Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Breuls en Digitale TV

about:breuls1 reactie

Ik houd je nog steeds af en toe op de hoogte van Digitale TV van UPC. Mijn proefperiode van een half jaar is inmiddels voorbij, dus ik betaal er inmiddels voor. Da's echter geen probleem, ik zeg het niet op, ondanks UPC's herhaaldelijke pogingen mijn twee gratis maanden Film1/Sport1 stiekem toch te factureren (en eigenhandig van mijn rekening te trekken). Bastards. De dienst zelf is echter gewoon een keeper. Ik maak gretig gebruik van de aanvullende kanalen (BBC!), heb veel plezier van de on-screen menu's en bestel af en toe een filmpje.

De nadelen zijn echter nog niet weg. Zo af en toe stoort het beeld nog een beetje. Da's vervelend. Tijdens het zappen denkt de decoder soms de verbinding kwijt te zijn, wat me wordt gemeld in een melding op het scherm. Die bug mag wel eens gefixed worden. En vanavond introduceerde een nieuw probleem zich, zelfs tijdens het tikken van deze post.

Dat probleem werkt zo: het beeld valt weg en verandert in een melding dat ik 'geen toegang heb tot deze zender'. Da's dezelfde melding die ik krijg als ik een kanaal kies waar ik extra voor moet betalen, alleen is de melding nu onterecht. Het bericht blijft een seconde of vijf staan, waarna het normale programma weer terugkeert. Daar is echter het geluid van weggevallen, en om dat terug te krijgen moet ik even naar een ander kanaal en weer terugkomen - ik moet het kanaal rebooten, zegmaar. Erg vervelend, zeker als het drie keer gebeurt tijdens de eerste helft van een film.

Verder hult UPC zich nog steeds in stilzwijgen over het zonder tegenbericht verwijderen van de MTV-kanalen, anderhalve maand geleden. Tel daarbij op dat ik vanavond de helpdesk belde voor de hierboven beschreven storing, en ik bij dit betaalde nummer eerst ongeveer anderhalve minuut kwijt was aan het inspreken van mijn postcode en het doorlopen van een menu, waarna een medewerker mij opnieuw om mijn postcode vroeg en me vervolgens niet wist te helpen, en je kunt concluderen dat het communicatiekanaal UPC/klant nog niet optimaal is.

That's it for now. Stay tuned.

Reacties

Robinwebsite

Ja de BBC kanalen en de Discoveries zijn digitaal meer dan waard maar het verwijderen van de oude UK muziek kanalen is nog steeds een gemis en is bij alle UPC gebruikers wel weer genoeg storing problemen waaronder die van 'u heeft geen toegang tot dit kanaal' fout terwijl we toch echt die kanalen in pakket hebben.. ik bel al niet meer. zappen en als echt niet meer werkt maar even wat anders doen.. helaas nog geen andere kabelaanbieders hier.. zou wel mogen volgens recentelijk europese/nl beslissingen.. nu nog echt mogelijkheid hebben.