaste en mobiele telefoons verschuift: een vaste telefoon heeft tegenwoordig de toelichting 'vast' nodig, want 'een telefoon' is tegenwoordig eerder een mobiel dan een vast toestel.

Daarom vroeg ik me gisteren af of er nog veel mensen zijn met een vaste telefoon. Ik kan me voorstellen dat gezinnen die een gezamenlijk nummer willen er nog eentje hebben, of mensen die budgettair de voorkeur geven aan een vaste lijn.

Zelf heb ik, toen ik een aantal jaar terug mijn eerste eigen flatje had, een telefoonlijn aangevraagd omdat ik ADSL wilde. Daarbij was een KPN-aansluiting toen verplicht. Of nodig, eigenlijk. In het begin heb ik ook nog een vast toestel erop aangesloten, maar ik deed er niks mee. Ik had immers een veel handiger, moderner, hipper en niet te vergeten mobieler toestel, waarmee ik veel beter kon bellen. En dat was nog voordat ik mijn eerste smartphone had. Ik gaf ook niemand mijn vaste 010-nummer. Toen ik eigenlijk alleen nog maar door telemarketeers gebeld werd heb ik het toestel losgekoppeld. Sinds ik in Curaçao heb gewoond heb ik mijn KPN-aansluiting ook opgezegd. Na terugkeer heb ik kabelinternet genomen, zonder noodzaak voor een vaste aansluiting.

Op Twitter kreeg ik een aantal verschillende redenen voor een vaste telefoonlijn. De kosten waren een argument: bellen via een landlijn is goedkoper dan via een mobiel toestel. Soms niet alleen vanwege het tarief per minuut, maar omdat het in een goedkoop triple play pakket zit, samen met televisie en internet. Ook mijn eerder genoemde ADSL-reden kwam voorbij; de lijn is simpelweg nodig om internet te kunnen hebben (wat overigens niet geldt voor alle providers). En anderen hebben een zakelijke reden.

Het komt er, zo kreeg ik een beetje het idee, op neer dat als je nu nog een vaste telefoonlijn hebt, je daar waarschijnlijk een reden of verklaring voor hebt. Ik denk dat er niet zoveel huishoudens meer zullen zijn die een vaste lijn laten aansluiten "omdat dat gebruikelijk is" of omdat ze geen andere telefoonmogelijkheid hebben. Zij die er een hebben zonder specifieke reden, hebben die waarschijnlijk al jaren, en behouden die uit gewoonte, of omdat nog veel vrienden en familie het telefoonnummer van die lijn kennen.

De telefoon is persoonlijk geworden. Iedereen heeft er eentje, of meerdere, en het telefoonnummer is jouw eigen nummer. Hoe vaak bel je nog iemand, om vervolgens naar die persoon te vragen? En ik tel dan zakelijke nummers niet mee. Het is tegenwoordig veel zeldzamer dat een telefoon niet opgenomen wordt. Wanneer een toestel op stil staat, of vergeten is, krijg je wel eens geen gehoor. Of als iemand geen zin heeft (jou) op te nemen. Maar 'niet thuis' is geen argument meer.

De vaste telefoon sterft uit, en zijn opvolger is alweer aan een nieuwe fase toe: een van de minst gebruikte functies op mijn telefoon, is de telefoon.

Reacties

Joshuawebsite

De vaste telefoon.. Eigenlijk zijn de mensen die ik ken en een vaste telefoon hebben toch wel de mensen die niet opgegroeid zijn in het mobiele tijdperk.
Ik zie ook steeds vaker dat mensen minder met elkaar bellen omdat smsen toch veel makkelijker gaat en je weer terug kunt reageren op het tijdstip dat jou het fjinste uitkomt.

9 van de 10 keer dat ik naar een vast nummer bel is of de persoon die ik zoek niet aanwezig, of neemt er helemaal niemand op. Bel ik naar een mobiel is de kans veel groter dat er iemand opneemt.
Zonder mobiel voel ik mijzelf ook kaal en afgesloten van de buiten wereld.

Ik gok dat er binnen nu en 10 jaar de vaste telefoon alleen nog gebruikt gaat worden in zakelijke sferen. Al zie je ook bij bedrijven de mensen steeds vaker met een mobiel nummer.

