Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

3G, 3GS, of 4?

about:breuls9 reacties

Ik heb zitten denken over mijn gebroken iPhone. Hij doet het nog, laat ik dat als eerste zeggen. Zelfs op de plek waar de scheuren in het glas zitten kan ik het touchscreen nog volledig bedienen, swipen, tikken, noem maar op. Mijn probleem, tot het eventueel erger wordt, is een cosmetische; een gebroken iPhone is toch minder cool dan een brand spanking new one.

Reparatie kan 100 euro kosten. Er zijn partijen die het doen voor, zeg, 75 euro, maar daarbij komt nog het opsturen of langsbrengen, dus daar kun je nog wat kosten bij optellen. Daarom rond ik het af naar 100. Plus; zeker wanneer ik 'm opstuur, ben ik 'm een tijdje kwijt. Da's onhandig. Wil ik liever niet.

In juli, da's deze maand, komt iPhone 4 op de markt in de Benelux. Nu al kan ik 'm in de UK gaan halen voor 5 á 600 pond. En eind oktober kan ik mijn T-Mobile contract vervroegd verlengen, over drie maanden dus.

Dat geeft mij een paar opties. Ik kan mijn telefoon laten repareren en er dan tot eind oktober mee blijven werken. Contract verlengen, nieuwe iPhone, totale kosten 100 euro. Of ik repareer 'm niet, rijd straks naar België en koop voor 600 euro een iPhone 4. Of een 3GS, als tussenstap. Dat kost wel 500 euro meer, maar als ik dat doe hoef ik geen nieuw tweejarig contract af te sluiten. Als ik dat doe kan ik volgende zomer de iPhone 5 (of wat z'n naam ook wordt) met een tweejarig contract nemen. Of eenjarig. En het heeft wel wat om je contractperiode te kunnen laten samenvallen met de iPhone release. Als iPhones je ding zijn, natuurlijk.

Dus ik zit daar een beetje over te mijmeren. Ik kan 100 euro uitgeven voor iets dat ik over drie maanden vervang, of ik kan wat dieper in de buidel tasten en mezelf wat aankoopvrijheid cadeau doen. Of ik doe niks en wacht geduldig tot oktober, financieel de slimste optie.

Keuzes, keuzes...

Reacties

JJdJ •

Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om een early renewal bij T-Mobile te doen. Kost ook 79,95 extra maar je hebt wel je iPhone

Peter Breuls •

Die early renewal zou in oktober zijn. Dat was al de uitgangspositie, maar daar twijfel ik nu aan.

Marcelwebsite

Of je belt je inboedelverzekeraar, mogelijk vergoedt die de reparatiekosten... maakt de keuze misschien net even wat makkelijker :-)

Peter Breuls •

Ja, die reparateur had ik al gezien. Er zijn er nog een paar die ongeveer hetzelfde tarief rekenen.

De vraag is alleen of ik niet gewoon meteen moet investeren in de (nabije) toekomst. Dit is wel het moment om even al die zaken tegen elkaar af te wegen.

JJdJ •

Die early renewal wil zeggen dat je bijvoorbeeld nu al kan verlengen maar je contract nog gewoon doorloopt. Dus je zou bijvoorbeeld nu een abonnement kunnen verlengen met 2 jaar. Mijn contract loopt tot oktober 2011 maar als ik nu voor 79,95 een early renewal afsluit loopt hij tot oktober 2013.

Peter Breuls •

Oh, dat klinkt als iets anders dan ik voor de 3G heb gedaan. Mijn contract loopt tot februari namelijk, maar ik heb 'm toen in oktober verlengd, het vroegste dat het al kon, geloof ik.

Ga ik me eens in verdiepen.

Peter Breuls •

Het klinkt toch wel als wat ik eerder heb gedaan, alleen dan met een nog eerdere contractvernieuwing dan de marge die tussen (in mijn geval) oktober en februari zit. Op zich positief, al neig ik toch heel erg naar het bestellen van een toestel uit de UK.

Ik blijf erover nadenken, bedankt voor de tip in ieder geval.

Reageren