Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

Het nieuwe TV-seizoen

Mediareageer

Nog een kleine maand en het nieuwe tv-seizoen gaat van start. In de Verenigde Staten althans. Ik heb geen idee wat al die Nederlandse omroepen met hun talentenjachten, showbiznieuwsen en andere oninteressante troep allemaal doen. Ik generaliseer, niet alles in Nederland is bagger, maar wel genoeg om voornamelijk niet naar de eigen tv te kijken.

Nee, ik kijk graag series. Ik heb al eens uit de doeken gedaan hoe ik vaak meer van een goede serie geniet dan van een goede film, hoe een langdurend verhaal of een reeks kleine verhalen, gebonden door een thema of een seizoens-arc veel meer mijn aandacht trekken dan een (hoewel regelmatig bijzonder goed) verhaal van anderhalf tot drie uur. Daarom ben ik altijd geinteresseerd in wat de Amerikaanse netwerken te bieden hebben. 

Over een kleine maand begint het seizoen in de States, en dus beginnen veel van de meer interessante series ook weer aan hun nieuwe seizoen. Daarnaast zijn er nieuwe series, die staan te popelen om zich te bewijzen tegenover de potentiële kijker.

Omdat ik mijn plezier graag deel ga ik de komende weken, tot aan 20 september, de dag dat het seizoen van start gaat, elke dag een tv-tip geven. Een serie, een sitcom, dan weer een serie en zo verder. Het zijn er 25 in totaal, waarvan alle series minimaal al een seizoen oud zijn, en het zijn series die ik zelf volg. Anders kan ik ze immers niet tippen. Sommige series zijn inkoppers: iedereen kent ze, het zijn in Nederland al hits. Andere zijn minder bekend of totaal onbekend. Sommige beginnen juist dit jaar in Nederland. Ik wissel ze af.

Morgen: een moderne Sherlock Holmes uit Boston.