Tha_Duck

Ik zou toch niet zonder de vaste lijn kunnen, bel er veel mee naar ouders/schoonouders/etc. Alleen al vanuit kostenoogpunt aan te bevelen. Mobieltje is natuurlijk ook makkelijk, maar die gebruik ik meer voor randzaken als internet en navigatie haha

En ja Joshua, ik ben van hetzelfde bouwjaar als Breuls (of een jaar ouder/jonger) en ben werkzaam in de IT. Dus ben echt een 'digi-boy'

Peter Breuls •

Tha_Duck: als iemand je om je telefoonnummer vraagt, geef je dan je vaste of je mobiele nummer? Zie je een van de twee als je 'hoofd'-aansluiting?

Monique

ik heb mijn mobieltje om te bellen/gebeld te worden, voicemail heb ik dan wel weer uitgeschakeld. ik luister het toch nooit af, en ik jaag er dus alleen maar mensen mee op kosten door ze in te laten spreken . Ik schijn echter wel een vaste lijn te hebben omdat anders mijn tele2 adsl niet zou werken.

Een vaste telefoon weiger ik echter aan te sluiten aangezien de drempel om iemand te bellen veel lager wordt "Hij staat er immers voor". Als ik geen beltegoed meer heb, kan ik niet meer bellen. Als ik geen geld meer heb (en wel een vaste lijn) kan ik nog wel bellen, waarmee ik dus eigenlijk geld uitgeef wat ik niet heb. Voor mij de reden om geen vaste lijn meer te nemen.

Peter Breuls •

Grappig: je zou een vaste lijn afschaffen om kosten te besparen, waar anderen juist de vaste lijn gebruiken om diezelfde kosten te besparen.

Jeroenwebsite

De reden dat ik die van mij nu niet actief gebruik, is omdat de batterij niet goed meer is. Ik wil hem wel weer meer gaan gebruiken. Zeker naar 0900 nummers en 'gewone' vaste nummers scheelt het toch fors.

Marcelwebsite

Hoe herkenbaar deze blogpost... inderdaad ook een Diga bij Libertel Izi gehad, daarna een Bosch, daarna een Nokia 3310 via Ben en T-Mobile...
Nu heb ik net als velen een tripleplay pakket van KPN, met een vast telefoonnummer. En ik word er soms op gebeld, maar bel er eigenlijk zelden mee. Alleen naar 0900-servicenummers want dat is schreeuwend duur vanaf een mobiel toestel, of naar het buitenland. Maar eerlijk is eerlijk, hoe vaak komt dat voor? Doorgaans bedragen de kosten voor bellen vanaf mijn vaste nummer ergens tussen 1 en 2 euro, maar er zijn maanden bij dat ik 0,00 euro aan telefoonkosten heb

Peter Breuls •

Ik bel zo weinig naar 0900-nummers dat ik me eigenlijk niet druk maak om de hogere kosten. Er wordt netjes vermeld dat er een X aantal cent tarief plus mijn reguliere mobiele tarief geldt, maar ik weet niet eens wat mijn reguliere tarief is.

Tha_Duck

Breuls: dat wisselt heel erg. Bedrijven waar ik bijvoorbeeld iets bestel geef ik altijd mijn vaste nummer. Dan wordt ik tenminste niet gestoord op het werk op mijn mobiel. Collega's hebben daarentegen weer alleen mijn mobiel, zodat ik 's avonds niet gestoord wordt op mijn vaste lijn. Dus eigenlijk niet echt een lijn in te ontdekken, niet 1 van de 2 als hoofdnummer. Vrienden en familie hebben sowieso 3 nummers van ons (vast, en mobiel van mij en Ivetje) en bellen op waar het hen uitkomt

Peter Breuls •

Je hebt er dus wel een soort van routine in.

Ik vind het voor mezelf wel makkelijk om gewoon 1 nummer te hebben. Iedereen; familie, vrienden, collega's en zakelijke relaties bellen daarop. Lekker centraal.

nabil •

ik heb sinds kort een triple pakket,met dus telefonie over de kabel.hiermee bel ik onbeperkt (gratis op het starttarief van 5 cent na) naar vaste (nederland en europa) en mobiele nummers.mijn mobiel heb ik wel gewoon,om toch bereikbaar te kunnen zijn,maar als ik thuis ben bel ik met mijn vaste lijn.hierdoor bespaar ik weer p mijn mobiele kosten.

trouwens,hier ook : libertel izi met diga, ben daarna t mobile, even simyo gehad en nu enkele jaren telfort

Reageren