Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Poef, weg (UPC continues)

Media4 reacties

Zo, ik heb weer wat te klagen. Over UPC welteverstaan. Eerst even alles op een rijtje. Een paar maanden terug heb ik Digitale TV van UPC genomen, met een aantal zenders die ik er daardoor bij zou krijgen als reden.  Daarnaast ontdekte ik bij een rondje langs de zenders een aantal andere interessante kanalen.

Waar ik direct vanaf het begin fan van ben geworden is MTV2. Dat is een van de Britse MTV-zenders, en deze richt zich op actuele alternatieve muziek, waarvan veel nog niet eens in Nederland wordt gedraaid. Omdat dat mijn smaak is, is deze MTV eigenlijk direct mijn favoriet geworden. Kan ik de hele dag op hebben staan.

..Tot deze week. Ik zapte net langs de kanalen en merkte dat er een paar nieuwe bij waren gekomen: een beetje TMF, een beetje MTV, leuk! Maar er waren er ook een paar weg: VH1 Classic, MTV Base, MTV Hits en MTV2. Weg, just like that!

Ik verbaasd natuurlijk, dus op de site van UPC gekeken, onder 'Nieuws' bij de afdeling Digitale TV. Niets te vinden. Dus ik bellen, want ik wil die zender niet kwijt. De dame, die weer zo irritant vriendelijk getraind was mij met standaardzinnen te bombarderen voordat ik mijn vraag kan stellen, bevestigde de verwijdering, wist niet waarom het is gebeurd maar wel dat zoiets niet zomaar terugkeert. 'Sorry, namens UPC' zei ze nog.

En dus zijn die kanalen weg. En dat vind ik dus geen stijl. Je kunt niet je dienst promoten met features die je kort nadat je een zwik klanten hebt geworven weer weghaalt. Dat doe je gewoon niet. Bovendien wordt zoiets niet eens naar de klant gecommuniceerd, nee, je moet zelf maar bellen om uit te vinden wat er aan de hand is, om vervolgens een helpdesker te spreken die je ook niet kan vertellen wat je aan je probleem kunt doen.

Slechte zaak, uiterst klantonvriendelijk van UPC. Wanneer wordt dat monopolie eens opgeheven?

Reacties

Noud! • website

Da's behoorlijk naadje zeg. Misschien keert hetw el terug. Als extra service, maar dus ook extra betaling. Maar er was dus niks anders voor ind e plaats gekomen> Ik moet zeggen dat ik hier gelukkig Studio Brussel heb op de radio(kabel).

rickwebsite

VH1 classic is gewoon de bom (zeker de clips uit de 80's). het alternatief wat je doen is een schotel, al is dat met dit weer soms ook klote, maar nog altijd minder klote dan UPC, want na de onderbreking heb ik wel mijn kanalen gewoon terug.

Doorwebsite

De kanalen waren gratis.....stond er niet in de kleine lettertjes...UPC heeft het recht om het kanaalaanbod te wijzigen......

Ik ben het met je eens hoor, ik heb mijn contract alles dus, foon, internet enz. ontbonden.

En al die klanten die nu hiervoor gaan bellen, 0.22ct p/m..............en UPC lacht